LC-Power LC-1500BMi Mini ITX

Još jedno od Micro-ITX kućišta koje smo videli u poslednje vreme, ovoga puta dolazi iz kompanije LC-Power. Interesantnog dizajna i dobrog kvaliteta izrade, nudi veoma dobru cenu i dovoljno prostora i za malo zahtevnije Micro-ITX konfiguracije.

Iz dana u dan viđamo sve više raznih Micro-ITX kućišta, i to je siguran znak da ova kategorija postaje sve popularnija i da ima sve više onih koji planiraju sastavljanje nešto kompaktnije konfiguracije. Naravno, nije izostala ni podrška proizvođača matičnih ploča, pa sada postoji daleko bolji izbor nego pre samo godinu dana. U svakom slučaju, pred nama je novi LC-Power model interesantnog dizajna, koji će za konkurenciju imati modele poznatijih proizvođača koji su doduše u startu i nešto skuplji. Upravo tu leži prednost ovakvih kućišta pošto praktinčo istu funkcionalnost mogu da ponude po dosta boljoj ceni.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan i minimalistički dizajn
  • Podržava Mini-ITX matične ploče
  • Odličan kvalitet izrade

Utisak kvare

  • Nema prostora za optički uređaj

Specifikacija

  • Format: Mini-ITX
  • Uređaji: interno 3.5" x1, 2.5" x1
  • PCI ekspanzija: 2x
  • Napajanje: nema
  • Dodatno: 2x USB3.0, Mic-in, Audio-out
  • Dimenzije: 258 x 222 x 213 mm

LC-Power LC-1500BMi Mini ITX

Kućište je dosta kompaktnih dimenzija od samo 258 x 222 x 213 mm, što skoro da odgovara obliku kocke (prazno teži svega 1.38Kg). Dizajn je minimalistički, sa aluminijumskim stranicama spolja, i bez obzira što je recimo izostala oznaka proizvođača, sigurno je da će zbog monolitnog izgleda privući pažnju. Sa prednje strane kućišta je samo srebrni Power taster sa statusnom diodom, dok su na gornju stranicu pomereni USB 3.0 portovi i 3.5mm audio konektori. Otvori za ventilaciju se nalaze sa gornje i leve bočne strane kućišta, dok je skoro cela donja stranica perforirana (nema filtera za prašinu).

Kućište prima Micro-ITX matične ploče i u njemu nema baš puno prostora na raspolaganju. Podržana su i napajanja regularnih dimenzija, a ostavljen je i prostor za po jedan 60mm i 120mm ventilator, ukoliko bude potrebe za time. Za proširenje, postoji prostora za dve PCI kartice, stim što je ograničenje za dužinu kartica 190mm, a za visinu CPU kulera 95mm, što i nije toliko loše s obzirom da je u pitanju Mini-ITX model. Što se tiče hard diskova, mogu se instalirati dva i to po jedan 2.5" i 3.5" ili dva 2.5", što je manje više i standardno za kućišta ove klase.

Rezime

Ovo kućište nema nikakve posebne opcije i mogućnosti, ali je dosta dobrog kvaliteta izrade, interesantnog i atraktivnog dizajna i sa dovoljno prostora za prosečnu Micro-ITX konfiguraciju. Cena je dosta dobra za kućište iz ove klase i svakako da će biti odličan izbor za one koji su malo ograničenijeg budžeta, a i dalje žele dobro Micro-ITX kućište. LC-Power je upravo po tome i poznat, pošto na raspolaganju ima kućišta odličnog odnosa cene i kvaliteta, a LC-1500BMi je odličan primer kako se za dobro kućište ne mora puno platiti.

Conclusion

This case has no special options or features, but it is offering a high build quality, interesting and attractive design, with enough space for the average Micro-ITX configuration. The price is affordable for the case of this class and will be an excellent choice for those who have limited budget and want a good Micro-ITX chassis. LC-Power is known by its great price/quality ratio and LC-1500BMi is an excellent example of the fact it is possible to find a high quality case at an affordable price.

Testirani proizvod je uzorak.

MID9 ustupio: LC-Power LC-1500BMi Mini ITX
zvanični sajt: mid9.rs