Novo lice budućnosti: Izrazi svoju posebnost uz Galaxy Z Flip

San Francisko / Beograd – 11. februar, 2020. godine – Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. predstavila je Galaxy Z Flip – novi savitljivi pametni telefon koji će promeniti način na koji doživljavamo mobilne uređaje. Njegov hrabar i moderan dizajn, kao stvoren je za one koji žele da kroz tehnologiju izraze svoj stil i originalnost. Napravljen od inovativnog, savitljivog stakla, Galaxy Z Flip doslovno preispituje zakone fizike, budući da se njegov displej od 6.7 inča jednim pokretom sklapa u moderan i kompaktan oblik, dovoljno mali da stane u dlan jedne ruke . Zahvaljujući gotovo nevidljivoj šarci i specijalno dizajniranom korisničkom iskustvu, Z Flip pruža korisnicima nove načine na koje će oni stvarati, deliti i doživljavati sadržaje. Od modernog dizajna, do fleksibilne kamere, Galaxy Z Flip otvara potpuno novu dekadu inovativnih savitljivih telefona.

Samsung

Prateći stope Galaxy Fold modela, koji je otvorio vrata eri savitljivih telefona, Galaxy Z Flip uvodi korisnike u potpuno novi ekosistem uređaja, kao dokaz posvećenosti i odlučnosti kompanije Samsung da uvek bude pionir po pitanju inovativnih tehnologija i dizajna.

Samsung

„Ogromno uzbuđenje i zainteresovanost korisnika za Galaxy Fold, dali su nam vetar u leđa i hrabrost da odemo korak dalje – ka novom Galaxy Z Flip modelu. Želimo da iz temelja izgradimo kategoriju savitljivih telefona, nudeći korisnicima inovativne oblike, novi displej i, što je najvažnije, potpuno novu vrstu mobilnog iskustva“, rekao je Dr. TM Roh, predsednik i direktor odeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

Samsung

Susret mode i tehnologije

Kompaktan, moderan dizajn stvoren je za one koji tehnologiju vide kao način da izraze svoj stil, a svi noviteti koji odlikuju Galaxy Z Flip im to i omogućuju.

  • Moda koja staje u džep – Dizajniran tako da bude praktičan i uvek pri ruci, Galaxy Z Flip sklapa se na veličinu prosečnog novčanika, kako bi bez problema stao u džep ili torbicu. Kada je otvoren, veličina njegovog ekrana gotovo se udvostručuje, prikazujući neverovatni displej od 6.7 inča. Maska u trendi nijansama, elegantni zaobljeni uglovi i poklopac koji se zatvara uz prepoznatljiv zvuk, dovoljni su da Galaxy Z Flip bude telefon za kojim se svi okreću.

  • Samsungov prvi savitljivi displej od stakla – Galaxy Z Flip poseduje Infinity Flex displej izrađen od specijalnog Ultra Thin stakla (UTG), čineći ga tanjim i elegantnijim od bilo kog poznatog savitljivog uređaja. Centrirana kamera u ravni displeja, bez otvora i drugih smetnji, omogućava korisnicima da uživaju u omiljenim sadržajima, po prvi put u odnosu 21.9:9, kada je u pitanju Samsung.

  • Nova nevidljiva šarka (Hideaway Hinge) – Ova šarka pravo je remek-delo inženjerstva. Zahvaljujući dualnom CAM mehanizmu, svako otvaranje i zatvaranje biće bezbedno i lako. Takođe, Hideaway Hinge sistem podrazumeva i novu Samsung tehnologiju čišćenja, koristeći inovativna najlonska vlakna koja čuvaju telefon od prljavštine i prašine.

Samsung

Novo savitljivo iskustvo

Galaxy Z Flip predviđen je za moderan stil života i ljude koji su u stalnom pokretu. Ovaj telefon pruža mnogo više, iz više različitih uglova, bez korišćenja ruku – jedinstveno iskustvo, nemerljivo sa bilo kojim savitljivim uređajem dostupnim na tržištu.

