Super Flower Golden Green Pro 750W

Odlično modularno napajanje iz Golden Green Pro serije, sa 80 Plus sertifikatom. Radi se o modelu snage 750W (do 800W u peak-u), koji ima fiksirane samo kablove sa 20+4 i 4+4 pinskim konektorima za matičnu ploču i procesor, dok se ostali kablovi stavljaju i skidaju po potrebi.

Super Flower ima u ponudi napajanja koja su vrlo brzo privukla dosta pažnje i postala prilično tražena. Za kompaniju koja je od relativno skoro nastupla samostalno na tržištu, odnosno pod svojim imenom (pošto je do tada proizvodila napajanja za druge kompanije), moramo konstatovati da je vrlo uspešna, te da je već respektabilno ime u kategoriji gde je većina proizvođača prisutno već dugi niz godina. Model koji ćemo videti ovoga puta spada u Golden Green Pro seriju, a iako mnogima to neće reći puno (pošto postoje i Golden Silent, Golden Green HX i Golden King serije), u pitanju su veoma kvalitetna napajanja sa 80 Plus Gold sertifikatom i modularnim dizajnom, u ovom slučaju model snage 750W, dakle idealan za neku višu srednju kategoriju.

Ključne karakteristike

  • Odlične performanse, vrlo tih rad
  • Modularni dizajn
  • Odlična efikasnost, 80 Plus Gold sertifikat

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kompatibilnost: ATX V2.2, V2.3, EPS 2.92
  • Snaga: 750W (800W u peaku)
  • Prekidač za napajanje: Ima
  • Ventilator: 140mm Silent Blue LED
  • Dimenzije: 150 x 86 x 180 mm
  • Priključci: fiksirani 20+4 pin ATX i 4+4-pin CPU, modularni 2x 6-pin PEG, 2x 6+2-pin PEG, 5x 4-pin Molex, 8x SATA, 1x floppy
  • Dodatno: Active PFC, OVP, OCP, SCP, OPP, UVP, 80 Plus Gold sertifikat

Super Flower Golden Green Pro 750W SF-750P14XE

Ovo napajanje je standardnih dimenzija od 180x150x86 mm, tako da neće biti nikakvih problema sa instalacijom u bilo koje kućište regularnih dimenzija. Kućište napajanja je od kvalitetnog lima u crnom mat finišu, sa emboss-ovanim logom sa strane. Za razliku od većine napajanja, ovo nema klasičnu grill zaštitnu rešetku za ventilator, već je gornja površina prosečena tako da ima dosta otvora za prolaz vazduha. Po običaju, zadnja strana napajanja je cela perforirana rupama oblika pčelinjeg saća, što omogućava nesmetani protok vazduha, neophodan preduslov za efikasno hlađenje. Kada je hlađenje u pitanju, da pomenemo i poveći 140mm ventilator (sa plavim LED svetlom), čiji se broj obrtaja automatski reguliše u odnosu na izmerenu toplotu unutar napajanja. Do oko 60% opterećenja, ventilator se praktično i ne čuje, dok se preko toga čuje šum vazduha, ali daleko manje nego kod većine prosečnih modela od 750W, tako da ukoliko je tišina imprerativ, ovaj model dobija odlične ocene po tom kriterijumu.

Sa zadnje strane vidimo konektor za napajanje, prekidač i Active PFC nalepnicu, a nije loše pomenuti da se radi o Full-Range koji podržava ulazni napon od 100V~250V. Ovo napajanje spada u modularne modele, stim što su kablovi sa konektorima za matičnu ploču (20+4 pina) i procesor (4+4 pina) fiksirani i sa kvalitetnim zaštitnim omotačem, dok su svi ostali kablovi ribbon, odnosno flat tipa. Na napajanju imamo šest konektora u crnoj boji, koji su identični i svejedno je kako će se kablovi priključiti, čime se eliminiše eventualna greška. Dizajn napajanja je takav da postoji jedna 12V grana od 60.5A, što će biti dovoljno i za malo zahtevnije sisteme sa dve grafičke kartice, stim što naravno treba ispratiti i preporuke proizvođača grafičkih kartica po pitanju napajanja. Iako je snaga 750W, ovaj model može bez problema izdržati i 800W u vrhu opterećenja, mada generalno nije dobra ideja napajanje držati na maksimalnom opterećenju na duže vremenske periode. Na raspolaganju su ukupno po dva PEG 6 pinska i 6+2 pinska konektora, pet Molex, 8 SATA i jedan Floppy, što je sasvim dobar raspored.

Rezime

Ovo napajanje zadovoljava 80 Plus Gold standard, ima ugrađene Over Voltage, Over Current, Short Circuit, Over Power i Under Voltage zaštite koje će sprečiti da napajanje ali i komponente računara stradaju ukoliko dođe do preopterećenja ili neke druge nepravilnosti u napajanju. Kao što smo i navikli, kvalitet izrade je na veoma visokom nivou, uz performanse kojima je teško naći bilo kakvu zamerku. Super Flower se nametnuo kao dobar izbor za najzahtevnije korisnike, i vrlo brzo se našao u društvu nekih dosta poznatijih proizvođača, i to je potpuno opravdano pošto nudi vrhunske performanse i za to sasvim adekvatnu cenu.

Conclusion

This power supply meets the 80 Plus Gold standard, has built-in Over Voltage, Over Current, Short Circuit, Over Power and Under Voltage protections that will prevent the power supply and computer components failure if there is a overload or other irregularities in the electrical grid. As usual, the build quality is very good and performance is beyond reproach. Super Flower is a good option for the most demanding customers, and quickly found itself in the company of some well-known manufacturers, which is fully justified since it offers superior performance, quite adequate for the price.

Preporučena cena (uključujući PDV, jun 2014.): 125€

Mid9 ustupio: Super Flower Golden Green Pro 750W SF-750P14XE
zvanični sajt: super-flower.rs