Nova grafička kartica GeForce GTX 1660 Ti donosi odlične performanse za sve igrače

22. februar 2019 – NVIDIA je predstavila GeForce GTX 1660 Ti, novi gaming GPU koji donosi veliki iskorak u performansama i energetskoj efikasnosti za najpopularnije igre današnjice. Kartica je dostupna širom sveta već od danas, a preporučena cena je 299 eura.

NVIDIA

Zasnovan na 12. generaciji Turing GPU arhitekture, GTX 1660 Ti koristi sve Turing inovacije na polju shadera, kako bi isporučila 2x TOPS prethodne generacije Pascal arhitekture. Podržava istovremene operacije sa pokretnim zarezom i celobrojne operacije, ima unificiranu cashe arhitekturu sa 3k L1 cashe memorijom, kao i adaptivnu shading tehnologiju.

1.4x više energetski efikasna od Pascala

Turing arhitektura donosi 1.5x instrukcija po clock-u i 1.4x energetsku efikasnost Pascala, koji je ranije postavio standard za energetski efikasne GPU-ove. Kao rezultat toga, uz svega 120 vati snage, GTX 1660 Ti pruža najbolje performanse po vatu u odnosu na bilo koji drugi GPU u svojoj klasi.

120 frejmova po sekundi u kompetetivnim igrama

GeForce GTX 1660 Ti nadmašuje GPU-ove prethodne generacije i beleži sjajne rezultate u modernim igrama sa složenim shaderima. Do 1.5X je brži od GeForce GTKS 1060 6GB i omogućava igračima da dožive 120 frejmova po sekundi na 1080p rezoluciji u popularnim online igrama kao što su Fortnite, PUBG i Apex Legends.

NVIDIA

GeForce GTX 1660 Ti poseduje 1.536 CUDA® jezgara, 6GB nove GDDR6 memorije koja radi na 12Gbps i boost clock od skoro 1.8 GHz, koji se lako može overclockovati za još bolje performanse.

Sa više od dve trećine trenutno aktivnih gamera koji i dalje igraju na grafičkim procesorima koji imaju performanse - ili niže - od GPU-a u klasi GTX 960 koji je izašao 2014. godine, GTX 1660 Ti pruža do 3X performanse, što ga čini odličnom i isplativom opcijom za nadogradnju za one koji žele da uživaju u dramatično većim frame rate-ovima u svojim omiljenim naslovima.

NVIDIA

GTX 1660 Ti takođe uključuje GeForce Ekperience, aplikaciju koja čini PC igranje pristupačnijim i pruža jedinstvene i jednostavne za korišćenje funkcije u okviru igara kao što su:

  • NVIDIA Highlights - koji automatski snima najbolje trenutke tokom igranja. Više od 35 igara već podržava Highlights, uključujući Metro Exodus, Fortnite, PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS, War Thunder, Shadow of Tomb Raider, Ring of Elysium, Escape from Tarkov, Hitman 2, Kingdom Come: Deliverance, Hunt: Showdown, Final Fantasy XV i Tekken 7

  • NVIDIA Ansel - omogućava igračima da zabeleže prelepe in-game fotografije. Više od 70 igara već podržava Ansel, uključujući Metro Exodus, Battlefield V, Hitman 2, Shadow of Tomb Raider, For Honor, Star Wars: Battlefront II i Final Fantasy XV. Igrači mogu da podele svoje omiljene fotografije i učestvuju u mesečnim photo nagradnim takmičenjima na Shot with GeForce.

  • NVIDIA Freestyle - omogućava igračima da prilagode izgled svojih igara post-processing tehnologijom. Najnoviji filteri mogu pretvoriti igru ili fotografije u uljanu sliku ili akvarel, ili pružiti izgled nalik retro izgledu iz 1980-ih. Dostupnost i cena

NVIDIA

GeForce GTX 1660 Ti je dostupan već danas od vodećih svetskih proizvođača kartica, uključujući ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY i Zotac. Početna cena iznosi 299 eura i varira u zavisnosti od dizajna, karakteristika i regiona.

Game Ready za Anthem

Najnoviji GeForce Game Ready drajveri optimizuju vaše iskustvo u igri Anthem, najnovijem IP-u razvojnog tima Bioware.

NVIDIA

Game Ready drajveri dostupni su na dan ili pre lansiranja većine udarnih naslova, kako bi doneli najbolje performanse i savršeno gameplay iskustvo. Svi Game Ready drajveri su takođe i Microsoft WHQL sertifikovani.

Pratite kompaniju NVIDIA

Posetite NVIDIA blog, pratite nas na Facebook, Google+, Twitter, LinkedIn i Instagram društvenim mrežama, pogledajte naše video klipove na YouTube-u i fotografije na Flickr-u.