Xiaomi novi 34-inčni gaming monitor nudi puno za manje para

Xiaomi je najpoznatiji po pristupačnim telefonima i dodacima, ali spisak kategorija proizvoda u koje je spreman da uđe iz godine u godinu. Jedan od poslednjih su monitori za igranje, sa 27-inčnim modelom predstavljenim u junu i 34-inčnim ultraširokim koji je predstavljen sledećeg meseca. Zapravo je veoma dobar po ceni od 399 evra. Mi zakrivljeni monitor za igre ima uredan minimalistički dizajn sa svestranim postoljem koje se može naginjati, zakretati, podizati i spuštati.

Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34''

Na postolju se nalaze i magnetni poklopci koji se lako uključuju i isključuju radi pomoći u upravljanju kablovima, a spajanje samog monitora je vrlo jednostavno. Panel monitora 34-inčni ekran dimenzija 3440x1440, što je standardna rezolucija 21:9 za tu veličinu u osnovi je poput 27-inčnog monitora 1440p sa trećom horizontalnijom nekretninom. Zakrivljenost monitora je 1500R, tako da nije tako izražena kao neki od Samsungovih ekstremnijih novijih modela, ali oseća se prirodno zbog ove veličine.

Brzina osvežavanja je 144Hz i radi sa FreeSync-om, koji vam omogućuje igranje igara pri visokim, promenljivim brzinama kadrova bez kidanja. Dva DisplayPort i HDMI priključak, 3.5mm za slušalice. Kontroliše se uz pomoć pet malih dugmića koji se nalaze pozadi.