LC-Power 7024B Classic 420W

Jednostavno kućište iz Midi-Tower kategorije, koje dolazi sa već ugrađenim napajanjem snage 420W. Solidnog je kvaliteta izrade i sa veoma dobrom cenom. Namenjeno je prosečnim kupcima i manje zahtevnim konfiguracijama.

Na tržištu može da se nađe već solidan broj kućišta koja dolaze sa već instaliranim napajanjem, tako da LC-Power 7024B svakako ima sasvim solidnu konkurenciju već u startu. Ipak, radi se o prilično povoljnom kompletu koji je namenjen manje zahtevnim kupcima kojima će 420W biti dovoljno. Za LC-Power znamo da nudi proizvode sa odličnim odnosom cene i kvaliteta, što očekujemo i od ovog kućišta. Jednostavnog dizajna i bez nekih posebno egzotičnih opcija, ovakvo kućište će odgovarati onima koji planiraju malo jednostavniju konfiguraciju sa integrisanim komponentama.

Ključne karakteristike

  • Veoma dobra cena
  • Pristojan kvalitet izrada
  • Već ugrađeno napajanje

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Format: Midi Tower (ATX, Micro-ATX, Mini-ITX)
  • Uređaji: 5.25” x3, 3.5" x1 eksterno, 3.5" x4 interno
  • Napajanje: LC420H-12 V1.3, 420W
  • Hlađenje: 0/2 (1x 80/92/120 + 1x 80/92/120 mm)
  • Dodatno: 2x USB 3.0, 2x audio
  • Dimenzije: 425 x 180 x 450 mm
  • Težina: 6.35 Kg

LC-Power 7024B Classic 420W

Ovo kućište je Midi-Tower formata i dimenzija od 425x180x450 mm, sa dizajnom koji se neće baš mnogo razlikovati od brojnih drugih modela koje smo već mogli da vidimo. Spolja je kompletno crne boje, sa prednjom maskom koja ima i delove od metalne mesh rešetke, što izgleda lepo, a istovremeno omogućava i protok vazduha. Napred vidimo i ukrasne detalje od hromirane plastike, što ima samo estetsku ulogu. Pri vrhu kućišta su smeštena dva USB 3.0 porta i dva 3.5mm audio konektora, Power i Reset tasteri sa statusnim diodama. Težina kućišta je ispod 6.5Kg, što i nije tako mnogo ako znamo da se unutra nalazi i napajanje. Ugrađeno je sasvim pristojno napajanje snage 420W, sa četiri SATA i dva Molex konektora između ostalog, i 120mm ventilatorom za hlađenje, koji se u praksi praktično i ne čuje.

Obe bočne stranice se lako skidaju posle odvrtanja thumb screw šrafova, posle čega možemo da zavirimo u unutrašnjost kućišta. Prostora ima dovoljno za standardne ATX i MicroATX i Mini-ITX matične ploče. Završna obrada lima je dobra, dok bi debljina istog mogla biti i malo veća. Ipak, sve deluje dovoljno čvrsto, a lim se nigde ne ugiba. Ovde nema toliko proreza niti prostora za kabliranje, što nekome može eventualno zasmetati. Odmah vidimo da je kućište dizajnirano sa dva ležišta za ventilatore: napred i pozadi, gde se mogu postaviti ventilatori od 80, 90 ili 120mm. Prostora ima za maksimalno tri 5.25" uređaja (jedno ležište se koristi i za 3.5" eksterni uređaj) i četiri 3.5" hard diska. Nema tool-free instalacije, već će morati da se koristi šrafciger. Dodatno, ukupno ima i 7 slotova sa zadnje strane.

Rezime

Ovo kućište je vrlo jednostavnog dizajna i bez nekih posebnih funkcija, što će odgovarati svima koji traže što povoljniju varijantu gde u paketu ide i napajanje. U ovom slučaju, u pitanju je vrlo dobra cena i nema puno toga što bi se u toj kategoriji i moglo eventualno zameriti. LC-Power 7024B će biti dobra osnova za konfiguraciju srednje klase, i u skladu sa tim svakako zaslužuje preporuku.

Conclusion

This case has a simple design offering no special features, which will suit anyone looking for a favorable variant where the package includes a power supply. In this case, the price is affordable and everything is beyond reproach regarding the category. LC-Power 7024B will be a good basis for a middle class configuration, and accordingly, it deserves a recommendation.

Preporučena cena (uključujući PDV, septembar 2014.): 42€

MID9 ustupio: LC-Power 7024B Classic 420W
zvanični sajt: mid9.rs