LC-Power Pro-927B Dark Purity

Odlično kućište koje je namenjeno onima koji gledaju odnos cene i kvaliteta. Kućište stiže bez napajanja i ventilatora, tako da se može odabrati po želji i potrebama kako bi se konfiguracija kompletirala. Za Midi Tower, ima dosta prostora na raspolaganju, a cena je dosta povoljna.

LC-Power ume da izabere interesantne nazive svojih modela kućišta, pa verujemo da će Dark Purity privući pažnju i pre nego što se malo detaljnije zagledaju specifikacije. Radi se o Midi Tower modelu kućišta koje dolazi bez ugrađenog napajanja, sa dosta dobrom specifikacijom i solidnim kvalitetom izrade. Ono što svakako vredi pomenuti jeste odlična cena, zbog koje stvarno vredi pogledati ovo kućište. U kombinaciji sa nekim dobrim napajanjem istog proizvođača, može se dobiti sjajna osnova za novu konfiguraciju, po ceni po kojoj bi koštalo samo kućište ili napajanje nekog malo poznatijeg proizvođača, pa nije teško uvideti zašto je LC-Power postao toliko popularan kod nas.

Ključne karakteristike

  • Veoma dobra cena
  • Kvalitetna izrada
  • Dosta opcija za hlađenje

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Format: Midi Tower (ATX, Micro-ATX, Mini-ITX)
  • Uređaji: 3.5"/5.25” x1 eksterno, 3.5" x7 interno
  • Napajanje: LC420H-8 V1.3, 420W Hlađenje: - Prednja strana: 1x 120mm opciono
  • Zadnja strana: 1x 80mm opciono
  • Bočna strana: 2x 120mm opciono
  • Dodatno: 2x USB 2.0, 1x USB 3.0, 2x audio
  • Dimenzije: 435 x 200 x 475 mm
  • Težina: 5.82 Kg

LC-Power Pro-927B Dark Purity

Kućište je prilično minimalističkog ali i elegantnog dizajna, u kompletno crnoj boji, uključujući i celu unutrašnjost koja je powder-coatovana. Prednja stranica kućišta je cela od mash metalne mrežice, srećom sa filterima za prašinu sa unutrašnje strane. Osim oznake proizvođača pri dnu, na gornjem delu vidimo Power i Reset tastere, statusne diode, dva 3.5mm audio konektora za mikrofon i slušalice, kao i dva USB 2.0 i jedan USB 3.0 port. Odmah da kažemo da taj jedan USB 3.0 port koristi standardni interni konektor za matičnu ploču. Konektori su raspoređeni paralelno, tako da neće biti problema sa priključivanjem USB diskova koji su malo širi (i koji umeju da blokiraju susedne portove zbog toga). Vidimo da sa bočne strane imamo dva ležišta za 120mm ventilatore koji su u nivou CPU-a i GPU-a, kao i da pozadi pored jednog 80mm ležišta imamo i otvore za creva vodenog hlađenja.

Kućište se otvara jednostavno, odvrtanjem thumb screw šrafova. Unutrašnjost je dobro organizovana, sa prostorom za napajanje u donjem delu (otvor za ventilaciju za napajanje ima filter za prašinu), dok su pet ležišta za hard diskove (od sedam ukupno) snabdevena sa plastičnim polugama pomoću kojih se bez šrafova instaliraju 3.5" hard diskovi. Prostora ima i za dva 5.25" uređaja, dok se u pakovanju dobija i jedno ležište za 2.5" SSD, što je zgodan dodatak. Unutra vidimo i dovoljno prostora za kabliranje, pa će kablovi moći da se sklone da ne smetaju. Za one koji planiraju malo ambiciozniju konfiguraciju, unutra staje CPU kuler do visine od 150mm, kao i grafička kartica do dužine od 290mm. Kvalitet izrade kulera je veoma dobar, lim dobro obrađen a ivice zaobljene, i generalno, nema se utisak da se radi o mnogo jeftinom kućištu.

Rezime

Ovo kućište je namenjen onima koji ne žele da potroše mnogo novca na novo kućište, a ipak ne žele da žrtvuju previše po pitanju kvaliteta. U LC-Power Pro-927B Dark Purity će stati dosta toga, uz adekvatno hlađenje, stim što se kupcima ostavlja da biraju kako napajanje, tako i ventilatore, te se može dobiti i veoma tiha varijanta. Odnos cene i kvaliteta je vrlo povoljan u ovom slučaju, tako da možemo samo da ga toplo preporučimo.

Conclusion

This case is designed for those who do not want to spend too much money on a new case, or do not want to sacrifice too much in terms of quality. The LC-Power Pro-927B Dark Purity will fit many things in, with adequate cooling, while the customers can choose the power supply and fans, to get a very quiet version. The price/quality ratio is favorable in this case, so we do recommend it.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2014.): 38€

LC-Power ustupio: LC-Power Pro-927B Dark Purity
zvanični sajt: mid9.rs