Logitech BT Keyboard K480

Jedna od novijih Logitech tastatura, ovoga puta Bluetooth bežični model koji je namenjen za korišćenje sa svim uređajima koji podržavaju Bluetooth interfejs i HID profil. Kompaktnih je dimenzija, sjajne autonomije i prilično dobre ergonomije.

Logitech je posle čokolade i sira, verovatno jedan od najpoznatijih švajcarskih proizvoda. To i ne čudi posebno pošto su tastature i miševi ove kompanije prilično poznati i već dugi niz godina se nalaze u vrhu ponude u svim kategorijama. Sa porastom interesovanja za tablete, javila se i potreba za periferijama namenjenim ovim uređajima, pa ćemo videti šta je Logitech spremio kod modela K480. Ono što je karakteristično kod ove tastature je to što je kompatibilna sa praktično svim uređajima koji imaju Bluetooth interfejs i podržavaju HID profil, kao i to što istovremeno može držati vezu sa tri različita uređaja.

Ključne karakteristike

  • Vrlo kompaktne dimenzije
  • Kvalitetna izrada
  • Sjajna autonomija
  • Odlična ergonomija

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: Bluetooth
  • Podrška: Windows, Android, iOS, HID profile
  • Dimenzije: 299x195x20 mm
  • Napajanje: 2xAAA (autonomija 2 godine)

Logitech Bluetooth Multi-Device Keyboard K480

Prvo što možemo konstatovati je da je ova tastatura jedna od atraktivnijih koju smo do sada videli. Kompaktnih dimenzija od 299x195x20 mm, neće zauzimati mnogo prostora na stolu, a biće zgodna i za one koji su navikli da tastaturu drže na kolenima dok sede u zavaljeni u fotelji. U ponudi su dve varijante, bela sa sivim detaljima kao model koji je bio kod nas i crna varijanta za neonski zelenim detaljima. Ono što se može reći na prvi pogled je da je odličan kvalitet izrade, plastika deluje čvrsto i izdržljivo. Prateće pakovanje uključuje samo kratko korisničko uputstvo, pošto su dve AAA baterije već ubačene u tastaturu, a Bluetooth adapter se ne dobija.

Dizajn tastature je interesantan, sa zaobljenim tasterima i prorezom između. U suštini, da nije oblika tastera, radilo bi se o dobro poznatoj Chiclet varijanti. U odnosu na klasične bežične modele tastatura, ovde imamo dva dodatka: prvo, tu je točkić u levom gornjem delu koji služi za selekciju aktivnog uređaja (tastatura može biti povezana na tri uređaja u kontinuitetu), a dodatno, vidimo i poseban horizontalni kanal koji ima vrlo jednostavan zadatak: da bude kao postolje za telefone i tablete. Ideja jednostavna, realizacija još jednostavnija, a prostora ima i za par uređaja koji staju parelelno bez problema.

Rezime

Uparivanje sa drugim uređajima je vrlo jednostavno i ne razlikuje se od onoga što se inače radi, a tastatura je kompatibilna sa bukvalno bilo kojim tabletom ili telefonom, kao i klasičnim desktop računarom koji podržava Bluetooth interfejs i HID profil. U radu, tastatura se odlično pokazala, udobna je za rad i uprkos nešto kompaktnijim dimenzijama neće biti potrebno mnogo navikavanja, što je odlično. Sa cenom od oko 50tak evra ova tastatura i nije toliko skupa za ono što se dobija, a to je model koji možete koristi za računarom, ali i kao dodatnu fizičku tastaturu za tablet ili telefon. Logitech je spojio sjajan kvalitet izrade, moderan dizajn i stvarno sjajne performanse, a ako tome dodamo i autonomiju od 2 godine, dobijamo stvsarno odličnu tastaturu kod koje će se zaboraviti na baterije i koja će moći da se korsiti sa praktično bilo kojim uređajem.

Conclusion

Pairing with other devices is easy and does not differ from what is usually done, and the keyboard is compatible with any tablet or phone, as well as the classic desktop computer that supports Bluetooth interface and HID profile. The keyboard is excellent, comfortable for work and despite the compact dimensions it will not take too much time to get used to it, which is great. At the price of 50 Euros, this keyboard is not expensive for what it offers, and that is the model you can use for your computer, as well as an additional physical keyboard for your tablet or phone. Logitech combined the great build quality, a stylish design and a great performance, and if we add to that the autonomy of two years, we get a great keyboard to be used with any device without thinking of the battery replacement.

Preporučena cena (uključujući PDV, mart 2015.): 50€

Gigatron ustupio: Logitech Bluetooth Multi-Device Keyboard K480
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com