Prodaja Epson poslovnih inkdžet štampača dovodi do velikih smanjenja emisije C02

Potencijalno smanjenje potrošnje struje od 50.9 miliona kWh godišnje dovodi do smanjenja emisije CO2 od 17.7 hiljada tona i uštedu na troškovima za struju od 5,9 miliona evra na godišnjem nivou. Godišnji podaci o prodaji Epson poslovnih inkdžet štampača u EMEA regiji u periodu od 1.aprila 2019. do 31.marta 2020. godine ističu da se odabirom održivih tehnologija pozitivno utiče i na uštede koje se mogu ostvariti u predstojećem periodu ekonomskog oporavka.

Posmatrano sve ukupno, Epson poslovni inkdžet modeli koji su prodati u EMEA regiji (Evropa, Bliski Istok i Afrika) tokom ovog perioda mogu potencijalno da smanje potrošnju energije za oko 50,9 miliona kWh godišnje u poređenju sa laserskim štampačima1. Zahvaljujući tome, emisija štetnog ugljen-dioksida može da se smanji za približno 17,7 hiljada tona godišnje. Da bi se ova količina CO2 apsorbovala potrebno je čak 816 hiljada stabala godišnje2.

Potencijalna ušteda energije od 5,9 miliona evra godišnje3 takođe pokazuje i kako održivost može da ima pozitivan uticaj gledano iz perspektive poslovanja.

Epson je već dugi niz godina lider u prelasku sa laserskog štampanja na poslovnu inkjet tehnologiju, želeći da na taj način poboljša poslovnu ekologiju i ekonomiju. Kako prelazimo u sledeću fazu borbe sa pandemijom i ulazimo u postepeni oporavak, održivo poslovanje kao sastavni deo poslovne strategije može doprineti da se zaštiti planeta i omogući zdravo dugoročno poslovanje.

„Mere ostanka kod kuće nametnute u mnogim zemljama za rezultat imaju značajni oporavak životne sredine. Dok prelazimo u fazu poslovnog i ekonomskog oporavka, važno je da činimo sve kako bismo održali pozitivne promene koje se vide na životnoj sredini", kaže Darren Phelps, potpredsednik kompanije Epson Europe. „Male promene, na primer u izboru tehnologija, mogu vam u tome pomoći. Smanjenjem potrošnje električne energije emituje se značajno manje ugljen-dioksida. To donosi i uštedu troškova, te tako odlukom da primenjujemo princip održivog poslovanja imamo i ekonomsku korist. Kompanije sada te resurse mogu preusmeriti na druge inicijative i projekte."