Samsung vizija AI za sve predstavljena na sajmu CES 2024

Kompanija Samsung Electronics predstavila je svoju viziju kako će tehnologija veštačke inteligencije (AII) omogućiti ljudima da svoje uređaje koriste intuitivnije i praktičnije nego ikada pre. Predstavljajući ove ideje na konferenciji za medije na sajmu CES® 2024, Samsung se udružio sa ključnim partnerima da prikaže tehnologiju koja stoji iza ove vizije i predstavi kako novi proizvodi i usluge koriste mogućnosti AI da olakšaju život.

Samsung

Džong-Hi (Džejhi) Han, potpredsednik, generalni direktor i direktor Samsung divizije za uređaje, otvorio je konferenciju za medije opisom kako će AI omogućiti povezanim tehnologijama da unaprede svakodnevni život ljudi, a da pritom ostanu nenametljive i „u pozadini“. Strategija koju su on i drugi predstavili se bavi ulogom AI u unapređenju povezanog iskustva koje je i jednostavno i korisno. Samsung je tokom konferencije za medije predstavio niz proizvoda i usluga koji pomažu u ostvarivanju ovih ciljeva.

Samsung

„Zahvaljujući pojavi veštačke inteligencije, pametnije, bolje iskustvo redefiniše način na koji živimo“, rekao je Han. “Bogat Samsung asortiman moćnih uređaja, uz nastavak otvorene saradnje, pomoći će da AI i hiperkonektivnost stignu do svih.“

Džonatan Gabrio, direktor Centra za povezano iskustvo u kompaniji Samsung Electronics za Ameriku, istakao je kako AI tehnologija transformiše načine na koje se koriste proizvodi sa vizuelnim prikazom i kućni aparati. Na primer, Samsung Neo QLED 8K QN900D se odlikuje AI procesorom, NQ8 AI Gen 3, opremljenim 8 puta većom AI neuralnom mrežom i duplo bržim NPU od svog prethodnika. Zahvaljujući NQ8 AI Gen3 procesoru, Samsung Neo QLED 8K automatski unapređuje sadržaj male rezolucije kako bi korisnici mogli da uživaju u kvalitetu rezolucije do čak 8K, dok putem funkcije AI Motion Enhancer Pro izoštrava brzopokretne slike. Samsung Neo QLED 8K se takođe odlikuje funkcijom Active Voice Amplifier Pro koja analizira glas i pozadinsku buku uz pomoć AI da biste mogli da uživate u zvuku sa TV uređaja kao da ste u prvom redu na stadionu ili u bioskopu. Samsung Neo QLED 8K ima i Tizen OS Home, koji nudi najnovije aplikacije ,servise, personalizovan sadržaj i preporuke servisa za još bolju zabavu.