Kingston HyperX Fury HXF30

Jedan od novijih modela flash diskova kompanije Kingston iz HyperX serije je i Fury. Radi se o modelu interesantnog dizajna, kapaciteta (u ovom slučaju) od 16GB i sa odličnim brzinama transfera, karakterističnim za USB 3.0 interfejs.

Već smo videil dovoljno raznih modela flash diskova, da je zaista teško dobiti bilo šta novo. Ipak, ako tražite novi flash disk, činjenica je da možete naći stvarno dosta toga i da se lepo može birati. Svakako da preporučujemo da se odabere neki od modela koji podržavaju novi USB 3.0 standard, čak i ukoliko nemate platformu koja ga podržava, pošto će u najgorem slučaju raditi kao USB 2.0, a samo je pitanje vremena kada će USB 2.0 otići u zasluženu penziju. Kingston HyperX serija periferija je prilično poznata i popularna, a novi Fury flash disk pretenduje da bude jedan od popularnijih USB 3.0 modela.

Ključne karakteristike

  • Odlične performanse USB 3.0 interfejsa

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB 3.0
  • Kapacitet: 16GB

Kingston HyperX Fury HXF30

Flash disk je dimenzija 60.23 x 21.4 x 9.8mm, sa plastičnim kućištem interesantnog dizajna. Ipak, zaštitna kapica koja pokriva USB konektor nije ničim vezana za telo diska, što nije baš mnogo praktično, tako da savetujemo da se malo pripazi, pošto iskustvo kaže da se veoma lako zagubi. Sa zadnje starne diska vidimo prorez za kačenje trake za nošenje, stim što se ista ne dobija u pakovanju na žalost. Plastika deluje dovoljno izdržljivo ali se ne izdvaja nešto mnogo od proseka, i čini se da je možda moglo i nešto malo bolje da se uradi po tom pitanju.

Flash disk je crne boje, sa crvenim detaljom na gornjoj strani, gde je i označen kapacitet. USB konektor je sa unutrašnje stane plave boje, tako da nema zabune oko toga da se radi o USB 3.0 modelu. Što se specifikacija tiče, znamo da je ovaj disk deklarisan na brzine od 90MB/s za čitanje podataka, odnosno 30MB/s za upis podataka, što je u skladu sa USB 3.0 interfejsom i što smo i proverili u praksi. Ovo će posebno doći do izražaja ako se kopira veća količina podataka sa ili na flash disk, u kom slučaju će razlika u odnosu na neki stariji USB 2.0 model biti očigledna.

Rezime

Iako je činjenica da HypeX Fury ne donosi ništa novo, i da što se tiče performansi može da se poredi sa velikim brojem već viđenih modela, i dalje su ovo proizvođač i serija koji ulivaju dosta poverenja. Ako tražite novi flash disk, Kingston HyperX Fury ne treba zaobići, a odnos cene i performansi je veoma dobar, baš kako što smo i očekivali.

Conclusion

Although Hypex Fury brings nothing new, and as far as performance, it can be compared with a number of familiar models, this manufacturer and series inspire a lot of confidence. If you are looking for a new flash drive, Kingston HyperX Fury should not be ignored, while the price/performance ratio is very good, as we expected.

Preporučena cena (uključujući PDV, septembar 2014.): 14.5€

Kingston ustupio: Kingston HyperX Fury HXF30