Prvi na svetu gejming laptop sa dualnim ekranom i nova linija inovacija iz HP

Na HP Gejming Festivalu u Pekingu, održanom 14. maja, HP je predstavio moćnu liniju inovacija u modelima OMEN i HP Pavilion Gaming, i tako podigao lestvicu u gejming iskustvu. OMEN X 2S – prvi gejming laptop sa dualnim ekranom na svetu 1 – daje izuzetnu snagu i mogućnost multitaskinga, OMEN 15 i OMEN 17 laptopovi donose nesvakidašnju snagu u do sada najtanjoj verziji, dok HP Pavilion Gaming 15 i HP Pavilion Gaming 17 laptopovi omogućavaju neverovatnu svestranost i mobilnost gejmerima i kreativcima. Dodatno, poboljšanjem OMEN Command Center softvera, novim OMEN i HP Pavilion Gaming ekranima i dodatnom opremom, HP je projektovao gejming ekosistem, vodeći u industriji, koji gejmerima pruža sve što je potrebno da bi napredovali i ostvarili svoje ciljeve.

Hewlett Packard

Istraživanja obavljena u gejming industriji pokazuju da 82 odsto gejmera šalje poruke sa svog mobilnog telefona tokom gejming sesije, 61 odsto sluša muziku i 49 odsto gleda uživo prenose u vezi sa gejmingom, gleda video sadržaje i pretražuje veb sajtove 2 . Imajući sve ovo na umu, HP je na OMEN X S2 dodao jedinstveni drugi ekran, osetljiv na dodir i lak za korišćenje, dijagonale šest inča (15,24cm) i rezolucije 1080p, koji omogućava da gejmeri šalju poruke svojim prijateljima preko aplikacija WeChat i WhatsApp, da pretražuju muziku uz Spotify, gledaju Twitch i YouTube, a čak i služi kao hab za OMEN Command Center softver.

Hewlett Packard

„Pomeranje granice mogućeg uz pomoć evolucionih i revolucionarnih uređaja koji menjaju igru, odražavaju filozofiju ponovnog otkrivanja u HP-u“, rekla je En-Sofi Hadberg, generalni direktor Poslovnih personalnih sistema, HP Inc. „OMEN brend nastavlja da sanja velike snove, a OMEN X 2S je vrhunski primer kako se postavljaju novi standardi i kako se menja način korišćenja gejming laptopova.“

Hewlett Packard

Laptopovi dizajnirani za sledeću generaciju gejminga Kao prvi gejming laptop na svetu sa dualnim ekranom, OMEN X 2S protresa temelje uvreženog mišljenja o tome šta se očekuje od gejming laptopa, sa neverovatnim multitasking mogućnostima za različite aktivnosti, kao i podršku koju daju posebni tasteri-prečice. Ako želite da gledate kako-da video materijale dok igrate igre, ili slušate „pravu“ pesmu na Spotify-u dok skupljate sve i svašta da biste obavili neki zadatak u MMO igrama, ili koristite Twitch čet ili Discord da biste bili u toku, to više neće biti gnjavaža uz stalno korišćenje alt-tab prečice.

Hewlett Packard

OMEN X 2S, dodatno opremljen mogućnošću preslikavanja ekrana u realnom vremenu kojom se može iseći ili uveličati deo glavnog ekrana – uključujući opciju kopiranja dela mape u trkačkoj igri – na drugi ekran, što omogućava da je vid centriran i da su pokreti glave više vertikalni nego horizontalni.

Ova mašina debljine 20 mm, sa kompletno metalnom šasijom, prvi je gejming laptop na svetu dijagonale 15 inča (38,1cm), koji dolazi sa ugrađenim tečnim metalom u termalnom sistemu, korišćenjem paste Thermal Grizzli Conductonaut. Rezultat je fenomenalna disipacija toplote 10 puta veća od toplotne provodljivosti silikonske termalne paste, do 28 odsto 4 frejmova u sekundi (FPS) bolje performanse u odnosu na tradicionalne paste prilikom testiranja u Apex Legends, i 8,5 odsto 5 brže vreme na Blend Benchmark testu. Izrazi „manji“, „hladniji“ i „snažniji“ mogu se primeniti na najnovije verzije OMEN 15 i OMEN 17 laptopova. Ovi modeli su tanji 20, odnosno 18 posto u odnosu na prethodnike, tako da je njihova debljina samo 20, odnosno 27 mm.

