LG 24M45D-B LED

Jednostavan monitor entry level kategorije koji je namenjen onima koji traže nešto veću dijagonalu i rezoluciju po što povoljnijoj ceni. Koristi TN panel i LED pozadinsko osvetljenje, što daje prilično dobre rezultate za rad ali i multimediju.

Jedan od novijih LG monitora iz M45 serije, sa TN panelom, dijagonalom 24" i Full HD rezolucijom od 1920x1080 piksela. Na tržištu imamo dosta raznih monitora koji imaju slične karakteristike, i videli smo da dosta kupaca prelazi na veće dijagonale, gde se Full HD rezolucija nameće kao logično rešenje. Od prvih TN panela se dosta napredovalo i sada imamo prilično dobre ekrane koji u kombinaciji sa LED pozadinskim osvetljenjem daje stvarno odlične rezultate. LG 24M45D-B je odličan primer kako se po odličnoj ceni može dobiti stvarno kvalitetna slika.

Ključne karakteristike

  • Full HD rezolucija od 1920x1080 piksela
  • D-Sub, DVI interfejs
  • Povoljna cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Dijagonala: 24" LED, Wide 16:9
  • Rezolucija : 1920x1080 piksela
  • Osvetljenje : 250cd/m2
  • Kontrast : dinamički 5.000.000:1, statički 1000:1
  • Vreme odziva : 5ms GTG
  • Ugao vidljivosti : 170°/160°
  • Konekcije: D-Sub, DVI
  • Dodatno: Tilt podešavanje položaja

LG 24M45D-B LED

Dimenzije monitora sa postoljem su 556 x 188 x 445 mm, što ne odskače od ostalih modela iz 24" kategorije, uz definitivno nešto atraktivniji dizajn. U pitanju je glossy crna plastika i kod postolja i kod okvira ekrana, sa prepoznatljivim LG logom na sredini donjeg dela okvira. Postolje nije velike površine, a pruža (nažalost) samo mogućnost podešavanja vertikalnog ugla nagiba (od -3 do 20 stepeni), odnosno tilta. Iako nije velike površine, postolje je solidno stabilno i neće se pomerati i mrdati kada se koriste tasteri menija ili monitor pomera. Sa zadnje strane postolja vidimo i prostor predviđen za organizaciju odnosno provlačenje kablova.

Tasteri menija su postavljeni sa donje desne strane okvira, i ukupno ima pet tastera plus Power. U pitanju su klasični tasteri čije su funkcije označene sa prednje strane monitora. Što se tiče menija, nema ničega posebno novog, stim što treba pomenuti i Reading mod, predefinisani režim namenjen čitanju, gde se oči dosta manje zamaraju, kao i poseban režim uštede energije gde se to reguliše automatskim smanjenjem osvetljenja ekrana. Što se tiče interfejsa, tu su analogni D-Sub i digitalni DVI. Monitor koristi TN panel, što znači i nešto uže uglove gledanja u odnosu na recimo IPS varijantu, kao i solidan odziv od 5ms, što znači da će biti sasvim ok za igranje igara.

Rezime

Osvetljenje ovog modela je prilično ravnomerno, uz minimalno primećeno probijanje uz gornju i donju ivicu, nešto što se neće videti u regularnom korišćenju. Što se tiče prikaza boja, nema nikakvih primećenih problema, pa ovaj monitor može biti podjednako dobro rešenje i za posao i za zabavu odnosno multimediju. Ono što ga izdvaja je svakako prilično dobra cena, pa verujemo da će uprkos prilično velikoj konkurenciji itekako imati dobru prodaju.

Conclusion

The lighting of the model is uniform, with minimal light penetration along the upper and the lower edge, but that will not be visible in regular use. As far as displaying colors, there will be no problem, so this monitor can be a good solution for both work and fun or multimedia. What sets it apart is the affordable price, so we believe it is going to record a good sale in spite of serious competition.

Testirani proizvod je uzorak.

Pin Computers ustupio: LG 24M45D-B LED
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.