LC Power Gaming 973W Fortress X

Veoma interesantno kućište kompanije LC Power, namenjeno malo zahtevnijim korisnicima koji traže dovoljno prostora, kvalitetnu izradu, dobre opcije za hlađenje i tool-free pristup. Dosta toga se dobija za uloženi novac, pa sledi i zaslužena preporuka.

LC Power je kompanija koja se polako probija na tržištu sa odličnim kućištima i napajanjima, što je oblast gde postoji stvarno jaka konkurencija. Ipak, u nekoj best-buy kategoriji gde se uvek gleda da se dobije što bolji odnos novca i performansi, LC Power već zauzima sasvim solidnu poziciju, a sudeći po modelima kao što je Gaming 973W Fortress X, ima i šta da pokaže. Ovo kućište je namenjeno malo zahtevnijim korisnicima koji traže kućište koje će moći da primi snažniju konfiguraciju, sa jednom ili dve veće grafičke kartice (do dužine od 340mm). Iako dolazi bez napajanja i ventilatora, to i nije toliko loše pošto napredni korisnici i tako vole da sami odaberu komponente.

Ključne karakteristike

  • Vrlo atraktivan dizajn
  • Tool Free instalacija komponenti
  • Odličan kvalitet izrade

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Format: ATX, Micro-ATX, Mini-ITX
  • Uređaji: 3.5" x1, 5.25” x3+1 eksterno, 3.5" x6 interno
  • Napajanje: nema Hlađenje: - Napred: 1x 140/170mm opciono
  • Zadnja strana: 1x 120mm opciono
  • Gornja strana: 1x 140/170mm opciono
  • Dodatno: 2x USB 3.0, 1x USB 2.0, 2x audio
  • Dimenzije: 500 x 210 x 520 mm
  • Težina: 9.92 Kg

LC Power Gaming 973W Fortress X

Ovo kućište definitivno neće imati problem da se razlikuje od konkurencije pošto ga odlikuje prilično originalan dizajn. U kombinaciji bele mat plastike i crnih mesh metalnih površina, kućište je izuzetno atraktivno i deluje dosta skuplje nego što jeste, potpuno poredivo sa nekim dosta poznatijim modelima i proizvođačima. Dimenzije kućišta od 500x210x520 mm odgovaraju standardnim ATX Midi Tower modelima, uz solidnu težinu od skoro 10Kg. Odmah vidimo da je kvalitet izrade odličan, završna obrada na visokom nivou, tako da je očigledno da je proizvođač dosta pažnje posvetio detaljima. To uključuje interesantno oblikovane otvore za hlađenje sa bočne strane, potenciometar za regulisanje rada ventilatora napred, kao i činjenice da su brižljivo instalirani filteri za prašinu, tako da se unutrašnjost kućišta održi što čistijom, što je bitno i zbog efikasnosti hlađenja.

Sa prednje strane vidimo četiri 5.25" slota od kojih se jedan može koristiti i za 3.5" uređaje uz pomoć adaptera koji se dobija u pakovanju. Sa gornje strane su smešteni Power i Reset tasteri, kao i dva USB 3.0, jedan USB 2.0 i dva 3.5mm audio konektora. Kao malo iznenađenje, tu je i udubljenje (sa plastičnim poklopcem koji se skida) gde se nalazi i SATA konektor, tako da se veoma jednostavno može priključiti hard disk bez otvaranja kućišta, što je nešto što smo već videli na nekim malo skupljim kućištima. Pogled na zadnju stranu kućišta nam otkriva da pored svega standardnog imamo i dva seta otvora za creva vodenog hlađenja, što je još jedan pokazatelj da se radi o malo naprednijem kućištu. Bočna stranica se skida jednostavno, odvrtanjem dva thumbscrew šrafa.

Unutrašnjost kućišta je kompletno crne boje, sa plastičnim elementima koji su crveni, što sve zajedno izgleda veoma atraktivno. Od zanimljivih detalja možemo da primetimo horizontalne pregrade, jedna je fiksna i nalazi se odmah iznad prostora rezervisanog za napajanje, u donjem delu kućišta, a druga plastična koja se može skidati i nalazi se ispod prostora predviđenog za ventilator sa zadnje strane. Ovo nije kozmetički detalj, već pomaže da se dobije pravilno kretanje vazduha i usmerava topao vazduh van kućište. Hard diskovi se instaliraju bez šrafova, u posebne fiokice kojih ima ukupno šest, a dobra stvar je što su kompatiblne sa 3.5" i 2.5" modelima. Što se hlađenja tiče, ima prostora za po jedan 140mm ili 170mm ventilator sa gornje i prednje strane, kao i jedan 120mm napred, što je sasvim dovoljno opcija za one malo zahtevnije.

Rezime

Kućište nam se dosta dopalo, i predstavlja interesantan novitet u LC Power ponudi. Počevši od veoma atraktivnog dizajna koji se razlikuje od većine modela koji se mogu videti na tržištu, proizvođač se očigledno trudio da napravi kućište kome će biti dosta teško naći neku realnu manu. Kvalitet izrade je odličan, prostora unutra ima dovoljno za konfiguraciju i sa četiri grafičke kartice, a korisnicima je ostavljeno da sami odaberu napajanje i ventilatore. Celo kućište je tool-free, što znači da ne traži šrafciger za instalaciju komponenti. Na kraju, iako je cena možda malo veća od proseka za LC Power modele, definitivno se i dobija malo više, tako da preporuka svakako neće izostati.

Conclusion

We do like the case and it is an interesting new feature in the LC Power supply. Starting from a very attractive design different from most models that can be seen on the market, the manufacturer is clearly trying to make a perfect case, with no real flaw. Build quality is excellent, there is enough space for configuration with four graphics cards and consumers have option to choose a power supply and fans. This is a tool-free case, which means it does not require a screwdriver to install components. Finally, although the price may be slightly higher than the average prices of LC Power models, but you will get more so the recommendation will not be omitted.

Preporučena cena (uključujući PDV, avgust 2012.): 80€

LC Power ustupio: LC Power Gaming 973W Fortress X
zvanični sajt: mid9.rs