Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizacijom predstavio EcoStruxure IT Advisor

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizacijom, danas je predstavio EcoStruxure IT Advisor. Oslanjajući se na snagu klauda, EcoStruxure IT Advisor omogućava jednostavnije upravljanje data centrom koje je dostupno bilo gde i u bilo kom trenutku. Predvodnik naredne faze širenja EcoStruxure IT platforme kompanije Schneider, IT Advisor je fokusiran na povećanje efikasnosti upravljanja i rada data centra. Ovaj alat za planiranje i modeliranje na bazi klauda omogućava operaterima u velikim data centrima i ko-lokacijskim objektima da smanje operativne troškove, ostvare maksimalan učinak kroz optimizaciju kapaciteta, analizu uticaja na poslovanje i automatizaciju posla.

„Hibridna arhitektura data centra podstiče industriju da osmisli nov način upravljanja i funkcionisanja infrastrukture svojih data centara”, kaže Kim Povlsen, potpredsednik i direktor digitalnih usluga i softvera u Schneider Electricu. „EcoStruxure IT Advisor ispunjava ovu potrebu tako što kupcima nudi softver za planiranje i modeliranje data centra na bazi klauda ili na licu mesta, kojem može da se pristupi sa bilo kog mesta, uz feksibilan model pretplate.”