Rollei DPF-70 digitalni foto ram

Jednostavan foto ram osnovnih mogućnosti, sa 7" ekranom rezolucije 800x480 piksela. Iako bi voleli da vidimo i veću rezoluciju, kvalitet prikaza je sasvim solidan, a imajući u vidu povoljnu cenu, nema puno toga što se može zameriti.

Digitalni foto ramovi su na tržištu dostupni već neko duže vreme i tu nema više nekih posebnih iznenađenja. Radi se o jednostavnim uređajima koji imaju zadatak da fotografije u digitalnom formati prikažu na ekranu. Viđali smo razne modele, sa podrškom za multimediju, različitih ekrana i mogućnosti, a model DPF-70 spada u jednostavnije varijante, sa 7" ekranom u nešto skromnijoj rezoluciji od 800x480 piksela. Ipak, i to će biti dovoljno da se fotografije prikažu dovoljno dobro za većinu prosečnih korisnika, uz cenu koja je i veoma povoljna.

Ključne karakteristike

  • Solidan kvalitet slike uprkos nešto manjoj rezoluciji
  • Čitač memorijskih kartica i USB port

Utisak kvare

  • Nema interne memorije

Specifikacija

  • Ekran: 7" LCD TFT, 16:9,800x480 piksela
  • Podržani formati: JPEG
  • Dimeenzije: 205 x 143 x 24 mm
  • Dodatno: čitač SD/SDHC/MMC memorijskih kartica, USB port, daljinski upravljač

Rollei DPF-70 digitalni foto ram

Rollei DPF-70 je digitalni ram standardnog dizajna koji postoji u pet različitih boja: crnoj, beloj, crvenoj, zelenoj i žutoj. Dimenzije rama su 205x143x24 mm a težina 324g, i on spada u kategoriju manjih modela. Predviđeno je da stoji na ravnoj površini pomoću postolja koje se ušrafljuje sa zadnje strane i drži ram u horizontalnom ili vertikalnom položaju, ili zakači na zid u horizontalnom položaju. U pakovanju stižu eksterni adapter za napajanje, pomenuto postolje, mali daljinski upravljač i uputstvo za korišćenje na više jezika, što je i uobičajena oprema koja stiže uz digitalne ramove.

Ekran je u ovom slučaju dijagonale od 7" i rezolucije 800x480 piksela, što je odnos stranica od 16:9, uz maksimalno osvetljenje od 300cd/m2 i ne tako impresivan kontrast od 300:1. Šta ovo znači u praksi? Ekran je TN panel koji ne daje baš široke uglove gledanja, a zbog ne tako velikog kontrasta, treba izbegavati i postavljanje nasuprot prozoru kako bi se sadržaj ekrana bolje video. Za model ove klase, kvalitet slike je pristojan, dovoljno oštar i sa ok bojama. Sa zadnje strane su postavljene kontrole u vidu kružno raspoređenih navigacijskih tastera i tri dodatna Play/Pause, Menu i Power. Sa bočne strane su slot čitača memorijskih kartica (SD i MMC formati su podržani), USB port za priključivanje USB memorije kao i konektor za napajanje.

Rezime

Interfejs je jednostavan i pored onih osnovnih funkcija koje se tiču reprodukcije JPEG fajlova (koji su jedini i podržani), dostupni su i kalendar i sat. Ovaj foto ram nema interne memorije, već se mora koristiti eksterna u vidu memorijske kartice ili USB flash diska. Ono što preporučujemo je da se fotografije pre prikazivanja po dimenzijama prilagode osnovnoj rezoluciji ekrana, kako bi prikaz bio što brži kako bi i što više fotografija stalo na medije. Kao model osnovne klase, ovaj digitalni ram pruža sve ono što je potrebno, a to je brz prikaz JPEG fotki, kontrolu preko daljinskog i sasvim solidan kvalitet prikaza.

Conclusion

The interface is simple and in addition to the basic functions related to playback of JPEG files (only supported), calendar and clock are available too. This photo frame has no internal memory, so an external memory card or a USB flash drive must be used. First, we recommend users to adapt photos by dimensions according to the native resolution of the screen so it could be possible to enable faster picture displaying and to put as many photos on the media as possible. As an entry-level model, this digital frame provides all that is needed, i.e. fast display of JPEG photos, remote controls, and a solid display quality.

Preporučena cena (uključujući PDV, mart 2015.): 45€

Gigatron ustupio: Rollei DPF-70 digitalni foto ram
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com