Specijalista za gejming monitore AOC lansira dva nova QHD monitora

Beograd, 16. januar 2020. – Specijalista za monitore AOC najavljuje dva nova 27-inčna gejming monitora iz svoje nove G2 linije s QHD rezolucijom (2560 x 1440 piksela): Q27G2U i zakrivljeni CQ27G2U sa agresivnim radijusom zakrivljenosti od 1500 milimetara što povećava doživljaj igranja. Oba monitora imaju VA ploče koje kombinuju visoku brzinu odziva i brzinu osvežavanja. Sa brzinom osvežavanja od 144 Hz, korisnici mogu uživati u glatkom i uranjajućem igranju, dok vreme odziva (MPRT) od 1 ms (vreme reakcije u pokretnoj slici) omogućuje vizuelno snimanje bez zamućenja. Osim toga, podrška AMD FreeSync uklanja kidanje i zastajkivanje slike. Ambiciozni ljubitelji igara cene kristalno jasan kvalitet slike zbog čega se oba modela odlikuju izvornim kontrastom od 3000: 1 (tri puta višim od TN ili IPS panela) i 120% sRGB i 90% AdobeRGB pokrivenosti za živopisne, iskakajuće boje.

AOC

Bez obzira, zakrivljen ili ravan: snaga je vaša AOC-ovi novi 27-inčni QHD monitori iz G2 serije dostupni su u ravnoj ili zakrivljenoj (1500R) opciji. Bez obzira koji odoabrali, AOC je integrisao sve karakteristike koje pravi gejming monitor treba kako bi vam pružio vrhunsku prednost:

• QHD rezolucija: QHD rezolucija sastoji se od 2560 x 1440 piksela, što je četiri puta više od 720p rezolucije ili 1,7x više piksela od Full HD (1080p), što nudi značajnu nadogradnju u prikazivanju dodatnih detalja. Na 27-inčnom monitoru QHD rezolucija rezultira prijatnom gustoćom piksela od 109 ppi.

AOC

• Brzina osvežavanja od 144 Hz: dokazana visoka brzina osvežavanja za FPS, TPS, trke i sim igre, tako da igrači mogu fluidno videti i najmanje animacije i dobiti brže vizuelne odgovore onoga što se događa.

• 1 ms MPRT: Praktično uklanja zamućenost pokreta i pokazuje jasnu, oštru sliku u svakom kadru.

AOC

• AMD FreeSync podrška: Zahvaljujući tehnologiji promenljive brzine osvežavanja (VRR) s podrškom za AMD FreeSync, brzina osvežavanja ploče podudara se s prikazom sličica u sekundi eliminišući zastajkivanje slike uzrokovane V-Sync-om i kidanje.

• Visoki razmer kontrasta i živih boja: VA ploče ovih modela proizvode jednu od najdubljih crnih i živih, intenzivnih boja, što rezultuje visokim kontrastnim odnosom 3000: 1. Oba modela prosečno pokrivaju 90% AdobeRGB, 120% sRGB i 85% NTSC, reprodukujući prirodne, stvarne boje.

• Ergonomija: Oba modela opremljeni su elegantnim i praktičnim postoljem, s dodatnim upečatljivim crvenim naglascima kako bi istakli njihovu igračku baštinu. Postolje nudi mogućnost prilagođavanja visine od 130 mm pored naginjanja, pomažući igračima da uspravno sede i smanjuje bilo kakvu neprijatnost.

AOC

• Fleksibilnost: Ugrađeni USB 3.0 ima čvorište sa četiri priključka (jedan s brzim punjenjem) koji omogućuje korisnicima povezivanje tastature, miša, web kamere ili jednostavno bilo kog USB perifernog uređaja, ali služi i za punjenje pametnog telefona ili drugih uređaja. Sve to bez potrebe da posegnete za kućnim računarom. Takođe, kablovi su ugrađeni u postolje što pomaže u održavanju stola urednim i čistim.

AOC-ov Q27G2U (ravni) biće dostupan u januaru u uz preporučenu maloprodajnu cenu od 38,679 din. bez PDV-a, a CQ27G2U (zakrivljen) biće dostupan u februaru uz preporučenu maloprodajnu cenu od 39,859 din. bez PDV-a.