Rapoo E9070 Wireless Ultra-Slim

Još jedna Rapoo tastatura koju smo testirali, bežični model koji koristi Wireless 2.4GHz interfejs. U ovom slučaju nema touchpad-a, ali ima numeričke tastature se desne strane, koja mnogima fali kod ovako kompaktnih modela.

Stiže nam još jedna Rapoo tastatura, i čini se da sada kod nas mogu da se pronađu sve verzije. Ovo su kompaktne tastature namenjene raznim platformama, i svima koji traže što manje dimenzije uz što bolju ergonomiju. Ovakve periferije najčešće interesuju vlasnike laptopova, HTPC konfiguracija, ali i sve one koji možda nemaju na radnom stolu dovoljno prostora za klasičnu tastaturu. Za razliku od modela koji dolaze i sa ugrađenim touchpad-om, ovde imamo numerički deo tastature sa desne strane, savršeno za one kojima je upravo to falilo kod kompaktnih tastatura.

Ključne karakteristike

  • Odličan kvalitet izrade
  • Bežični 2.4GHz interfejs
  • Plug and Play
  • Autonomija od 24 meseca

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: Wireless 2.4GHz, 10m domet
  • Podrška: Windows, Linux, iOS
  • Dimenzije: 288×110×19 mm

Rapoo E9070 Wireless Ultra-Slim keyboard

Do sada smo se već dobro upoznali sa Rapoo modelima, pa odmah prepoznajemo sličnosti u odnosu na ono što smo već videli: veoma kompaktna osnova od 288x110mm i debljina ploče od samo 5.6mm, dok je samo zadnji deo nešto deblji (19mm), pošto se tu nalazi i proširenje za baterije. U isto vreme, ovo znači i da tastatura na ravnoj podlozi stoji pod malim uglom koji će kucanje učiniti dosta udobnijim. Ono što je karakteristično za ovu (ali i prethodne modele) je da je kućište napravljeno od aluminijuma (što se vidi sa donje strane), koji daje neophodnu čvrstinu i generalno dosta odudara od onoga što najčešće viđamo u ovoj kategoriji.

Kod ove tastature nam se dopalo to što ima praktično nepostojeći okvir (širok jedva koji milimetar), tako da se uštedelo i to malo prostora. Tasteri su svi u crnoj boji (postoji i varijanta bele boje), sa vrlo malim proredom između. Potpuno su ravne gornje površine, plitki i solidno tihi, a dobra stvar je što se koristi scissor mehanizam koji znamo sa laptopova. Što se tiče rasporeda i veličine tastera, jedino su kursorski tasteri dodatno smanjeni i pomereni, ali ne verujemo da će to ikome predstavljati problem. U kombinaciji sa pritiskom na Fn (function) taster, dostupne su i brojne sistemske i multimedijalne prečice koje se vide u gornjem redu tastera.

Rezime

Tastatura za napajanje koristi dve baterije AAA veličine, za koje proizvođač navodi autonomiju od 24 meseca, što je sjajno. Što se kompatibilnosti i povezivanja tiče, koristi se minijaturni USB adapter koji će bez ikakvih problema raditi na svim popularnim Windows, Linux i Mac OS platformama, koristi se 2.4GHz interfejs i domet je oko 10m (što će zavisiti od toga da li ima i drugih uređaja koji rade na ovoj frekvenciji). Ovakva tastatura je odlična opcija za sve one koji traže kompaktno rešenje koje će i dalje biti udobno za kucanje i rad.

Conclusion

The keyboard uses two AAA batteries for which the manufacturer states the autonomy is around 24 months, which is great. As for compatibility and connectivity is concerned, a miniature USB adapter that will work without problems on all popular Windows, Linux and Mac OS platforms is used. The 2.4GHz interface offering the range of 10 meters is used (which will depend on whether there are other devices operating at this frequency). This keyboard is a great option for those looking for a compact solution that will still be a handy for typing and working.

Preporučena cena (uključujući PDV, februar 2015.): 28€

Gigatron ustupio: Rapoo E9070 Wireless Ultra-Slim keyboard
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com