MS Industrial Minotaur

U prodavnicama postoji stvarno veliki broj raznih Midi Tower kućišta, a model Minotaur će biti odličan izbor za one koji žele malo atraktivnije kućište ali po povoljnoj ceni. Dosta dobre karakteristike, solidan kvalitet izrade i dobre opcije hlađenja.

Ako bi nekome rekli da je jedno od najzanimljivijih kućišta koje smo u skorije vreme videli Minotaur koji dolazi iz MS Industriala, sigurno nam ne bi baš poverovali na prvu loptu. Ipak, jedan pogled na ovo kućište će definitivno biti dovoljan da privuče pažnju većine. Radi se o Midi Tower modelu u koji staju regularne ATX i Micro-ATX matične ploče, i gde ima prostora za maksimalno čak osam 3.5" hard diskova, što će obradovati i one najzahtevnije. MS Industrial kućišta mahom spadaju u osnovne modele vrlo povoljne cene, tako da nas je prilično iznenadio ovakav dizajn koji se retko viđa čak i kod višestruko skupljih modela.

Ključne karakteristike

  • Veoma interesantan dizajn
  • Pristojan kvalitet izrade
  • Ugrađeni čitač memorijskih kartica
  • Povoljna cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Format: Mid Tower (Micro ATX, ATX matične ploče)
  • Uređaji: eksterno 1x 5.25’', interno 8x 3.5’’
  • PCI ekspanzija: 7
  • Napajanje: nema
  • Hlađenje: pozadi 1x 80mm opciono, napred 2x 80mm opciono, bočno 2x 120mm opciono, gore 2x 120mm opciono
  • Dodatno: 2x USB 2.0, Mic-in, Audio-out, MicroSD i SD memorijske kartice

MS Industrial Minotaur

Samo kućište je standardnih dimenzija za klasičan Midi Tower, ali su prednja i gornja stranica napravljene veoma interesantno, što će svi odmah primetiti. Iako je u pitanju plastika, finiš je takav da (dok se ne pipne) izgleda kao brušeni aluminijum crne boje koji je oguljen, i najviše nas podseća na neki deo oklopa. Zgodan trik i razlog zbog čega će Minotaur sigurno biti najprepoznatljivije kućište ovog proizvođača. Kvalitet izrade je dobar, ali ne nešto mnogo iznad proseka za ovu cenovnu kategoriju, a za šasiju se koristio 0.5mm valjani čelik. Sa prednje strane kućišta vidimo samo diskretnu oznaku proizvođača u donjem delu i crveni bedž po sredini na vrhu koji ima funkciju Power tastera.

Konstrukcija je takva da imamo samo jedan otkriven 5.25" slot (što bi trebalo većini da bude sasvim dovoljno), a dodatak je i čitač MicroSD i SD memorijskih kartica što je uvek zgodno imati. Reset taster, statusne diode i USB 2.0 i 3.5mm portovi su smešteni sa gornje strane. Zagledajući kućište sa svim strana, otkrivamo i gumirane stope sa donje strane, otvore za creva vodenog hlađenja pozadi, proreze za ventilaciju i ventilatore sa bočne strane. Oba bočna panela se skidaju jednostavno, odvrtanjem thumbscrew šrafova, posle čega vidimo jednostavno organizovanu unutrašnjost, sa dosta proreza za kačenje i provlačenje kablova.

Unutra vidimo pedantnu završnu obradu, kao i to da je cela unutrašnjost crne boje, a zaključujemo da nažalost nije tool-free varijanta pošto će za sve instalacije biti potreban šrafciger. Prostora ima za maksimalno osam klasičnih 3.5" diskova, stim što će za svaki biti potrebno nabaviti adapter za 5.25" slot. Dodatno, tu vidimo i da nema klasičnog ležišta za ventilatore napred, već dva okvira koji se raspoređuju između slobodnih slotova za diskove, a na svaki može da se montira po jedan 80mm ventilator. Dodatno, na gornjoj stranici mogu stati još dva 120mm, bočno još dva 120mm a pozadi jedan 80mm ventilator. Ni jedan ventilator ne dolazi sa kućištem, tako da možete sami birati šta vam najviše odgovara.

Rezime

Kada se sve sumira, zaključak je da se radi o dosta dobrom kućištu koje izgleda veoma interesantno, ima mesta za čak osam hard diskova i ne košta mnogo. Bilo bi lepo da je tool-free dizajna, da ima regularne okvire za ventilatore sa prednje strane, USB 3.0 interfejs, no za model koji košta ispod 30€, i ovako predstavlja veoma dobru kupovinu.

Conclusion

This is a very good case that looks interesting, there's enough room for up to eight hard drives, and it is available at an affordable price. It would be nice to have tool-free design and regular frames for fans on the front and a USB 3.0 interface, but bearing in mind the fact that this model costs less than 30 Euros, this an excellent offer.

Preporučena cena (uključujući PDV, jul 2015.): 29€

KimTec ustupio: MS Industrial Minotaur
Prodaja kroz mrežu dilera: spisak na [ kimtec.com]( http://www.kimtec.rs/gdedakupim)