Podrška stabilnosti mreže i zajednička izgradnja bolje i održive budućnosti

Šendžen, Kina, 7. jul 2020 - Kompanija Huawei je objavila izveštaj o održivosti za 2019. godinu. Izveštaj objašnjava napredak koji je kompanija Huawei postigla tokom protekle godine u pogledu stabilnosti i bezbednosti mreže, smanjenja emisija, reagovanja na klimatske promene, implementacije svog akcionog plana za digitalnu inkluziju TECH4ALL i pružanja podrške ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

Podrška stabilnosti mreže ostaje glavni deo društvene odgovornosti i misije kompanije Huawei. U vanrednim okolnostima, poput zemljotresa, tajfuna, cunamija, pa čak i oružanih sukoba, zaposleni u kompaniji Huawei ostaju u središtu krize kako bi obnovili komunikacijske mreže i podržali njihovo neometano funkcioniranje. U 2019. godini kompanija je radila na održavanju dostupnosti mreže tokom više od 200 velikih događaja i prirodnih katastrofa.

"Tokom protekle godine suočili smo se sa izazovima koje nikada ranije nismo videli. I bili smo snažni", rekao je Liang Hua, predsednik kompanije Huawei. „Radili smo danonoćno kako bismo izbegli i zakrpili praznine u našem poslu, osiguravajući kontinuitet poslovanja i blagovremenu isporuku proizvoda i usluga našim kupcima. Pomogli smo pri uspostavljanju mreža vrednosti od stotine milijardi dolara u više od 170 zemalja. Osiguravanje stabilnog rada ovih mreža i pružanje najboljih raspoloživih tehnologija nije samo naša svrha, već je centralna tema naše društvene odgovornosti. "

Kompanija Huawei je otkrila i svoje dugoročne ciljeve za smanjenje emisije ugljenika, kružnu ekonomiju i obnovljive izvore energije, kao i svoj napredak u 2019. godini.

Radeći na smanjenju emisija, energetska efikasnost glavnih proizvoda kompanije Huawei poboljšana je za čak 22%. U 2019. godini kompanija je potrošila 1,25 milijardi kWh čiste energije, što je ekvivalent smanjenju 570,000 tona CO 2 .

Kako bi doprinela kružnoj ekonomiji, kompanija Huawei je posvećena maksimalnom iskorišćavanju resursa tokom životnog ciklusa proizvoda. Na primer, ponovo je upotrebljeno 86% proizvoda vraćenih kompaniji, a samo 1,24% njenog e-otpada je deponovano.

Takođe, kompanija Huawei radi i na većoj upotrebi obnovljivih izvora energije. Fotonaponska (PV) postrojenja izgrađena na kampusima kompanije Huawei imaju zajednički kapacitet od 19,35 MW, a tokom 2019. godine generisala su 13,57 miliona kWh električne energije. Kompanija u većem obimu primenjuje i svoje pametno PV rešenje, kao što je to slučaj sa PV postrojenjem od 300 MW u argentinskoj provinciji Huhuj. Ova PV postrojenja godišnje proizvedu 660 miliona kWh električne energije, što je dovoljno za napajanje 160,000 domova.

Kompanija Huawei posvećena je unapređenju digitalne inkluzije i radu na tome da digitalne tehnologije budu dostupne svima. Kompanija je 2019. godine lansirala rešenje RuralStar Lite, koje u velikoj meri smanjuje troškove izgradnje lokacije i povezuje više od 40 miliona ljudi u udaljenim mestima. Rešenje nudi mogućnost povezivanja na svim vrstama terena kao što su ravnice, brdoviti krajevi, pustinje i ostrva. Kompanija Huawei je takođe sarađivala sa svojim partnerima na izradi mobilne digitalne učionice DigiTruck, koja je pružila trening digitalnih veština za gotovo 800 Kenijaca koji žive u udaljenim regionima. U septembru 2019. godine kompanija Huawei potpisala je memorandum o razumevanju sa regionalnom UNESCO kancelarijom za istočnu Afriku. Zajedno će raditi na tome da se DigiTruck proširili na više zemalja i da digitalne veštine budu dostupne svim Afrikancima.

U izveštaju kompanija Huawei je navela da će informaciono-komunikacione tehnologije imati ključnu ulogu u postizanju ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija i pozvala celu industriju da zajedno radi na promociji socioekonomskog razvoja, zaštite životne sredine i dobrobiti čovečanstva.

"Kompanija Huawei veruje u otvorenost i saradnju za zajednički uspeh. Radimo sa industrijskim partnerima, poput naših dobavljača, kako bismo izgradili uspešan industrijski ekosistem", rekao je Tao Jingwen, član upravnog odbora kompanije i predsednik CSD odbora kompanije Huawei. "Uvereni smo da možemo da prevaziđemo ove izazove. Držaćemo se ovog pravca poslovanja i nastavićemo da kreiramo vrednost za naše kupce i širu globalnu zajednicu."