LC-Power 2001MB- Micro ATX

Odlično kućište Micro ATX Tower formata, u koje staju Micro-ATX i Mini-ITX matične ploče, stim što prostora ima za grafičke kartice do dužine od 340mm i CPU kulere do 150mm visine. Dobar kvalitet izrade, solidno hlađenje i adekvatna cena su ono što će sigurno biti zapaženo kod kupaca.

Za LC-Power svakako ne treba veliki uvod, pošto se zna da se radi o proizvođaču dosta dobrih kućišta i napajanja, ali i raznih drugih periferija i dodataka. Ono zbog čega je ovaj proizvođač posebno popularan jesu odlične cene, zbog kojih vrlo često i dobija best-buy nagrade. U kategoriji kućišta, na test nam je stigao model 2001MB-Micro ATX, kućište koje je namenjeno nešto manjim konfiguracijama koje su postale veoma popularne kao recimo HTPC varijante. Ovo kućište dolazi sa već instaliranim napajanjem, tako da o tome neće morati da se posebno razmišlja, što je svakako dobra stvar.

Ključne karakteristike

  • Vrlo kompaktne dimenzije
  • Dobra cena
  • Kvalitetna izrada

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Format: Micro-ATX-Tower (Micro-ATX, Mini-ITX)
  • Uređaji: 5.25” x2 eksterno, 3.5" x1 eksterno, 3.5" x2 interno
  • Napajanje: LC420H-8 V1.3, 420W Hlađenje: - Prednja strana: 1x 120mm
  • Zadnja strana: 1x 80/120mm opciono
  • Dodatno: 2x USB 3.0, 2x audio
  • Dimenzije: 370 x 180 x 422 mm
  • Težina: 5.37 Kg

LC-Power 2001MB- Micro ATX

Iako se to sa slika ne može uočiti najbolje, dimenzije od 370x180x422 mm su prilično kompaktne i ovo kućište deluje kao patuljak pored nekog Full Tower modela. Prednji panel je očekivano od plastike u crnom mat finišu, sa atraktivnim detaljima kao što su otvori za vazduh u donjem delu kućišta. Na sredini kućišta se nalaze Power i Reset tasteri, statusne diode, dva USB 3.0 porta i audio konektori za mikrofon i slušalice. Napred još vidimo i da postoje dva 5.25" ležišta od kojih jedno ima masku za optički uređaj, kao i jedno 3.5" ležište. Na levoj bočnoj stranici kućišta imamo takođe otvor za ventilaciju, a stranica se skida jednostavno, odvrtanjem thumb screw šrafova. Dodatno, vidimo da je predviđeno i mogućnost da se stranica zaključa stavljanjem katanca, ukoliko to bude potrebno.

U kućište staju matične ploče Micro-ATX i Mini-ITX formata, sa maksimalno četiri slota za proširanja. Za ovako kompaktno kućište, hlađenje je dosta dobro rešeno, sa prostorom za ukupno dva ventilatora, stim što je napred već instaliran 120mm ventilator sa plavim LED svetlom, dok je pozadi prostor za 80mm ili 120mm ventilator koji će izbacivati topao vazduh iz kućišta i čiju kupovinu i instalaciju svakako savetujemo. Prostora nema baš previše na raspolaganju, ali je to taman za Micro-ATX ili Mini-ITX format. Napajanje je smešteno sa gornje strane, i radi se o osnovnom modelu sa manjim 80mm ventilatorom i kablovima koji nisu sleeve-ovani. Od konektora su tu standardni 20+4 pinski za matičnu ploču, 4 pinski za procesor, četiri Molex, dva SATA i jedan Floppy, što je dobar raspored stim što bi mi možda samo zamenili broj Molex i SATA konektora. Unutar kućišta imamo prostora za još dva 3.5" hard diska, mada se naravno uvek slotovi za eksterne uređaje mogu iskoristiti za dodatne diskove, a dobra vest je da se ne moraju koristiti šrafovi za fiksiranje diskova i optike pošto su tu tool-free, plastični nosači.

Rezime

Ovo kućište je kompaktnih dimenzija, sasvim dobrog kvaliteta izrade, sa dovoljno opcija za hlađenje da sigurno neće biti problema ni sa malo zahtevnijim konfiguracijama. Nije loše znati da unutra staju grafičke kartice do 340 mm dužine i CPU kuleri maksimalne visine od 150mm, što je i više nego dovoljno za ovakvo kućište. Ukupan utisak je da se radi o solidnom kućištu dopadljivog dizajna, dobre funkcionalnosti i na kraju krajeva i odlične cene.

Conclusion

Compact dimensions characterize the case, as the good build quality and plenty of cooling options so there will be no problems even in case of more demanding configurations. It is possible to put up to 340mm long graphic cards in it, and CPU coolers with maximum height of 150mm, which is enough for such case. It is a solid case of an attractive design and good functionality available at an affordable price.

Preporučena cena (uključujući PDV, mart 2014.): 40€

LC-Power ustupio: LC-Power 2001MB- Micro ATX
zvanični sajt: mid9.rs