Kingston MobileLite G3

Kingston u svojoj ponudi ima dosta različitih modela čitača memorijskih kartica, a MobileLite G3 predstavlja model koji će lako stati u džep i koji će biti jako zgodno poneti uvek sa sobom. Performanse su naravno dosta bolje od USB 2.0 modela, ali ne treba zaboraviti i da se mora imati neka brža memorijska kartica da bi se iskoristile mogućnosti čitača do maksimuma.

Kingston je jedna od najvećih kompanija kada govorimo o flash memoriji, diskovima, memorijskim karticama i pratećoj opremi. Na tržištu se sve više traže USB 3.0 uređaji iako još uvek većina korisnika nije migrirala sa USB 2.0 sistema, no činjenica da su brzine transfera dosta bolje ipak znači da će oni koji kopiraju veće količine podataka pre odlučiti da nabave neke od uređaja ove generacije. Mi smo na testu imali prenosni čitač memorijskih kartica koji koristi upravo USB 3.0 interfejs i koji će omogućiti da se fajlovi dosta brže snime sa i na memorijske kartice. Ono što je karakteristično za MobileLite G3 čitač kartica je i njegov dizajn koji ga čini idealnim za sve one koji su često u pokretu i kojima treba gadget koji mogu svuda sa sobom poneti.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Zaštita konektora
  • Odlične performanse

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB 3.0
  • Dimenzije: 62.15mm x 29.40mm x 16.40mm
  • Kompatibilnost: SD/SDHC/SDXC, microSD/SDHC/SDXC, MSPD

Kingston MobileLite G3

Uz dimenzije od 62.15mm x 29.40mm x 16.40mm, MobileLite G3 čitač kartica bez problema staje u svaki džep pantalona, i da nije nešto veće širine, najviše bi podsećao na neki stariji model flash diska. Dizajn je prilično interesantan pošto su konektori sa obe strane postavljeni tako da se mogu uvući i izvući iz centralnog dela kućišta koje deluje zaštitno, kako se nešto ne bi oštetilo prilikom transporta. Sa jedne strane se nalazi i vrpca za kačenje na traku za nošenje (koja se ne dobija u pakovanju), pa je jasno da se zaista i radi o portabl čitaču kartica koji je zgodno uvek imati pri ruci. Kućište je inače napravljeno od plastike u u kombinaciji crne i plave boje, sa dobro poznatom oznakom proizvođača i modela.

Pored USB 3.0 konektora (koji je uobičajene plave boje), sa druge strane čitača se nalaze dva slota, jedan za microSD, SDHC i SDXC formate i drugi za SD, SDHC, SDXC i MSPD (MemoryStick PRO DUO) kartice. Pošto su slotovi različite veličine, neće biti moguće pogrešiti. Ono što je bitno je da nema nikakve posebne instalacije drajvera, već sistem prepozna čitač i automatski instalira sve što je potrebno, tako da je u pitanju Plug&Play sistem. Ukoliko više odgovara, može se koristiti i produžni USB kabl, samo treba voditi računa da bude kompatibilan sa USB 3.0 standardom. Konkretne brzine transfera će najviše zavisiti od same memorijske kartice (i njene deklarisane klase), ali i od toga kakvi se podaci kopiraju, no odmah će se primetiti razlika u odnosu na USB 2.0 čitače.

Rezime

Iako će morati da se investira u neke malo brže memorijske kartice, MobileLite G3 predstavlja svakako jedan od najbržih čitača kartica, koji potpuno koristi mogućnosti USB 3.0 interfejsa. Vrlo je kompaktnih dimenzija koje omogućavaju da se bez problema stavi u džep, a svi konektori se lepo mogu zaštititi bez posebnoj poklopca. Očekujemo da cena ovog uređaja bude veoma povoljna, što je samo još jedan razlog više zašto ga treba uzeti u razmatranje prilikom kupovine.

Conclusion

Although it is necessary to invest in a slightly faster memory card, MobileLite G3 is definitely one of the fastest card readers, which uses the full features of USB 3.0 interface. Its dimensions are compact making it possible to easily put in your pocket, and all the connectors can be protected without special protection cover. We expect the price of this device is going to be affordable, which is just another reason why it should be taken into account when purchasing.

Testirani proizvod je uzorak.

Kingston ustupio: Kingston MobileLite G3