LC Power LC-25U3-ShockProof

Jedno od novijih modela LC-Power eksternih hard disk kućišta, napravljeno malo izdržljivije i otpornije. Ovo je najviše zahvaljujući gumiranoj futroli koja će amortizovati udarce i padove. Podržani su praktično svi aktuelni 2.5" hard diskovi, kao i USB 3.0 interfejs za povezivanje na računar.

Već smo videli par modela LC-Power eksternih kućišta za hard diskove, a konačno dolazi i model koji je označen kao ShockProof. Do sada smo nailazili na fabričke modele eksternih diskova sa ugrađenim zaštitama od padova i udaraca, a sada konačno imamo priliku da nabavimo i posebno ojačano kućište koje će svaki 2.5" hard disk zaštititi na adekvatan način. Ovo je model koji koristi USB 3.0 interfejs za vezu sa računarom, tako da je obezbeđen i osetno brži protok podataka u odnosu na i dalje dominantne USB 2.0 modele.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetno, ojačano kućište
  • Jednostavna tool-free instalacija diska
  • USB 3.0 interfejs
  • Dobra cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB 3.0
  • Hard disk: 2.5" SATA I/II
  • Dimenzije: 18 x 93 x 137 mm

LC Power LC-25U3-ShockProof

Kućište dolazi u pakovanju koje sadrži i posebnu zaštitnu futrolu, kratko korisničko uputstvo i kratak USB kabl. Odmah primećujemo da je zaštitna futrola gumena, sa dizajnom koji je korišćen i kod diska, a pored očigledne zaštitne funkcije, ima mesta i za kačenje USB kabla sa strane, što je prilično praktično. Iako se obično modeli sa ovako gumiranim kućištem vezuju i za otpornost na vodu i vlagu, u ovom slučaju to nije tako i ne treba eksperimentisati. Dimenzije samog kućišta su 18x93x137mm, što je dovoljno da stane u zadnji džep pantalona. Nije previše teško, oko 200g, tako da zajedno sa diskom neće biti veliki dodatni teret za nošenje u torbi za laptop na primer.

Kućište je inače napravljeno od plastike, solidnog kvaliteta izrade i deluje dovoljno izdržljivo i bez gumene futrole. Da bi instalacija i zamena diska bila što jednostavnija, neće trebati nikakav alat za otvaranje, pošto je dizajn tool-free. Kada se otvori, dočekuje nas prilično jednostavan i više puta viđen dizajn, gde disk treba samo priključiti na slobodan konektor, dok poklopac ima sunđerastu podlošku koja će disk držati u mestu. Nije loše pomenuti da je maksimalna debljina diska koji staje 9.5mm, što treba znati pre kupovine svakako. Podržani su SATA I/II standardi, bez ograničenja po pitanju kapaciteta diska, dok se veza sa računarom ostvaruje preko USB 3.0 interfejsa. Zanimljivo je ipak to da se ne koristi pomalo neobičan MicroUSB 3.0 konektor, već klasičan MicroUSB iz 2.0 generacije ovog standarda.

Rezime

Ovo eksterno kućište je namenjeno onima koji imaju problem da sačuvaju disk od udaraca i oštećenja, i sada dobijaju veoma praktičnu, gumenu futrolu koja će pružiti odličnu zaštitu. Kompatibilno je sa svim 2.5" hard diskovima do debljine od 9.5mm, i pošto koristi USB 3.0 interfejs, može da se računa na veoma dobre brzine transfera podataka, dosta bolje od onoga što smo navikli da vidimo kod USB 2.0 modela. Ovo kućište za hard disk je dobrog kvaliteta izrade i dovoljno dobre cene da neće imati problema da privuče kupce.

Conclusion

This external case is designed for those who have a problem to keep the disk from shocks and damages, so this is a practical, rubber case that provides the excellent protection. It is compatible with all 2.5" hard drives up to 9.5mm thickness, and since it uses USB 3.0 interface, great data rate is provided, a lot better than what we are used to seeing in USB 2.0 models. This hard disk case characterizes good build quality and it is available at affordable price so it will attract customers with no problems at all.

Preporučena cena (uključujući PDV, septembar 2014.): 13€

MID9 ustupio: LC Power LC-25U3-ShockProof
zvanični sajt: mid9.biz