Hewlett Packard

Sva tri laptopa imaju OMEN Tempest, poboljšano napredno termalno rešenje koje pokreće ventilator na 12V i koristi trostrano hlađenje kako bi se omogućilo petosmerno strujanje vazduha koje hladi uređaj. Realističnu sliku na ekranu omogućava podrška za maksimalno NVIDIA GeForce RTX 2080 za OMEN 17 i karakteriše je Max-Q6 dizajn za OMEN X 2S i OMEN 15. Osim toga, multitasking i velike igre - koje zauzimaju ogromne resurse - nikada nisu radili tako glatko, sa najnovijim Intel® Core i9 mobilnim procesorom visokih performansi devete generacije, koga pokreće do 5.0GHz Turbo 8 osam jezgara i 16 niti, i do 32GB RAM-a.

Iskoristite prednosti najnovije tehnologije za smeštanje podataka, sa opcijama koje uključuju nedavno predstavljenu Intel Optane Memory 9 H10 memoriju sa Solid State Storage. Novi Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) standard, dizajniran tako da podrži gigabitne brzine i ubrza bežičnu igru sa do tri puta većim brzinama prenosa podataka nego kod Wi-Fi 5(802.11ac) 11 . Na sve to, dodajte i standardnu esports frekvenciju osvežavanja od 240Hz 12 na 1080p ekranu, koji omogućava da grafike „lete“ preko njega velikim brzinama, i NVIDIA G-SYNC na OMEN X 2S modelu, a dostupan je i na nekim OMEN 15 i OMEN 17 konfiguracijama.

Ažurirani OMEN Command Center

Od kad je napravljen, OMEN Command Center se pretvorio u softversko rešenje za upravljanje i poboljšanje gejmerskog hardvera. Evolucija se nastavlja sa dva noviteta koji dolaze na sva tri nova OMEN uređaja. Performance Control će „razmrdati“ broj obrtaja ventilatora bilo u slučaju da treba maksimalno pojačati hlađenje ili performanse, u zavisnosti od podešavanja. Novi OMEN Dynamic Power karakteriše upravljanje snagom CPU i GPU jedinicama kako bi se maksimalno povećao FPS u igrama. Zajedno, ovi moćni dodaci služe da poboljšaju užitak u igri i istovremeno dodaju nivo fleksibilnosti.

Igrajte brzo kao e-sportisti

Pažljivo napravljeni kako bi iskoristili prednosti maksimalnog FPS-a u vrhunskim igrama, uz istovremeno čvrstu izradu za rad u kolegijalnom okruženju profesionalnih e-sportista, ekrani OMEN X 25 i OMEN X 25f 13 imaju minimalni okvir i vreme odziva od jedne milisekunde. Poseduju i NVIDIA G-SYNC i AMD Radeon FreeSync tehnologije kako bi sinhronizovali, vodeće u industriji, vreme osvežavanja od 240 Hz i sprečili seckanje slike. OMEN X 25 je neverovatna alatka za napredovanje u profesionalnom igranju i može se videti kako je igrači Overwatch lige koriste tokom sezone 2019.

Vrhunsko, a bežično igranje

Postanite „sekač kablova“ uz OMEN Photon Wireless Mouse. Uz brojne opcije podešavanja, uključujući odvojiva odmorišta za prste i 11 prilagodljivih dugmića, reč je o laboratorijski precizno izrađenom optičko-mehaničkom bežičnom mišu sa posebnim sistemom koji obezbeđuje lako kliktanje tastera i malim i velikim prstima. Kako bi rešio moguće probleme u vidu kašnjenja, povezivanja i trajanja baterije u bežičnom mišu 15 , OMEN Photon koristi Proactive bežičnu tehnologiju na 2.4 GHz sa vremenom odziva klika od 0,2 ms, mogućnost punjenja na bilo kojoj površini koja podržava Qi tehnologiju i trajanje baterije od 50 sati.

