LC Power 3001B Executor

Vrlo interesantno kućište koje spada u Mini-Tower kategoriju, sa dosta prostora na raspolaganju. Korisnicima je ostavljeno da odaberu napajanje (koje se ugrađuje sa prednje strane), a naš utisak je da je ovo sjajna opcija za entuzijaste.

Već smo imali na testu LC Power kućište model 3000B i mogli da konstatujemo da se radi o modelu odličnog kvaliteta, sa ugrađenim kvalitetnim napajanjem, po ceni koja je više nego povoljna. Za slučaj da ima onih koji bi ipak voleli da sami odaberu napajanje koje će ugraditi, tu je i model 3001B Executor, nešto atraktivnijeg dizajna i praktično identičnih specifikacija. Radi se o Mini-Tower kućištu koje zauzima minimalno prostora, a opet je dovoljno prostrano da se može napraviti i malo zahtevnija konfiguracija. Cena je prilično dobra, pa bez obzira da li planirate neku HTPC ili office konfiguraciju, predstavlja odličnu startnu tačku.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn
  • Odlična cena
  • Dobar kvalitet izrade

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Format: Mini-Tower (ATX, Micro-ATX, Mini-ITX)
  • Uređaji: 5.25” x1 eksterno, 3.5" x2, 2.5" x1
  • Napajanje: nema Hlađenje: - Gornja strana: 1x 120 opciono
  • Dodatno: 1x USB 3.0, 1x USB 2.0, 2x audio
  • Dimenzije: 360 x 144 x 463 mm
  • Težina: 4.2 Kg

LC Power 3001B Executor

Ovo kućište sa dimenzijama od 360x144x463 mm spada u Mini-Tower format, a to znači da unutra mogu stati Mini-ITX, Micro-ATX ali i standardne ATX matične ploče. Prazno teži malo više od 4Kg. Izrađeno je od kvalitetnog lima u crnoj boji, stim što je u ovom slučaju i cela unutrašnjost takođe crne boje, što smo obično viđali samo na skupljim modelima kućišta. Osim efektivnog imena modela Executor, sa prednje strane vidimo interesantan detalj, a to je stilizovano slovo X koje krije mesh metalnu mrežicu za ventilaciju, i narandžaste LED diode iza. Napred se nalaze još i Power, Reset tasteri i HDD statusna dioda, kao i dva USB porta, 2.0 i 3.0 standarda, uz nezaobilazne 3.5mm audio konektore za slušalice i mikrofon. Napred je i jedna maska za eksterni 5.25" uređaj, što je obično optika.

Sa leve bočne strane vidimo dosta otvora za ventilaciju, kao i prostor za četiri stope (koje se ne dobijaju u pakovanju), kada se kućište može postaviti i u desktop položaj. Pošto smo već videli modle 3000B, nije iznenađenje što pogled na zadnju stranu kućišta otkriva da se napajanje ne instalira pozadi, a tu su i otvori za creva vodenog hlađenja, opet nešto što se uglavnom viđa na dosta skupljim modelima kućišta. Obe bočne stranice se lako mogu skinuti odvrtanjem thumb šrafova, i odmah unutra vidimo vrlo lepo organizovanu unutrašnjost, sa prostorom sa prednje strane koji je rezervisan za napajanje. Dobra vest je da staju sva regularna napajanja. Tu je i jedan rack za hard diskove kojih staje ukupno tri, i to dva 3.5" u rack i jedan 2.5" sa zadnje strane motherboard tray-a. Što se hlađenja tiče, predviđen je samo jedan 120mm ventilator koji se montira sa gornje strane, a spolja se taj gornji deo kućišta može skinuti pošto je u stvari u pitanju filter za prašinu.

Rezime

Ovo kućište je stvarno odličan izbor za sve one koji planiraju malo ambiciozniju konfiguraciju, i malo kompaktnije kućište, uz par interesantnih detalja kao što je tool-free dizajn, čak prostor za vodeno hlađenje, napajanje pomereno skroz napred, USB 3.0 podršku za prednji panel i generalno prilično dobar kvalitet izrade. Uz cenu od oko 30€, bilo bi stvarno previše tražiti bilo šta više.

Conclusion

This case is an excellent choice for those who want a serious configuration and a compact case with a few interesting details, such as tool-free design, space for water cooling, the fact that power supply has been moved forward, USB 3.0 support and generally high build quality. At the price of 30 Euros, it would be too much to ask for more.

Preporučena cena (uključujući PDV, septembar 2013.): 28€

LC Power ustupio: LC Power 3001B Executor
zvanični sajt: mid9.rs