Poljska televizija Polsat ubrzava isporuku sadržaja uz pomoć Cloud Aspera tehnologije kompanije IBM

Varšava, Poljska – 9. novembar 2016: Kompanija IBM (NYSE: IBM) danas je objavila da će poljska televizija Polsat koristiti IBM Aspera tehnologiju kako bi unapredila isporuku sadržaja od lokalnih proizvođača i globalnih dopisništava do svojih stanica za emitovanje. IBM Aspera više neće koristiti eksterne medije kao što su trake, hard diskovi, DVD diskovi i ostali spori i neefikasni metoda prenosa.

IBM

Televizija Polsat, osnovana 1992. godine, je najveći komercijalni emiter u Poljskoj. Ova kompanija emituje više od 30 kanala i deo je Cyfrowy Polsat Group, najveće medijske i telekomunikacione grupe u Poljskoj. Televizija Polsat sarađuje sa 40 poljskih produkcijskih kuća i proizvođača sadržaja koji stvaraju različite programe, serije i filmove u posebnom HD formatu za svakodnevno emitovanje. Osim toga, ovaj emiter sarađuje i sa globalnim proizvođačima vesti i sportskog programa od kojih dobija najvažnije izveštaje i saopštenja iz svih delova sveta. Samo jedan sat televizijskog programa obično sadrži 25 GB podataka, što mesečno iznosi oko 12 TB sadržaja.

IBM

Prethodno je ovakva količina sadržaja dostavljana na eksternim medijima kao što su trake, hard diskovi i DVD diskovi ili su prenošeni putem FTP-a. Međutim, i nakon što su pre nekoliko godina iz upotrebe izbacili trake, predstavnici Polsat televizije su shvatili da su metode prenosa sadržaja koje koriste spore, neefikasne i da uključuju previše ljudi koji posao obavljaju ručno. Zbog sve većeg obima digitalnih medija, kao i zbog širenja na nove lokacije i potpisivanja ugovora sa novim pružaocima sadržaja, metode prenosa sadržaja koje su ranije koristili postale su nepraktične.