Napravljen sa mogućnošću Qi bežičnog punjenja, OMEN Outpost Mousepad može potpuno da napuni OMEN Photon Mouse za 2,5 sati, kao i kompatibilne pametne telefone. Dodatna prilagodljivost dolazi u obliku rigorozno testirane tvrde i meke podloge, otporne na habanje, čiji se odabir vrši jednostavnim okretanjem podloge na željenu stranu. Ova napredna podloga za miša se povezuje preko USB-A Passthrough porta koji se koristi za bežični adapter, a tu je i OMEN Command Center kojim se prilagođava RGB LED osvetljenje.

OMEN životni stil

Napravljena kako bi bila što udobnija sa velikim sedalnim delom, koji pruža maksimalni komfor za sedenje, i visokim naslonom, koji promoviše zdravo držanje uz punu podršku za kičmu, OMEN Citadel Gaming Chair je gejmerska stolica, vredan dodatak bilo kom stolu i savršen način za pokazivanje vašeg OMEN ponosa.

Svestrano igranje u pokretu

Napravljen sa tanjim ramom nego ranije, najnoviji HP Pavilion Gaming 15 laptop je osam posto niži nego prethodni model, a stiže u paru sa novim HP Pavilion Gaming 17 laptopom. Tehnološka poboljšanja dolaze zajedno sa najnovijom devetom generacijom Intel Core i5/i7 mobilnih procesora visokih performansi i nedavno predstavljenim NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti sa Max-Q dizajnom.

Stručno izrađen kako bi pružio precizno ciljanje i kretanje kursora zajedno sa različitim opcijama prilagođavanja kao što su podešavanje, u toku korišćenja, DPI osetljivosti i RGB svetlosnih efekata, HP Pavilion Gaming Mouse 200 pruža korisnicima vrhunsko iskustvo igranja. Briljantno se uklapa uz HP Pavilion Gaming Mousepad 400, koji koristi fino tekstuiranu površinu, otpornu na habanje. Ova podloga za miša je optimizovana kako za brzu, tako i za kontrolisanu igru, a poseduje gumenu bazu.

OMEN by HP cene i dostupnost

● OMEN X 2S Laptop se očekuje da bude dostupan u EMEA regiji u julu po početnoj ceni od 2.899 evra.

● OMEN 17 Laptop se očekuje da bude dostupan u EMEA regiji u julu po početnoj ceni od 1.399 evra.

● OMEN 15 Laptop se očekuje da bude dostupan u EMEA regiji u julu po početnoj ceni od 1.299 evra.

● OMEN X 25 Display se očekuje da bude dostupan u EMEA regiji u julu po početnoj ceni od 629 evra.

● OMEN X 25f Display se očekuje da bude dostupan u EMEA regiji u julu po početnoj ceni od 459 evra.

● OMEN Photon Wireless Mouse se očekuje da bude dostupan u EMEA regiji u julu po početnoj ceni od 149,99 evra.

● OMEN Outpost Mousepad se očekuje da bude dostupan u EMEA regiji u julu po početnoj ceni od 139,99 evra.

● OMEN Citadel Gaming Chair se očekuje da bude dostupna u EMEA regiji u avgustu po početnoj ceni od 349,99 evra.

● HP Pavilion Gaming 17 Laptop se očekuje da bude dostupan u EMEA regiji u julu po početnoj ceni od 999 evra.

● HP Pavilion Gaming 15 Laptop se očekuje da bude dostupan u EMEA regiji u julu po početnoj ceni od 899 evra

● HP Pavilion Gaming Mouse 200 se očekuje da bude dostupan u EMEA regiji u julu po početnoj ceni od 29,99 evra

● HP Pavilion Gaming Mousepad 400 se očekuje da bude dostupan u EMEA regiji u julu po početnoj ceni od 39,99 evra.