MS Industrial Albatros

Jedno od jednostavnijih Midi-ATX kućišta iz MS Industrial ponude. Model Albatros dolazi bez ventilatora i napajanja, ali zato ima ugrađeni čitač memorijskih kartica. Dobra cena i sasvim solidan kvalitet su kombinacija koja će sigurno biti primećena.

MS Industrial je jedna od kompanija koje su već duže vreme dostupne na našem tržištu, sa velikim brojem periferija i komponenti vrlo povoljne cene i vrlo dobrog kvaliteta u svojim kategorijama. Ovoga puta, imamo priliku da vidimo jedno kućište iz Midi Tower serije, model Albatros. Ovo je model za osnovne potrebe, jednostavnije konfiguracije i po tome će izvesno imati veliku konkurenciju. Ovo kućište dolazi bez napajanja i instaliranih ventilatora, tako da treba računati i na to da ih treba dokupiti na startu.

Ključne karakteristike

  • Moderan dizajn
  • Pristojan kvalitet izrade
  • Ugrađeni čitač memorijskih kartica

Utisak kvare

  • Samo tri 3.5" ležišta

Specifikacija

  • Format: Mid Tower (Micro ATX, ATX matične ploče)
  • Uređaji: eksterno 1x 5.25’', interno 3x 3.5’’
  • PCI ekspanzija: 7
  • Napajanje: nema
  • Hlađenje: pozadi 1x 80mm, napred 1x 120mm, bočno 2x 120mm opciono
  • Dodatno: 2x USB 2.0, Mic-in, Audio-out, MicroSD i SD memorijske kartice
  • Dimenzije: 375x195x405 mm

MS Industrial Albatros

Iako spada u jeftinije modele, ovo kućište ima moderan dizajn koji će se vrlo verovatno većini dopasti. Izrađeno je od lima standardne debljine (0.8mm), sa plastičnom prednjom stranicom koja je finiša koji podseća na brušeni aluminijum. Napred vidimo samo vrlo diskretnu oznaku proizvođača pri dnu, kao i jednu 5.25" masku. Otvori za ventilaciju su smešteni oko prednje stranice, a vidimo da sa bočnih strana imamo i crvene detalje, što izgleda vrlo lepo u kontrastu sa crnom i tamno sivom bojom ostatka kućišta. Sa prednje strane ispod 5.25" slota su i statusne LED lampice, dok su sa gornje strane Power i Reset tasteri, dva USB 2.0 porta i 3.5mm konektori za slušalice i mikrofon. Ono što će privući pažnju su slotovi za MicroSD i SD memorijske kartice sa desne bočne stranice.

Obe bočne stranice se lako skidaju, odvrtanjem thumbscrew šrafova, posle čega vidimo uredno organizovana unutrašnjost koja je takođe kompletno crne boje. Nema baš puno proreza kroz koje se mogu provući kablovi, što doduše i nije tako neobično za ovaj cenovni rang. Napajanje je predviđeno da stoji u gornjem delu kućišta, a za instalaciju komponenti će biti potreban šrafciger pošto nije u pitanju tool-free dizajn. Prostora ima za jedan 5.25" i tri 3.5" uređaja, što i nije mnogo za model ovih dimenzija, i ne bi bilo loše da ima još koji 3.5" slot. Što se tiče hlađenja, nema ugrađenih ventilatora, već samo prostora za jedan manji, 80mm ventilator sa zadnje strane jedan 120mm napred i dva 120mm bočno, što bi trebalo većini da bude sasvim dovoljno.

Rezime

Ovo kućište spada u osnovnu kategoriju Midi Tower modela, i u njega staju matične ploče MicroATX i ATX dimenzija. Dizajn je vrlo moderan i kućište je solidnog kvaliteta, a dolazi bez instaliranog napajanja i ventilatora. Cena je odlična, stim što treba reći i to da postoji dosta jaka konkurencija i u ovoj klasi, tako da će i izbor biti prilično težak. Ono što možda pravi razliku jeste to da ima ugrađeni čitač SD i MicroSD memorijskih kartica. Sve zajedno, vrlo dobro kućište koje je namenjeno manje zahtevnim korisnicima.

Conclusion

This case belongs to basic category of Midi Tower models and it is possible to put the MicroATX and ATX motherboards in. The design is modern; the case is of solid quality and comes with no installed power supply or a fan. The price is excellent, but there is also a strong competition in this class, so the choice will be very hard. What sets it apart is the fact it has a built-in SD and MicroSD memory card reader. This is a very good case for less demanding users.

Preporučena cena (uključujući PDV, jun 2015.): 20€

KimTec ustupio: MS Industrial Albatros
Prodaja kroz mrežu dilera: spisak na [ kimtec.com]( http://www.kimtec.rs/gdedakupim)