Natec Genesis Gaming Keyboard RX22

Jedna od novijih gaming tastatura koje smo videli, a koja ima klasičan raspored i veličinu tastera. Donosi pozadinsko LED osvetljenje i X-Scissor mehanizam tastera koji je vrlo tih i precizan. Definitivno dobar izbor za ljubitelje FPS igara kojima ne trebaju dodatni tasteri.

Čini se da u poslednje vreme stiže više gaming periferija na testiranje nego onih običnih, što verovatno govori o tome da ili ima sve više igrača koji traže poseban hardver, ili jednostavno da su periferije namenjene njima dosta boljeg kvaliteta. Bilo kako bilo, iz Nateca nam stiže jedna tastatura, model Genesis RX22, koja po svemu sudeći spada u osnovne modele. Sa cenom od oko 36€, imaće prilično jaku konkurenciju, no imajući u vidu kvalitet izrade i par opcija koje nudi, verujemo da neće imati problem da nađe put do kupaca.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna izrada
  • X-Scissor mehanizam
  • Pozadinsko osvetljenje

Utisak kvare

  • Nema dodatnih Gaming tastera

Specifikacija

  • Interfejs: USB
  • Dimenzije: 462x170x15 mm
  • Dodatno: pozadinsko osvetljenje

Natec Genesis Gaming Keyboard RX22

Ovo je tastatura interesantnog dizajna, dimenzija od 462x170x15 mm, i ako ništa drugo, u startu će se izgledom vrlo lako izdvojiti iz konkurencije. Okvir oko tastature je napravljen od crne mat plastike dobrog kvaliteta, a iako nema pravog naslona za šake, mali nastavci sa leve i desne prednje strane će biti dovoljni da se oslone ruke bez žuljanja. Pored oznake proizvođača na sredini okvira sa prednje strane, primećujemo da su tasteri dosta plići od regularnih tastatura, kao i da su svi pored regularnih oznaka oivičeni belim ramom, što izgleda interesantno. Mala napomena, oznake i ovaj okvir nisu štampa na tasterima, već poluprovidna plastika kroz koju prolazi pozadinsko LED osvetljenje koje ova tastatura podržava. I pomenuta Genesis oznaka napred takođe ima svoje pozadinsko osvetljenje.

Broj i raspored tastera (kao ni njihova veličina) se ne razlikuju od prosečnih tastatura, tako da nema nikakvog posebnog navikavanja, što je dobra stvar. Sa druge strane, nema nikakvih dodatnih tastera, ni sistemskih/multimedijalnih prečica ni makro tastera, što nekome može zasmetati odnosno zafaliti. Ono je bitno naglasiti jeste da su tasteri primetno plići u odnosu na regularne varijante koje koriste membranu, a to je zahvaljujući tome što se koristi X-Scissor mehanizam, nalik na ono što srećemo na laptop tastaturama. Iako su generalno mehaničke tastature mnogo više na ceni kod igrača, ovde se dobija odlična preciznost i praktično nečujan rad.

Rezime

Za vezu sa računarom se koristi USB 2.0 interfejs (1000Hz pooling rate), a kabl dužine 1.6m je presvučen najlonskim zaštitnim omotačem, što znači da će biti i dosta izdržljiviji i otporniji na habanje. Ova tastatura se dosta dobro pokazala, sa tri boje LED pozadinskog osvetljenja, udobnim i tihim tasterima i USB Plug and Play interfejsom koji ne zahteva instalaciju dodatnog softvera ili drajvera. Ukoliko igrate pretežno FPS igre gde se ne traže dodatni makro tasteri, ovaj model će biti dobar izbor.

Conclusion

For connecting to a computer, a USB 2.0 interface is used (1000Hz pooling rate) along with the 1.6m length cable with a nylon protective layer, which means it will be a lot more durable and wear and tear resistant. This keyboard is very good, offering three color LED backlighting, silent keys and USB Plug and Play interface that does not require the installation of additional software or drivers. If you mainly play FPS games where additional macro keys aren’t necessary, this model will be a good choice.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2015.): 36€

PRO NET SYSTEM d.o.o. ustupio: Natec Genesis Gaming Keyboard RX22
maloprodaja: Save Kovačevića ulica 2. 2a, 011/3317982
zvanični sajt: start-play.info