Nutanix i Intel pokreću zajednički projekat inovacione laboratorije

Beograd, Srbija – 1. septembar 2020. – Nutanix (NASDAQ: NTNX), lider u poslovnim cloud rešenjima, najavio je pokretanje zajedničke inovacione laboratorije, prve te vrste na svetu, u saradnji sa Intelom, svetskim liderom u računarskim inovacijama. Nutanix-Intel inovaciona laboratorija biće namenjena za kontinuirano istraživanje i primenu najnovijih Intelovih inovacija u oblasti computinga, umrežavanja i skladištenja, uz primenu Nutanixovih softverskih rešenja.

Nutanix i Intel inovaciona laboratorija pokazuje međusobnu posvećenost ovih kompanija uspehu svojih klijenata. Ovaj sporazum ne samo da otvara vrata za specijalizovani inženjering i resurse, već će i okupiti najbolje hibridne i multicloud tehnologije sa vodećim proizvođačem računara u industriji za krajnje korisnike.

„U Nutanixu smo odavno shvatili važnost stvaranja sinergije između lidera na tehnološkom tržištu. Pokretanjem ove inovacione laboratorije sa Intelom aktivno radimo na važnim projektima za bolje opremanje naših korisnika i već je postignut napredak u nekoliko prioritetnih oblasti“, rekao je Tarkan Maner, glavni komercijalni direktor u Nutanixu. „Oduševljeni smo što zajedno sa Intelom imamo ovaj centar za inovacije koji će cementirati naše zajedničko liderstvo u proizvodima na kojima radimo. Radujemo se plodnoj saradnji u narednim mesecima“.

Da bi ubrzali zajedničke inovacije, Nutanix i Intel će uspostaviti fizičke laboratorije - sa pristupom na licu mesta kao i sa daljinskim pristupom - kako bi omogućili i ubrzali usvajanje novih Intelovih tehnologija na Nutanix arhitekturi, koristeći alate i stručnost za optimizaciju zajedničkih rešenja i generišući ubedljive dokaze za jače marketinške napore od strane Nutanixa i Intela.

„Lansiranje inovacione laboratorije sa Nutanixom je uzbudljiva osnova za integrisanje najnovije i najinovativnije Intelove tehnologije u Nutanixova rešenja“, rekao je Jason Grebe, korporativni potpredsednik Cloud & Enterprise Solutions Group u Intelu. „Radujemo se što ćemo ovom saradnjom pružiti kontinuirane performanse i agilnost proizvoda našim kupcima.“