Porsche Design i AOC predstavljaju Porsche Design AOC AGON PD27

Beograd, 10. novembar 2020 – Ekskluzivni lajfstajl brend Porsche Design i AOC, lider na tržištu gejming monitora udružili su se kako bi predstavili prvi gaming monitor Porsche Design AOC AGON PD27. Veličine 27 inča (68.58 cm), ovaj novi monitor pruža iskustvo slično vožnji trkačkog automobila: snažne specifikacije (27 inča QHD rezolucija, brzina osvežavanja od 240 Hz i 0.5 ms MPRT), elegantan i privlačan dizajn inspirisan trkama, širok raspon funkcionalnosti koje koriste svakodnevnom korišćenju monitora ali i tokom dugih gejming sesija. Čak i pre zvaničnog predstavljanja, impresivan dizajn ovog monitora dobio je priznanje sa Red Dot nagradom 2020.

Izrada sa stilom bez kompromisa

Kompetitivni gejming je dostupan ali i privlačan, ali i sama konkurencija je jaka. Početnici i profesionalci se mogu složiti oko jednog ključnog činioca, PC oprema visokih preformansi ključ je uspeha u kompetitivnom gejmingu. Baš poput vozača trkačkih automobila koji predviđa i izračunava kako će ući u vrh zavoja na trkačkoj stazi, i igrači e-sporta moraju brzo reagovati i donositi odluke u milisekundama. Izrada svakog dela opreme je od najveće važnosti i lako može diktirati ishod takmičenja. Zbog toga je Porsche Design iskoristio svoj DNK za moto sport i udružio se sa AOC-om kako bi stvorio monitor visokih performansi – posebno za one igrače koji su došli po pobedu.

„Svojim linearnim i očišćenim dizajnom koji spaja oblik i funkciju, Porsche Design AOC AGON PD27 savršeno materijalizuje DNK i sveobuhvatnu filozofiju dizajna brenda. U kombinaciji s inovativnim i najsavremenijim tehnologijama AOC AGON linije, novi monitor je razvijen za igrače koji traže optimalne performanse koje ne ugrožavaju stil ” rekao je Roland Heiler, direktor dizajna u Porsche Designu.

„Ponosni smo i radosni što možemo да objavimo prvi rezultat našeg novog partnerstva sa Porsche Designom: Porsche Design AOC AGON PD27 monitor. AOC je dokazao stručnost u tehnologijama monitora što se podudara s izuzetnim pristupom dizajnu kompanije Porsche Design. Igrači širom sveta će biti oduševljeni što će imati priliku da iskuse ovaj proizvod sjajan kako u dizajnu tako i u gejming performansama, ” rekao je Stefan Sommer, direktor marketinga i poslovnog upravljanja u AOC Evropa.

Dizajn monitora posebno naglašava postolje srebrne boje, oblikovanog poput metalne konstrukcije u unutrašnjosti trkačkog automobila. Baš kao u pravom sportskom automobilu, i ovo postolje korisniku pruža stabilnost, pouzdanost i izdržljivost kada oseti nalet adrenalina. Ostajući veran filozofiji Porsche Design da elegantno spoji stil i performanse, PD27 može projektovati svoje logotipe na stolu u različitim bojama i osvetliti zadnju stranu monitora stvarajući bolje gejming okruženje.

Prebacivanje u sledeću brzinu

PD27 razvijen je za najambicioznije takmičare i profesionalne ljubitelje e-sporta širom sveta. Prikazuje slike u QHD rezoluciji i ima brzinu osvežavanja od 240 Hz, što je savršena kombinacija za zahtevne igrače. PD27 je takođe sertifikovan sa VESA DisplayHDR 400, pružajući živopisne, realistične boje i širok dinamični raspon koji omogućava korisnicima da urone u simulirani svet. Uz to, vrlo mali radijus zakrivljenosti od 1000 mm okružuje i inkapsulira korisnika, što je posebno sjajna karakteristika za sim-racing zajednicu. Brzina od 240 Hz smanjuje primetnu zamućenost pokreta, dok vreme odaziva od 1 ms GtG i 0,5 ms MPRT piksela garantuju jasno gejming iskustvo bez smetnji na slici pri igranju. Uz ADM FreeSync Premium Pro podršku korisnici doživljavaju glatko igranje bez treperenja slike. Visoko osvetljenje VA panela od 550 nita osigurava nesmetano igranje u bilo kojim uslovima osvetljenja.

Uspeh gejmera vozača

PD27 dolazi s bežičnom IR tastaturom, oblikovanom poput središnje konzole, za brzi pristup postavkama monitora ili gejming podešavanjima. Korisnicima željnim buke kao kod boxer motora sa 6 cilindara u trkama, ceniće stereo zvučnike od 5W sa DTS zvukom. Za svakodnevnu funkcionalnost, monitor dolazi sa USB priključkom s četiri ulaza, dva HDMI 2.0 i dva DisplayPort 1.4 ulaza.

Porsche Design AOC AGON PD27 će biti dostupan sredinom novembra ove godine u odabranim Porsche Design prodavnicama, specijalizovanim prodavnicama i onlajn na stranici www.porsche-design.com kai odabranim onlajn prodavnicama po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 93.559,00 din (bez PDV-a).