XPG predstavlja DDR4 RGB memorijski modul SPECTRIX D50 Xtreme

Beograd, 23. septembra 2020. godine – XPG, brend specijalizovan za sisteme, komponente i periferne uređaje za igrače, profesionalne e-sportiste i tech entuzijaste, predstavio je DDR4 RGB memorijski modul XPG SPECTRIX D50 Xtreme. Iako nudi brzine do 5000 MHz, modul XPG SPECTRIX D50 Xtreme se ne ističe samo performansama već i oblikom i svojim čvrsto konstruisanim hladnjakom sa prekrasnim geometrijskim linijama, zadivljujućim RGB osvetljenjem i upečatljivom reflektujućom površinom.

Moduli SPECTRIX D50 Xtreme proizvedeni su isključivo od čipova i štampanih ploča najvišeg kvaliteta i stoga predstavljaju vrhunac stabilnosti i pouzdanosti i nude brzine do 5000 MHz. Ovi moduli podržavaju najnovije platforme kompanija Intel i AMD. No, SPECTRIX D50 Xtreme privlači pažnju i svojim izgledom, odnosno kombinacijom udubljenih geometrijskih linija, trake sa RGB svetlima u obliku trougla i uglačane i galvanizovane površine koja sija poput ogledala. SPECTRIX D50 Xtreme dolazi u kompletu od dva modula kapaciteta 8 GB, u dve varijante prema performansama: 4800 MHz i 5000 MHz.

Uz aplikaciju XPG RGB Sync ili RGB softver neke veće robne marke matičnih ploča korisnici mogu birati između tri RGB načina rada: Static (statično), Breathing (disanje) i Comet (kometa). Osim ta tri načina rada, korisnici mogu odabrati i modul Music (muzika) uz koji će osvetljenje sinhronizovati sa svojim omiljenim pesmama.

Kad se instalira na PC koji podržava XMP 2.0, SPECTRIX D50 Xtreme je u potpunosti kompatibilan sa tehnologijom XMP 2.0 za lakše overklokovanje Podrška za XMP 2.0 znači da korisnici imaju na raspolaganju više načina pristupanja overklokovanju memorije, uključujući direktno overklokovanje iz operativnog sistema umesto putem složenijih postavki BIOS-a. Da biste saznali više o dostupnosti i cenama, obratite se najbližem predstavniku robne marke XPG putem web-stranice www.xpg.com.