  • Više i bolje – potpuno hands-free – Kada je Galaxy Z Flip otvoren, može se koristiti pod različitim uglovima, baš kao laptop računar, pružajući mogućnost pravljenja selfija koji “hvataju” mnogo širu sliku, učestvovanja u nesvakidašnjim video razgovorima uz Google Duo – i sve to bez upotrebe ruku.

  • Flex mode – Samsung i Google su veoma blisko sarađivali kako bi dizajnirali Flex mode – korisničko iskustvo pravljeno po meri jedinstvenog sistema prednjeg sklapanja ovog modela. Kada je otklopljen, displej uređaja se automatski deli na dva ekrana veličine 4 inča, za mogućnost gledanja fotografija ili video sadržaja na gornjoj polovini i njihovog upravljanja na donjoj. Korišćenje YouTube-a nikada nije bilo lakše, uz istovremeno gledanje sadržaja i pretraživanje drugih video snimaka, čitanje opisa i pisanje komentara.

  • Kamera koja menja pravila – Galaxy Z Flip može doslovno sam da stoji, omogućavajući snimanje i fotografisanje u pokretu - od grupnih fotografija sa tajmerom, do živopisnih noćnih snimaka, i to bez upotrebe blica. Kreiranje sadržaja za društvene mreže znatno je olakšano, zahvaljujući snimanju video zapisa u razmeri 16:9, iz različitih uglova, bez upotrebe ruku ili stativa. Dovoljno je samo otvoriti telefon i staviti ga na ravnu površinu.

  • Notifikacije po svačijoj želji – Bilo da je Galaxy Z Flip zatvoren ili otvoren, nijedna poruka, poziv ili podsetnik neće proći neopaženo. Jednim pogledom na cover displej, možete proveriti datum, vreme, status baterije, ili pak odgovoriti na poziv i pregledati poruke, čak i onda kada je telefon zaklopljen.

  • Multiaktivni prozor – Više nije nemoguće raditi nekoliko stvari istovremeno i to zahvaljujući opciji Multi-Window Tray – jednostavno označite aplikacije koje želite da koristite i uživajte u najmodernijem multitaskingu do sada.

Samsung

Galaxy nasleđe i ekosistem

S obzirom na to da pripada Galaxy porodici uređaja, Z Flip donosi sve benefite ovog ekosistema, ali u potpuno novom obliku. Odlikuju ga dobro poznate, vrhunske performanse i mogućnosti, koje se odnose na kameru, displej, bateriju, sigurnost, kao i usluge Samsung Health, Samsung Pay, Samsung Knox i mnoge druge.

Samsung

Galaxy Z Flip korisnicima pruža priliku da uživaju u raznovrsnim opcijama kamere, poput snimanja video zapisa u 4K formatu, Live Focus funkcije i superstabilnosti . Ovaj pametni telefon karakteriše optimizovani sistem sa dvostrukom baterijom koji omogućava više energije, bez zauzimanja dodatnog prostora. Uz bežično brzo punjenje, punjenje putem kabla, ili specijalnu opciju Wireless PowerShare , moguće je bežično napuniti Galaxy Buds slušalice, Galaxy Watch, pa čak i telefon prijatelja.

Pored toga, Samsung Knox bezbednosni sistem štiti korisnike i njihove uređaje, primajući mesečne i kvartalne izveštaje o sigurnosti. Korisnicima su takođe na raspolaganju i usluge koje omogućavaju sigurne opcije plaćanja uz Samsung Pay, zatim praćenje zdravlja i fizičkih aktivnosti uz Samsung Health, kao i pristup više od 5.000 Samsung i partnerskih pametnih proizvoda putem SmartThings aplikacije.

Dostupnost

Galaxy Z Flip će od 14. februara 2020. godine, za početak biti dostupan u 12 zemalja, uključujući Sjedinjene Američke Države i Koreju, i to u bojama Ogledalo ljubičasta i Ogledalo crna. Nakon toga, Galaxy Z Flip biće predstavljen i u Ogledalo zlatnoj nijansi, na odabranim tržištima. Za više informacija, posetite sajtove news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.com ili https://www.samsung.com/rs/smartphones/galaxy-z-flip/.