Nutanix dodatno poboljšava svoje rešenje zadesktop kao uslugu

Beograd, Srbija – 12. avgust, 2020: Nutanix, Inc. (NASDAQ: NTNX), lider u poslovnim cloud rešenjima, dodao je nekoliko novih funkcija u svoje Desktop as a Service (DaaS) rešenje Xi Frame, pružajući još bogatije iskustvo za poslovne korisnike, uključujući pojačanu sigurnost, veću fleksibilnost i širu dostupnost. Novi dodaci uključuju: poboljšan onboarding za desktop radna opterećenja lokalno na Nutanix AHV, proširenu podršku za upravljanje profilima korisnika, mogućnost da konvertujete Windows aplikacije u Progressive Web Apps (PWA), kao i proširenu podršku za regionalne data centre u 69 regiona preko Microsoft Azure, Google Cloud Platform i Amazon Web Services (AWS).

Već sveobuhvatna ponuda za pomoć kupcima da isporuče mogućnost rada na daljinu u svega nekoliko minuta, Xi Frame je u trećem kvartalu fiskalne 2020. godine zabeležio rekordne rezultate na osnovu ukupnih prihoda i kao takav predstavlja važan doprinos računarskom poslovanju krajnjih korisnika kompanije Nutanix, koji je doneo oko 20% novih ugovora sa klijentima tokom pomenutog tromesečja.

Nutanix

Pandemija COVID-19 rezultirala je drastičnom promenom u radu za većinu kompanija širom sveta. Mnoge su morale u potpunosti da promene ustaljene procedure i način rada kako bi zaposlenima omogućili rad na daljinu preko noći, a upravo su i rešenja poput Xi Frame-a pomogla u tom procesu. Dok se države polako počinju ponovo otvarati, mnoge kompanije sada gledaju na proširenje programa rada na daljinu u svetlu povećane produktivnosti tokom zatvaranja i nastavka preporuka za poštovanje mera fizičkog distanciranja. Remote desktop i DaaS rešenja koja organizacijama mogu doprineti u ostvarivanju dugoročnih ciljeva, dobro su pozicionirana i pokazuju trend sve veće rasprostranjenosti.

„U Nutanixu smo uvek bili usredsređeni na naše kupce, na to kako pojednostaviti njihov IT rad i pružiti im rešenja koja će im pomoći u napretku poslovanja, što je slučaj i u poslednjih nekoliko meseci“, rekao je Nikola Božinović, VP i GM Desktop Services pri kompaniji Nutanix. „Trenutna globalna situacija primorala je mnoge kompanije da prihvate rad na daljinu čak i kada za to nisu imale nikakvu polaznu osnovu. Nutanix Xi Frame posebno je dobro pozicioniran da zadovolji potrebe ovakvih kompanija. Da bismo pomogli našim kupcima, naš fokus je na pružanju izvanredne usluge, olakšavajući klijentima brzu integraciju u njihovo već postojeće okruženje."

Nutanix

Nutanixovo DaaS rešenje, Xi Frame, je servis zasnovan na cloudu, koji kompanijama omogućava da pokrenu virtuelne aplikacije i desktopove na infrastrukturi koju sami izaberu — uključujući lokalnu upotrebu sa Nutanix AHV-om, kao i u javnom cloudu sa Microsoft Azure, Google Cloud Platform, ili AWS.

Ovo rešenje uklanja probleme koji su obično povezani sa ekspanzijom rada na daljinu, istovremeno obezbeđujući virtuelne radne prostore, kako za zaposlene, tako i za kupce, i to za manje od jednog sata, pomažući preduzećima da umanje troškove korišćenja desktopa i aplikacija.

„Kada nas je sve pogodio COVID-19, kompaniji PATHS je trebalo rešenje koje može da obezbedi siguran, pouzdan, daljinski pristup zaposlenima na desetinama lokacija, kao i stotinama zaposlenih koji rade od kuće“, kaže Toni Mackievicz, principal u kompaniji PATHS LLC, lidera u rešenjima za finansiranje zdravstvene zaštite. „Nutanix Xi Frame koji radi na AHV-u omogućio nam je brz pristup bezbednoj podršci za 200 ljudi koji rade od kuće, bez bilo kakvih problema sa povezivanjem. Zaposleni sada mogu daljinski pristupiti sistemima i aplikacijama koje su im potrebne, sa bilo kojeg uređaja i na bilo kojoj lokaciji.“

Nutanix u okviru Xi Frame sada nudi i sledeće mogućnosti koje pomažu poslovnim korisnicima:

● Poboljšano iskustvo u okviru Nutanix AHV: Od lansiranja Xi Frame-a na AHV-u, Nutanix je do sada dodao nekoliko novih funkcija kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo. Tu spada nova verzija za Cloud Connector Appliance koja ubrzava primenu, kao i Streaming Gateway Appliance (SGA), siguran reverse proxy koji podržava Frame Remoting Protocol (FRP).

● Proširena podrška za Enterprise profile: Xi Frame sada podržava korisničke profile preduzeća, za slučajeve u kojima desktopovi nisu pridruženi u domen. Ranije je ova funkcija radila samo za virtuelne mašine pridružene u domen, tako da ova dodatna fleksibilnost sada otvara još više mogućnosti za primenu Xi Frame-a. Profili za preduzeća aktiviraju se jednim klikom, a isporučuje se kroz partnerstvo sa kompanijom Liquidware.

● Podrška za progresivne Web aplikacije: Xi Frame sada podržava automatsku konverziju Windows aplikacija u cross-platform Progressive Web Apps (PWAs). PWA je web aplikacija koja se obično isporučuje putem web stranice u browseru, ali takođe može ponuditi izgled i jednostavnost korišćenja native instaliranih aplikacija. Jednom kada je PWA „instaliran“, korisnici mogu da pristupe softveru kroz Web browser i mogu jednostavno da kliknu na ikonicu aplikacije i pokrenu aplikaciju. Budući da je tehnologija više platformska, to znači da se Windows aplikacije koje Xi Frame strimuje kroz cloud mogu lokalno pokretati ne samo na Windows uređajima, već i Chromebook, Mac i drugim uređajima koji ne rade pod Windowsom. Nakon pionirskog poduhvata pokretanja bilo kog Windows softvera u browseru, PWA podrška je još jedan primer toga kako Xi frame premošćuje prepreke između tradicionalnog Windows softvera i modernih Web aplikacija.

● Proširena prisutnost u data centrima širom sveta: Poslednjih meseci Nutanix Xi Frame je dodao podršku za više regionalnih centara u Južnoj Africi, Francuskoj, Hong Kongu, Finskoj, Japanu, Južnoj Koreji, Australiji i SAD-u. DaaS rešenje je sada dostupno na 69 lokacija data centara širom sveta u saradnji sa Microsoft Azure , Google Cloud Platform i AWS.

Sve pomenute Xi Frame mogućnosti trenutno su dostupne korisnicima. Više informacija o Nutanix Xi Frame kao i detalje o tome kako da ga isprobate, možete pronaći ovde.