LC-Power Justice-1 PRO-936B

Odlično kućište iz Midi Tower kategorije, sa modernim dizajnom i odličnim kvalitetom izrade. Prostora ima i za malo zahtevnije konfiguracije, kao i ukupno šest 120mm ventilatora. Za instalaciju komponenti je tu tool-free sistem, tako da neće morati da se koristi šrafciger.

Kao i obično kada je LC-Power u pitanju, više nije potreban neki veliki uvod, radi se o kompaniji koja je veoma popularna kod nas i koja u ponudi ima odlične model napajanja, kućišta i razne dodatne opreme. Ovoga puta, na testu je bilo kućište Justice-1 PRO-936B, pa osim što mislimo da bi proizvođač mogao malo poraditi na nomenklaturi, radi se o prilično solidnom Midi Tower kućištu koje dolazi bez napajanja ali i instaliranih ventilatora, tako da je odličan izbor za one koji vole da sami sastavljaju konfiguracije, te da odaberu sve komponente, uključujući recimo i ventilatore.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna izrada, moderan dizajn
  • Tool-free dizajn
  • Podržava 2.5" i 3.5" diskove
  • USB 3.0 front portovi
  • Ima prostora za šest 120mm ventilatora

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Format: Midi Tower (ATX, Micro-ATX, Mini-ITX)
  • Uređaji: 5.25” x3, 3.5" x1 eksterno, 3.5" x3, 2.5" x3 interno Hlađenje: - Prednja strana: 1x 120mm opciono
  • Zadnja strana: 1x 120mm opciono
  • Bočna strana: 2x 120mm opciono
  • Gornja strana: 2x 120mm opciono
  • Dodatno: 2x USB 3.0, 2x audio
  • Dimenzije: 484 x 200 x 464 mm
  • Težina: 5.49 Kg

LC-Power Justice-1 PRO-936B

Kućište je dimenzija 484 x 200 x 464 mm i težine 5.49Kg, što spada u neki prosek kada su u pitanju Midi Tower modeli. Dizajn je prilično moderan, sa prednjom maskom koja nas dosta podseća na neke Chieftec modele od ranije, ali imamo recimo za koji milimetar šire profile odnosno proširenja sa bočnih strana, kao i fino zaobljenu gornju stranicu gde se vide i filteri za vazduh. Napred vidimo i ležišta za 3.5" (jedno) i 5.25" (tri) uređaje sa maskama koje se uklapaju u masku i koje se mogu skidati spolja. Tasteri (Power, Reset), statusne diode (Power i HDD) i dva USB 3.0 i 3.5mm audio portovi. Interesantno, svi konektori se nalaze ispod plastičnih poklopaca, što nije loša stvar pošto će sprečiti skupljanje prašine.

Po otvaranju kućišta, odnosno skidanju bočne stranice (potrebno je samo odvrnuti thumb tastere), vidimo raspored u unutrašnjosti. Prvo što treba reći je da se na ovu bočnu stranicu mogu montirati dva 120mm ventilatora, dodatno i po jedan 120mm napred i nazad, kao i dva 120mm koja će stajati u gornjem delu kućišta. Sa ukupno 6 ventilatora, teško da će biti problema sa hlađenjem pošto se pokreće zaista velika količina vazduha. Na žalost, nemamo oficijelni podatak da li u gornjem delu umesto dva 120mm ventilatora može da se montira hladnjak vodenog hlađenja, i to će morati da se proveri uživo. Odmah vidimo da su ležišta za hard diskove okrenuta ka bočnoj stranici, tako da se diskovi jednostavnije mogu izvaditi i vratiti, a sjajno je to što imamo po tri odvojena ležišta za 2.5" i 3.5" diskove. Sve instalacije su tool free, što je pohvalno. Napajanje će stajati u donjem delu kućišta, a i tu imamo otvor za vazduh i filtere za prašinu.

Rezime

Ovaj model je odličan izbor za sve koji traže Midi Tower, tool-free dizajn, dovoljno prostora za hard diskove (po tri 2.5" i 3.5"), ali i mogućnost da sami biraju napajanje i sve ventilatore koje će ugraditi. Prostora ima za grafičke kartice do 280mm dužine i CPU kulere do 155mm visine, što ostavlja dovoljno fleksibilnosti za izbor komponenti. Na kraju, tu je i dosta dobra cena zbog koje su LC-Power kućišta uvek tražena. Iako nema nekih previše egzotičnih opcija, ovo što se dobija je i više nego dobro za ovu cenovnu kategoriju, pa zato dobija i našu preporuku.

Conclusion

This model is an excellent choice for anyone looking for a Midi Tower, tool-free design, plenty of space for hard drives (three 2.5"and three 3.5"), and the ability to choose the power supply and all the fans that will be installed. Enough space for graphics cards up to 280mm in length, and CPU coolers up to 155mm in height is provided, which allows enough flexibility while selecting components. It is available at a good price for which the LC-Power cases are very popular. Although there are only few exotic options, the model offers great value for money, so we do recommend it.

Testirani proizvod je uzorak.

LC-Power ustupio: LC-Power Justice-1 PRO-936B
zvanični sajt: mid9.rs