QNAP TS-228 NAS sistem za kućne korisnike i mala preduzeća

QNAP TS-228 je lagani, lak za upotrebu, karakteristikama bogat mrežni skladišteni centar za backup, sinhronizaciju, daljinski pristup i kućnu zabavu. Njegova niska cena i energetska efiksnosti su idealni za kućne korisnike da kreiraju svoj personalni cloud i budu povezani sa fajlovima nad kojima imaju punu kontrolu.

QNAP TS-228

Pokreće ga odlični ARM v7 1.1 GHz dual core procesor uz 1GB DDR3 sistemske memorije pa TS-228 može da obezbedi prosečnu briznu čitanja od 110MB/s i brzinu pisanja od 87 MB/s za gladak prenos podataka, trenutni pristup podacima od strane više korisnika i kućnih uređaja.

QNAP TS-228

Visoke perofrmanse i mogućnosti ovog uređaja čine ga idealnim za multimedijalni centar tako da možete da vršite backup ili preuzimanje fajlova bez uticaja na performanse sistema. TS-228 karakteriše mini tower dizajn koji zauzima manje prostora što ga čini idealnim za kućnu odnosno upotrebu u okviru kancelarija.

QNAP TS-228

U poređenju sa tradicionalnim NAS sistemima TS-228 poseduje specijalni kompaktni i tihi rashladni sistem koj pomaže rasipanje toplote uz manje prašine ili buke. Zahvaljujući dizajnu koji za dodavanje ili zamenu delova ne zahteva alat svaki rad na ovom sistemu je krajnje jednostavan.

QNAP TS-228

TS-228 podržava SMB/CIFS, NFS i AFP protokole za razmenu sadržaja širom Windows, Mac, Linux/UNIX mreža. Podaci, ISO image fajlovi se mogu centralno uskladištiti na TS-228 i zaštiti integrisanim anti virus rešenjem.

QNAP TS-228

TS-228 je opremljen Hybrid Backup Sync rešenjem koje nudi funkcije backupa, povraćaja i sinhronizacije uz okviru jedne QTS aplikacije za lagan transfer vaših podataka bilo na lokalne, udaljene ili cloud skladištene prostore. Moguće je da se izvede sinhronizacija fajlova između TS-228 i clouda u realnom vremenu, dok QSync alat pretvara vaš TS-228 u bezbedni centar podataka visokog kapaciteta za sinhronizaciju fajlova.

QNAP TS-228

Specifikacije:

  • Proizvođač: QNAP
  • Model: Ts-228
  • Dimenzije: 187.7x125x90
  • Neto masa: 0.7kg
  • Bruto masa: 1.88kg
  • Procesor: ARM v7 1.1GHz
  • RAM memorija: 1GB

Zaključak

QNAP je mislio i na kućne korisnike pa je predstavio odličan NAS sistem za ovu kategoriju kupaca, kao i korisnike u malim i srednjim preduzećima. TS-228 je sveobuhvatno rešenje bilo da želite da čuvate svoje podatke bezbednim ili da kreirate privatni cloud. Snažni procesor i odličan hardver omogućavaju da vršite sinhronizaciju više fajlova odjednom bez ugrožavanja performansi, dok će integrisana zaštita i antivirus softver sve vaše podatke učiniti maksimalno bezbednim.

Conclusion

QNAP introduced an excellent NAS system for home users and users in small and medium-sized enterprises. TS-228 is a comprehensive solution whether you want to store data or to create a secure private cloud. Powerful processor and excellent hardware enable synchronization of multiple files at once without compromising performance, while the integrated protection and antivirus software will make all data safe.

Zahvaljujemo se:

Mikro Princ, Kralja Milutina 31, 011/3629000

Preporučena maloprodajna cena (apr 2016): oko 190€

mikroprinc.com