Logitech Keys-To-Go BT iOS tastatura

Odlična nova tastatura kompanije Logitech, namenjena vlasnicima nekog od iOS uređaja. Odlikuju je kompaktne dimenzije, bluetooth interfejs, kvalitetni mehanički tasteri i FabricSkin materijal koji je otporan na vlagu i prašinu.

Logitech je jedan od najpoznatijih proizvođača periferija na svetu, a tastasture su svakako verovatno među najbitnijim proizvodima. Ovoga puta, pričamo o prenosnim tastaturama, napravljenim za vlasnike nekog od iOS uređaja kao što su iPhone, iPad, pa čak i Apple TV. Ovo svakako nije prva prenosna Bluetooth tastatura koju ovaj proizvođač ima u ponudi, a svaka nova generacija beleži sve bolje performanse. Ovaj model će biti interesantan onima koji su stalno u pokretu i kojima treba malo izdržljivija tastatura. Odmah da kažemo i to da je cena nešto veća, što nije tako neobično za Logitech, pogotovo kada su noviji modeli u pitanju.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Vrlo udobna za korišćenje
  • Otporan FabricSkin spolja
  • Dobra autonomija

Utisak kvare

  • Nešto veća cena
  • Lako klizi po glatkoj podlozi

Specifikacija

  • Interfejs: Bluetooth
  • Dodatno: kompatibilna sa svim iOS uređajima
  • Autonomija: 3 meseca korišćenja
  • Dimenzije: 242x137x6 mm

Logitech Keys-To-Go

Ova tastatura je dostupna u tri boje: crvena, crna i bela, tako da svako može da odabere onu varijantu koja mu se najviše sviđa i najbolje uklapa uz recimo boju futrole za tablet. Ono što je bitno reći je da sama tastatura nema nikakvu futrolu, kao i da nije predviđeno da ima fizičkih kontakta sa uređajem sa kojim se koristi. Pretpostavljamo da to neće nikome predstavljati problem, pošto se koristi Bluetooth interfejs koji radi do 10m. Tastatura dolazi sa integrisanom litijumskom baterijom, koja po specifikacijama ima autonomiju od oko 3 meseca, što je sjajno, a moći će da se vodi računa o preostalom kapacitetu pomoću statusne LED lampice. Sa desne bočne strane, pri vrhu, su Power tasteri MicroUSB konektor za punjenje baterije.

Logitech je ovu tastaturu opremio kvalitetnim mehaničkim tasterima, koji su (odnosno, cela tastatura je) presvučeni FabricSkin materijalom. Ovaj materijal je prijatan na dodir, i što je još bitnije, otporan na prosutu tečnost (potrebno je samo prebrisati krpicom). Nije loše naglasiti da to ne znači da je tastatura vodootporna. Kao i kod ostalih iOS Logitech tastatura koje smo videli, i kod ove je gornji red tastera namenjen sistemskim iOS funkcijama, stim što je u ovom slučaju izostao Lock taster. Tasteri jesu plitki, ali imaju par milimetara hoda i što je interesantno, praktično su nečujni, što će se svima sigurno dopasti. Primetili smo da sa donje strane tastature nema nikakvih gumenih stopa niti bilo čega sličnog, tako da će korišćenje kada je postavljena na neku glatku površinu (recimo stakleni sto) biti prilično nezgodno pošto će tastatura proklizavati.

Rezime

Ova tastatura nam se dopala prvenstveno zbog odličnog kvaliteta izrade i utiska prilikom kucanja: mehanički tasteri stvarno prave razliku. Dodatno, potpuno je nečujna i to će odgovarati onima koji ne vole buku prilikom kucanja. Logitech je celu tastaturu obložio posebnim materijalom zbog koga je ona vrlo zahvalna za održavanje i neće joj smetati ukoliko se prospe tečnost po njoj (osim naravno, ako se ne pogodi baš MicroUSB konektor sa desne bočne strane). Ono što nam se nije dopalo jeste to što lako klizi po glatkoj površini, što se doduše može lako rešiti nekim samolepljivim gumiranim stopama. Cena jeste nešto veća nego što bi prosečan kupac izdvojio za Bluetooth tastaturu, ali je Keys-To-Go model odličnog kvaliteta i opravdava cenu.

Conclusion

We do like the keyboard because of its excellent build quality and impression of typing: mechanical keys really make a difference. It is completely silent and it will suit those who do not like noise while typing. Logitech covered keyboard with a special material so it will be no problem if you spill liquid on it (except if you spill it directly on the MicroUSB connector located on the right side). We do not like the fact it easily glides on the smooth surface, which can be solved using some adhesive rubber feet. The price is slightly higher than the average customer would pay for Bluetooth keyboard, however, the Keys-To-Go model is of excellent quality and justifies its price.

Preporučena cena (uključujući PDV, jun 2015.): 83€

iStyle ustupio: Logitech Keys-To-Go
zvanični sajt: iStyle