Trust LED Illuminated Gaming tastatura

Odlična Trust gaming tastatura koja donosi LED pozadinsko osvetljenje i Anti-ghosting do 6 istovremeno pritisnutih tastera. Dobre je i čvrste izrade, dok je cena stvarno odlična za ono što se dobija.

Još jedna od interesantnih tastatura koje su namenjene igračima, a koja stiže iz Trust programa. Već iz same oznake koja počinje sa GXT znamo da se radi o Gejming modelu, i već smo videli brojne miševe iz ove serije koji su dosta dobro ocenjeni, odnosno koji za uloženi novac stvarno dosta toga pružaju. Ova tastatura ima pozadinsko osvetljenje i Anti-ghosting mehanizam koji omogućava da se istovremeno pritisne više tastera a da svi pritisci budu registrovani. U ovom slučaju, biće prepoznato 6 istovremeno pritisnutih tastera, što uopšte nije loše. Dodatno, tu je i LED pozadinsko osvetljenje koje će biti korisno kada se bude igralo noću, da osvetli tastere i olakša korišćenje.

Ključne karakteristike

  • Dobar kvalitet izrade
  • Pozadinsko LED osvetljenje, 3 boje i jačina se mogu podešavati
  • Anti-Ghosting do 6 tastera

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB 2.0
  • Tasteri: 8 dodatnih tastera
  • Dodatno: LED osvetljenje u 3 boje, Anti-Ghosting 6 tastera
  • Dimenzije: 27x466x176mm>
  • Težina:

Trust GXT280 LED Illuminated Gaming Keyboard

Tastatura je osnove dimenzija 466x176 mm, što ne odskače bitnije od proseka za klasične desktop modele. Nije izostao numerički deo sa desne strane, ali nismo dobili ni posebne makro tastere što će možda nekome i zasmetati. Dizajn tastature je atraktivan i moderan, sa integrisanim naslonima za šake sa prednje strane, a iako smo već videli više od par modela sa sličnim konturama, svakako da će upravo dizajn biti jedna od prepoznatljivih tačaka ovog modela. Tastatura je najvećim delom crne boje, sa srebrnim dodatnim tasterima u gornjem delu i oznakom modela po sredini u prednjem delu. Kao i uvek, zadnji deo tastature se može podići pomoću stopa sa donje strane, tako da se dobija udobniji položaj za duži rad ili igranje, odnosno ugao tastature kada su šake u prirodnijem položaju.

Font koji je korišćen za oznake na tasterima je nešto moderniji, ali nam se i dopao, stim što postoji i pozadinsko LED osvetljenje u tri boje, a tu je i poseban taster kojim se bira boja i intenzitet osvetljenja (nama se crvena najviše dopala), stim što se po potrebi može i kompletno isključiti. Tastatura u gornjem delu ima i dodatne sistemske i multimedijalne tastere, ali su nam definitivno zafalili posebni makro tasteri koji su i prilično traženi kod svih igračkih modela. Koristi se USB interfejs za povezivanje na računar, a dobra vest je da postoji i poseban softver koji se može instalirati, za mapiranje tastera, stim što je diskutabilno koliko je to praktično.

Rezime

Uz Anti-ghosting koji podržava do 6 istovremeno pritisnutih tastera, verujemo da će ovakva tastatura najpre odgovarati FPS igračima koji i ne koriste toliko makroe. Nama se dopao dizajn, kvalitet izrade i posebno cena, pošto gaming tastatura po pravilu (kao i ostale gaming periferije) koštaju više od regularnih. Bilo bi jako lepo videti i neki naredni model sa mehaničkim prekidačima iako bi to sigurno povećalo cenu.

Conclusion

With the Anti-ghosting that supports up to six simultaneous key presses, this keyboard will suit FPS players who do not use macros. We do like the design, build quality, and price, because gaming keyboards, (as well as other gaming peripherals), cost more than regular models. It would be nice to see upcoming models with mechanical switches, although it would certainly increase the price.

Preporučena cena (uključujući PDV, jul 2014.): 33€

Gigatron ustupio: Trust GXT280 LED Illuminated Gaming Keyboard
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com