Super Flower Golden Green HX 450W

Odlično napajanje snage 450W koje je namenjeno manje zahtevnim konfiguracijama. Ipak, tu su 80 Plus Gold sertifikat, dva PEG konektora i dizajn sa jednom 12V granom od 37A, što ga čini stvarno sjajnim izborom za one koji nemaju neke velike potrošače, ali i dalje ne žele da se odreknu kvalitetnog napajanja.

Za Super Flower već dobro znamo zbog stvarno sjajnih napajanja koje se mogu pazariti, a do relativno skoro proizvođač koji je napajanja pravio za druge retail marke, nastupa samostalno na tržištu. Da nije u pitanju slučajnost niti samo reklama, znamo pošto se neka od najbolje ocenjenih napajanja koja se mogu kupiti nalaze upravo u ponudi Super Flower-a, koji za sada ima i najveći broj 80 Plus Platinum sertifikata među modelima koji su aktuelni. Posle onim malo snažnijih napajanja, red je i na Golden Green seriju i novi HX model snage 450W. Ovo napajanje, iako je relativno male snage, donosi 80 Plus Gold sertifikat koji govori o energetskoj efikasnosti.

Ključne karakteristike

  • Izlazna snaga 450W
  • Dosta tih 120mm ventilator
  • Odlične performanse
  • 80 Plus Gold sertifikat

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Snaga: 450W
  • Standard: ATX 12V. V2.2, EPS 12V. V2.91 & SSI EPS 12V. V2.92
  • Prekidač za napajanje: ima
  • Ventilator: 120mm blue LED
  • Dimenzije: 145 x 86 x 150 mm
  • Priključci: 20+4 pin ATX, 4+4-pin CPU, 2x PEG 6+2pin, 4x Molex, 4x SATA
  • Dodatno: 80 Plus Gold sertifikat, Over Voltage Protection / Over Current Protection / Over Power Protection / Short Circuit Protection / Under Voltage zaštita

Super Flower Golden Green SF-450P14XE(HX)

Za nijansu kompaktnijeg dizajna od proseka, sa 145x86x150 mm, ovo napajanje će lako stati u bilo koje kućište srednjeg, ali i neka manjeg formata (naravno, najbolje je proveriti na sajtu proizvođača koje su maksimalne dimenzije napajanja). Kompletno crne boje i u matiranom finišu, sa zaštitnim grilom kvadratnog oblika, kao i reljefnom oznakom proizvođača sa bočne strane, napajanje ima karakterističan izgled koji bi asocirali uz neke dosta skuplje modele. Ipak, iako se radi o modelu od "samo" 450W, činjenica je da se radi o varijanti koja je svakako iznad proseka i daleko iznad osnovne kategorije. To nam govore i vrlo kvalitetno zaštićeni kablovi koji imaju sleeve-ove crne boje. Napajanje je dizajnirano tako da automatski detektuje ulazni napon (100V~250V), uz aktivan PFC faktor korekcije napona. Dodatno, koristi se jedna 12V grana koja izdržava čak 37A, tako da ne čudi što su tu dva konektora za grafičke kartice.

Za hlađenje, koristi se 120mm ventilator sa plavim LED svetlom, uz promenljivi broj obrtaja koji će varirati u zavisnosti od izmerene unutrašnje temperature. Ono što možemo reći je da ventilator radi dosta tiho i da se neće čuti u odnosu na druge ventilatore u kućištu. Na raspolaganju je sasvim pristojan broj konektora za model od 450W: po jedan 20+4 i 4+4 pinski konektor za matičnu ploču i procesor, po četiri SATA i Molex konektora i dva 6+2 pinska PEG-a, mada je diskutabilno koliko će kupaca koristiti napajanje od 450W za konfiguraciju sa dve grafičke kartice sa po jednim dodatnim konektorom ili jednom koja traži čak dva. Ipak, snage ima dovoljno i napajanje se ponaša veoma dobro čak i pod jačim opterećenjem.

Rezime

Pošto zadovoljava 80 Plus Gold sertifikat, to znači da će opterećenja biti minimalno 87%, 90% i 87% na opterećenjima napajanja od 20%, 50% i 100%, što je sjajno. Ovo napajanje može biti sjajan izbor za prosečne ali i malo snažnije konfiguracije koje ne zahtevaju snagu od 500W i više, već im treba stabilan i tih rad, uz dobru cenu i garanciju, što ovaj Super Flower model i nudi. Na tržištu nema baš puno modela od 450W sa 80 Plus Gold sertifikatom, i tu leži prilika ovog modela, a po svemu što smo videli, zaslužuje toplu preporuku.

Conclusion

Because it is meeting the 80 Plus Gold certification, it means the loads will be a minimum of 87 %, 90 % and 87 % of the power load of 20 %, 50 % and 100 %, which is great. This power supply is a great choice for average and more powerful configurations that do not require a 500W power or more, but need a stable, quiet operation at affordable price and warranty, which is provided by this Super Flower model. There are few 450W models with 80 Plus Gold certification on the market, and therein lies the opportunity for this model, and by everything we have seen, it deserves a warm recommendation.

Preporučena cena (uključujući PDV, april 2014.): 75€

Mid9 ustupio: Super Flower Golden Green SF-450P14XE(HX)
zvanični sajt: super-flower.rs