Rapoo E6700 Bluetooth touch keyboard

Sjajna kompaktna tastatura kompanije Rapoo, koja koristi bežični Bluetooth interfejs i integrisanu Li-Ion bateriju. Pored dosta kvalitetnih tastera, tu je i touchpad površina koja prepoznaje multi-touch gestove.

Već smo imali priliku da vidimo par Rapoo modela tastatura koji su od nedavno dostupni na našem tržištu, i zaključili da se radi o prilično kvalitetnim modelima koji su sjajan izbor za one koji traže tastaturu za HTPC ili neki drugi uređaj sa Bluetooth interfejsom. Model E6700 je interesantan pošto je u pitanju bežična varijanta sa Bluetooth interfejsom, ali i integrisanim Touchpad-om koji podržava i multi-touch gestove. Imajući u vidu prilično interesantan dizajn, sigurni smo da će Rapoo vrlo brzo uspeti da se probije na našem tržištu.

Ključne karakteristike

  • Odličan kvalitet izrade
  • Bežični, Bluetooth interfejs
  • Plug and Play
  • Touchpad koji podržava multi-touch gestove

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: Bluetooth 3.0, domet 10m
  • Podrška: Windows, Android, iOS
  • Dimenzije: 332 x 101 x 15 mm

Rapoo E6700 Bluetooth touch keyboard

Uz dimenzije od 332x101x15 mm, ovo je prilično kompaktna tastatura koja će biti odlično rešenje za one koji kubure sa prostorom na stolu ili jednostavno traže što kompaktniju tastaturu koja je i dalje zgodna za kucanje i rad. Ono što odmah primećujemo jeste to da je tastatura izrađena u kombinaciji aluminijuma i plastike, što izgleda veoma atraktivno, a dostupna je u par kolornih varijanti gde je donji deo kompletno zlatno-žute (kao primerak koji je bio kod nas), crvene ili plave boje, kao i kompletno crna i bela tastatura (i gornji i donji deo). Ono što im je zajedničko jeste stvarno odličan kvalitet izrade koji može da se meri sa onim što viđamo kod Apple tastatura na primer.

Svi tasteri su četvrtastog oblika i ravne gornje površine, plitkog hoda ali i sa dobrim otporom kako bi i rad bio što udobniji. Sa desne strane se nalazi touchpad (Smart Touch Area) se nalazi sa desne strane i dimenzija je 76x89mm, tako da ima sasvim dovoljno prostora da se detektuju 15 gestova koje podržavaju Windows 8 i Surface modeli. Naravno, podržani su i oni klasični multi-touch gestovi. Tu su naravno i dva integrisana tastera ispod touch površine. Koristi se scissor mehanizam nalik na onaj sa tastatura laptop računara, tako da tastatura i nije baš kompletno nečujna.

Rezime

Sa donje strane tastature imamo četiri gumirane stope da ne proklizava po podlozi, dve stastusne diode (Battery i Bluetooth) kao i On/Off prekidač i Connect taster. Za napajanje se koristi integrisana Li-Ion baterija koja se puni preko USB interfejsa (MicroUSB konektor sa zadnje strane) koji se koristi samo za to (ne može da posluži za vezu sa računarom ili tabletom). Ova tastatura će biti sjajan izbor za one kojima treba što kompaktnija varijanta, pri čemu ne žele da se odreknu touchpad-a.

Conclusion

On the underside of the keyboard, there are four rubberized feet to prevent slips, two status diodes (Battery and Bluetooth) and On/Off switch and the Connect button. An integrated Li-Ion battery that is charged via the USB interface (MicroUSB connector on the back) is used for power supply, which is only used for that (it cannot be used for connection to a PC or a tablet). This keyboard will be a great choice for those who need a more compact version, without necessity to give up the touchpad.

Preporučena cena (uključujući PDV, januar 2015.): 50€

Gigatron ustupio: Rapoo E6700 Bluetooth touch keyboard
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com