Telenor objavio godišnji izveštaj o održivom poslovanju

Beograd, 14. jun 2020 - U protekloj godini, kompanija Telenor prikupila je i reciklirala 67,85 tona elektronskog i električnog otpada, potrošnju električne energije u upravnim zgradama i prodavnicama smanjila za 19,42 odsto, dok je sa 223 hiljade novih korisnika elektronskog računa, sačuvala 1,3 miliona listova papira i 1,09 miliona koverti.

U 2019. godini, završen je projekat „Bezbedan internet za celu porodicu” sproveden u saradnji sa Unicefom i Užičkim centrom za prava deteta, uz podršku Ministarstva prosvete. U sklopu projekta, koji je nedavno dobio „Virtus“ nagradu, objavljen je digitalni vodič za bezbedno koriščenje interneta, namenjen deci, roditeljima i vaspitačima, koji je na raspolaganju školama i predškolskim ustanovama širom Srbije.

Telenor je tokom prošle godine odlučio da svoju podršku usmeri ka kraljici sportova – atletici. U okviru generalnog sponzorstva, Telenor i Srpski atletski savez pokrenuli su projekat „Brzinom do zvezda”, koji za cilj ima razvoj i promociju atletike i sportskog načina života među decom u 400 osnovnih škola u Srbiji. Projekat je trebalo da u školskoj 2019/20. godini obuhvati 120.000 dece, uzrasta devet i deset godina. Zbog proglašene epidemije COVID-19 i zatvaranja škola, projekat je privremeno zaustavljen.

„Kada iza sebe imate više od 13 godina rada i 200 projekata, kao što ima Telenor fondacija, to vam daje mogućnost da istražujete i ulazite u nove oblasti, poput atletike. S druge strane, očekivanja su velika, posebno u doba krize, kao što je ova poslednja izazvana korona virusom. Mislim da smo pronašli pravi način da damo svoj doprinos društvu u kom poslujemo i povedemo ga u nekom boljem pravcu”, rekla je Marija Vujanić, direktorka komunikacija i održivog razvoja Telenora Srbije.

Kompanija i Telenor fondacije podržale su i brojne projekte iz oblasti kulture, kao što su: „Odrastanje uz umetnost”, niz koncerata klasične muzike za bebe i njihove roditelje, zatim ARLEMM festival, sa više od 80 održanih edukativnih radionica, 130 koncerata i 3000 individualnih časova nastave i PozitivNI street art festival, koji je okupio više od 200 kreativaca i umetnika, i hiljade posetilaca. Telenor zaposleni učestvovali su u brojnim humanitarnim akcijama kao što su Unicefova „Trči, čini dobro“ za izgradnju inkluzivnih dečijih igrališta, Bel Hospice turnir, Whatifness „Vozilo za tuđe potrebe” itd. Kada se govori o zaposlenima, prošle godine akcenat je stavljen na rad sa mladima. U okviru Telenor Kickstart programa, 30 odsto diplomaca je nakon završene prakse ostalo da radi u Telenoru.