Logitech Wireless Combo MK330

Odličan komplet periferija koje odlikuje bežični interfejs i više nego dobre performanse za uloženo novac. Dobrog su kvaliteta izrade i još boljih performansi, a ono što posebno oduševljava jeste autonomija.

Iz Logitech-a nam stiže još jedan komplet periferija, namenjen manje zahtevnim korisnicima koji traže pouzdan i kvalitetan set miša i tastature. U pitanju je bežična varijanta, po prilično dobroj ceni, čak i za Logitech koji nije baš poznat po povoljnim periferijama. Za sve koji bi da se reše kablova sa stola, ovako nešto predstavlja i najbolje rešenje, pošto neće morati da razmišljaju o uparivanju periferija, a neće potrošiti ni dva USB porta za bežični adapter pošto se ovde koristi Unifying receiver koji istovremeno podržava povezivanje više periferija.

Ključne karakteristike

  • Odličan kvalitet izrade
  • Praktičan Unifyuing Remote
  • Veoma dobra autonomija

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: 2.4 GHz, Unifying receiver
  • Miš: optički senzor 1000DPI, 1xAA baterija
  • Tastatura: 2xAAA baterije

Logitech Wireless Combo MK330

Tastatura je uobičajenih dimenzija za desktop modele (425x180x22 mm) i teži oko 570g. Pune je veličine i nisu izostali recimo numerički tasteri sa desne strane, što je dobra vest za one koji ih koriste u svakodnevnom radu. Tastatura je od crne mat plastike, bez puno detalja koji će je izdvojiti iz konkurencije, tako da osim Logitech logoa na samoj sredini nema detalja koji će posebno skretati pažnju. U odnosu na klasične tastature, postoji malo proširenje napred, namenjeno da bude naslon za šake, koje je dovoljno malo da ne smeta, a opet pruža oslonac tako da će i kucanje biti udobnije. Tu će pomoći i nožice sa zadnje strane pomoću kojih se podiže i dobija ugao koji je udobniji za kucanje.

Tastatura ima u gornjem redu ukupno 11 dodatnih multimedijalnih i sistemskih prečica, što je uvek praktično imati na raspolaganju. Za napajanje se koriste dve AAA baterije sa autonomijom do godinu dana, što je sjajno. Što se miša tiče, ovo je klasičan optički miš koji je ergonomski oblikovan, ali tako da odgovara podjednako dobro i levorukim i desnorukim korisnicima. Napravljen je od crne mat plastike sa glossy bočnim linijama, a na raspolaganju je gladak scrol točkić. Kao i kod tastature, postoji On/Off taster, dok je u ovom slučaju za napajanje potrebna jedna AA baterija (autonomija do 12h) čije se ležište nalazi ispod poklopca sa gornje strane, gde je i ležište za minijaturni Unifying receiver. Miš koristi optički senzor od uobičajenih 1000DPI.

Rezime

Tastatura je dobrog kvaliteta i layout-a koji neće zahtevati navikavanje, pošto su tasteri uobičajenog rasporeda i veličine. Što se miša tiče, 1000DPI će većini biti i više nego dovoljno za sve svakodnevne potrebe, pa čak i povremeno igranje. Ovaj komplet jednostavno rešava pitanje periferija i za uloženi novac se dobijaju tastatura i miš odličnog kvaliteta i još boljih performansi, uz stvarno impresivnu autonomiju.

Conclusion

The keyboard is of good quality offering a layout that will not require getting used to, since the keys are characterized by the normal size and layout. As for the mouse, 1000DPI is enough for all daily needs, even casual gaming. This kit solves the issue of peripherals and for invested money, a keyboard and a mouse of excellent quality and even better performance along with impressive autonomy are provided.

Preporučena cena (uključujući PDV, jul 2014.): 37€

Gigatron ustupio: Logitech Wireless Combo MK330
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com