Prestigio Pen Flash Drive

Novi flash disk nešto interesantnijeg, atraktivnog dizajna i odličnog kvaliteta izrade. Kapaciteta je 8GB i prosečnih brzina transfera podataka. Ova olovka/flash disk je sjajna opcija za poklon onima koji vole gadgete i malo ekskluzivnije stvari. Prestigio je svoju ionako bogatu ponudu dopunio interesantnim diskom koji će verovatno biti vrlo popularan.

Prestigio u dosta bogatoj ponudi ima i neke malo egzotičnije periferije, i dosta njih je zamišljeno tako da vrlo lako može biti sjajan poklon. Pen Flash Drive je baš ono što mu i ime kaže, flash disk koji je smešten u telo hemijske olovke. Pakovanje je prilično luksuzno: kvalitetna postavljena kutija, a olovka izgleda vrlo lepo i mnogo skuplje nego što jeste, tako da ovako nešto može biti jako lep poklon nekome ko voli gadgete i elegantne stvari. Ovakva olovka će dobro ići uz neku skupu akten tašnu, i pretpostavljamo da će za nju najviše biti zainteresovani poslovni ljudi.

Ključne karakteristike

  • Elegantan dizajn
  • Kvalitetna izrada
  • Kapacitet od 8GB

Utisak kvare

  • Mogao bi biti i brži

Specifikacija

  • Interfejs: Hi-Speed USB 2.0
  • Dimenzije: 139.5x15.4x18.7mm
  • Kapacitet: 8GB
  • Operativni sistem: Apple Mac OS 9.0+, Linux 2.4.0+, Microsoft Windows 2000, Microsoft Windows XP, Microsoft Windows Vista

Prestigio Pen Flash Drive

Olovka je izuzetno kvalitetno izrađena, sa sjajnim metalnim delovima i zanimljivom carbon šarom koja se nalazi donjem delu. Nešto je veće debljine od prosečnih olovaka, što je posledica činjenice da je morao da se nekako smesti i USB priključak. Iako je u suštini verovatno mogao i da se napravi sa Mini USB priključkom (iako još nismo videli takav flash disk), ovo ipak eliminiše potrebu za dodatnim kablom ili adapterom. Olovka nije previše teška, ali je definitivno za nijansu teža od hemijske olovke (ima 40g). Na olovci se može videti Prestigio oznaka i logo, ali su dosta diskretni tako da ne umanjuju zaista elegentan dizajn.

Do flash diska se dolazi tako što se odvrne gornji deo, pa vidimo da je ceo flash stao u taj gornji deo pošto na sredini samo viri USB konektor. Disk koristi USB 2.0 interfejs (480 Mbps), uz deklarisane brzine od 14MB/s za čitanje podataka i 7.5MB/s za upis. Ovo smo i potvrdili u testiranju, pa tako disk nije brzinski šampion ali spada u prosek, no to ne znači da ne bi voleli da je malo brži. Ovo pogotovo ima smisla pošto može potrajati da se napuni raspoloživi kapacitet od 8GB. Podržani su svi aktuelni operativni sistemi, a neće biti potrebno razmišljati o bilo kakvim drajverima pošto se po prvom priključivanju na sistem automatski instalira sve što je potrebno.

Rezime

Prestigio Flash Pen je novi model flash diska sa kapacitetom od 8GB, veoma kvalitetno izrađen i mislimo da će se dopasti poslovnim ljudima koji vole gadgete koji izgledaju ovako atraktivno. Jedina primedba koju imamo se odnosi na brzinu transfera podataka koja spada u prosek. Cena ovog flash diska nije puno veća od običnih modela, što je posebno povoljno ako se traže neki pokloni a budžet je ograničen.

Conclusion

Prestigio Flash Pen is a new 8GB capacity flash disk model. Thanks to its high build quality and design, it is obvious it is going to attract business users who like gadget like this one. The only shortcoming is related to data transfer speed, which is average. Price of this flash disk is affordable which is very important if you’re looking for a gift but you have limited budget. This mini USB adapter has Plug & Play installation and the only thing you should do is to connect mini USB adapter to free USB port and wait system to install all necessary drivers and to turn on mouse and keyboard. Set Point software is available for fine-tuning of Logitech peripheries if you aren’t satisfied with default settings for some reason. Both mouse and keyboard use two AA batteries and its autonomy is impressive – 3 years for keyboard and 15 months for the mouse so you can forget about changing of batteries. This set will suite to more demanding users and Logitech deserve all the praise for its Pro 2800 Cordless desktop.

Testirani prozvod je uzorak.

Asbis ustupio: Prestigio Pen Flash Drive
zvanični sajt: http://www.prestigio.rs