Xwave X04 tastatura

Još jedna od jeftinih tastatura sa USB interfejsom koja nema puno toga da ponudi, ali ono osnovno što se očekuje, uključujući i kvalitet izrade, svakako pruža. Dobar dokaza da se kvalitet ne mora žrtvovati uvek zarad cene.

Još jedna od jeftinijih tastatura iz osnovnog ranga, sa cenom od oko 6€. U pitanju je Xwave model, a ovog proizvođača dobro znamo po raznim multimedijalnim plejerima i opremi. Ipak, proizvodni program Xwave-a je prilično širok i obuhvata stvarno dosta toga, između ostalog i standardne periferije kao što su miš i tastatura. X04 je model sa USB interfejsom, bez bukvalno bilo kakvih posebnih dodataka ili opcija, sa takozvanih US rasporedom tastera. Jedino što će ovaj model malo izdvojiti iz prilično bogate ponude u ovom segmentu tržišta jeste nešto neobičniji dizajn.

Ključne karakteristike

  • USB interfejs

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB

Xwave X04 tastatura

Ova tastatura spada u kompaktnije modele, ali i dalje standardnih dimenzija, pošto je jedino okvir oko tastera sveden na minimum. Plastika od koje je ova tastatura napravljena je dosta dobrog kvaliteta (imajući cenu u vidu), u mat crnom finišu na kome ne ostaju tragovi prstiju niti se tako brzo vidi skupljena prašina. Interesantan detalj je svakako gornji levi ćošak tastasture, gde okvira praktično i nema. Uz generalno veoma tanak okvir, ukoliko niste navikli na naslon za šake, ovako nešto sigurno neće predstavljati problem. Tastatura nam deluje dosta čvrsto i plastika nigde ne krcka, što je svakako dobro.

Sa donje strane tastature, nalaze se stope pomoću kojih se zadnji deo podiže kako bi se dobio ugao koji pruža bolju ergonomiju prilikom kucanja. Tasteri su standardnih dimenzija i rasporeda, tako da neće biti potrebno navikavanje, a tastatura za vezu sa računarom koristi USB interfejs, bez potrebe da se bilo šta dodatno instalira. Pored Xwave oznake proizvođača sa gornje strane, možemo da vidimo još jedino tri statusne diode. Generalno, ova tastatura se jako malo razlikuje od mase sličnih USB modela koji se mogu pronaći po vrlo dobrim cenama.

Rezime

Ono što će privući pažnju kupaca jeste nešto neobičniji dizajn gornjeg levog ćoška tastature, kao i činjenica da je napravljena sa veoma tankim okvirom, te da će i zauzimati vrlo malo prostora na radnom stolu. Nama se dopao kvalitet izrade i upotrebljena plastika - kao dokaz da se u ovom cenovnom razredu to ne mora žrtvovati da bi cena ostala povoljna. Iako možda Xwave nije poznat baš po tastaturama, ovaj model svakako zaslužuje pažnju pošto pa sjajnoj ceni pruža više nego dobar kvalitet.

Conclusion

The unusual design of the upper left corner of the keyboard will attract the attention of customers, and the fact it has a slim frame, which means it will occupy less space on the desk. We do like the build quality and used plastics - as evidence it is not necessary to sacrifice that in order to remain available price in this price range. Although Xwave is not known for its keyboards, this model deserves attention because it provides a good quality at an affordable price.

Preporučena cena (uključujući PDV, februar 2015.): 5.5€

NT Company ustupio: Xwave X04 tastatura
maloprodaja: NT Company prodajna mesta na ovom linku.