XPG sponzor turnira serije CS SUMMIT 6

Beograd, 24. jun 2020. godine - XPG, brend proizvoda visokih performansi za gejmere, profesionalce u e-sportovima i tehnološke entuzijaste, sa zadovoljstvom objavljuje da je postao sponzor Valve RMR CS:GO online turnira serije CS_SUMMIT 6. Turnir se održava od 22 juna do 5. jula u organizaciji studija Beyond the Summit (BTS). Tako je u okviru ovog sponzorstva XPG XENIA oficijelni notebook turnira.

CSSUMMIT 6 organizovan je regionalno, sa kvalifikacionim susretima u Evropi i Severnoj Americi. XPG će biti sponzor događaja u kategoriji gaming notebook. Ovo je drugo sponzorstvo turnira u organizaciji BST-a, pošto je XPG bio zvanični sponzor tastatura tokom trajanja serije CS SUMMIT 5.

„Nakon predstavljanja tastature XPG Golden SUMMONER tokom CS_ SUMMIT 5, svi mi ovde u studiju Beyond the Summit bili smo uzbuđeni što ćemo javnosti predstaviti XPG-ov premijum laptop XENIA. Posebno sam ponosan što CS_SUMMIT 6 ima brend poput XPG-a - orijentisan na gejmersku zajednicu. Posvećenost i odlučnost XPG-a u razvoju proizvoda visokih performansi za gejmere nikada ne prestaju da me impresioniraju”, rekao je Michelle Cheng, potpredsednik prodaje i marketinga Beyond the Summit.

„Uzbuđeni smo zbog ponovne saradnje sa kompanijom Beyond the Summit i učešća u turnirima serije CS_SUMMIT 6”, rekao je Alex Yin generalni direktor i izvršni direktor za igre kompanije XPG. „ Verujemo da će ljudi dok su kod kuće uživati u prilici da gledaju borbu vrhunskih timova kako za svoju slavu, tako i za e-sport industriju.”

BTS će prenositi turnir na svom Twitch kanalu i drugim kanalima na više od 10 jezika. Tačan raspored dostupan je na adresi https://summit.gg/. Turniri u okviru serije započeli su 22. juna i odigravaće se u toku naredne dve nedelje. Nagradni fond iznosi 200.000 dolara.

XPG XENIA prvi je gaming notebook u ponudi kompanije, predstavlja veliku prekretnicu za XPG, a predstavljen je u aprilu ove godine. XENIA notebook je dizajniran u saradnji kompanija XPG i Intel® kojom su udruženi Intel Core™ i7-9750H procesor, kao i XPG-ov nagrađivani SX8200 Pro M.2 SSD i 2666MHz 32GB DDR4 SO-DIMM memorijski modul.

O organizaciji Beyond the Summit

Beyond the Summit je cenjeni organizator turnira u e-sportu, kreator sadržaja i studio za emitovanje smešten u Los Anđelesu u Kaliforniji. Osnovan 2013, Beyond the Summit je započeo kao strastvena kooperativa za emitovanje fokusiran na azijske turnire u DOTA-i 2. Danas je BTS studio za e-sport svetskih razmera, koji stvara više od 12 turnira koji svake godine prate milioni gledalaca širom sveta. Beyond the Summit je prepoznatljiv po jedinstvenom spoju vrhunske produkcije i neformalnog ugođaja. BTS nudi zabavan i personalizovani doživljaj zabave za povremene i pasionirane pratioce e- sporta. BTS ima i snažne kapacitete za plasiranje priča, pozicionirajući komunikaciju sponzora na prihvatljiv i autentičan način u skladu s odabranom publikom.