Kompanije Kaspersky i Arctic Security se udružuju

Kompanija Kaspersky danas je najavila partnerstvo sa kompanijom Arctic Security. Kroz ovu saradnju, rešenje Kaspersky Threat Data Feeds biće dostupno na Arctic Hub platformi kompanije Arctic Security. Ovo će organizacijama sa bezbednosnim operativnim centrima, kao i pružaocima bezbednosnih usluga kojima se upravlja i provajderima usluga interneta pomoći da dobiju najaktuelnije i relevantne informacije o sajber pretnjama.

Nisu sve informacije o sajber pretnjama korisne. Na primer, 37% rukovodilaca informacione bezbednosti kaže da postoji previše bezbednosnih podataka kojima se moraju baviti, ali ne mnogo onih koji zahtevaju njihovo delovanje – kao što je pokazalo najnovije globalno istraživanje rukovodilaca IT bezbednosti koje je sprovela kompanija 451 Research, a naručila kompanija Kaspersky 1 . Zahvaljujući partnerstvu između kompanija Arctic Security i Kaspersky, zajednički korisnici sada imaju pristup rešenju Kaspersky Threat Data feeds preko Arctic Hub platforme, što će omogućiti organizacijama pristup sveobuhvatnom, kontekstualno bogatim i korisnim informacijama o pretnjama.

Rešenje Kaspersky Threat Data Feeds pokriva širok spektar zlonamernih aktivnosti, sakupljenih putem Kaspersky Security Network arhitekture, dobijenih od tima za globalno istraživanje i analizu (Global Research and Analysis Team – GReAT) i drugih vrlo pouzdanih izvora informacija o pretnjama. Svaki zapis u rešenju Data Feed je 100% proveren i ima nultu stopu lažnih pozitiva. Za svaku hash datoteku, IP adresu, domen i URL adresu postoji bogat i delotvoran kontekst, uključujući nazive pretnji, vremenske oznake, geografsku distribuciju pretnje i još mnogo toga.

Kompanija Arctic Security pomaže vladinim i komercijalnim centrima za sajber bezbednost, kao i drugim sajber službama povezanim sa organizacijama da dobiju neposredan pristup kritičnim i prilagođenim informacijama o pretnjama. U svom portfoliju, finska kompanija trenutno nudi Arctic Hub – rešenje koje automatski mapira dolazne informacije o pretnji po infrastrukturi korisnika, na osnovu njihovog prisustva na internetu i omogućava deljenje informacija putem i-mejl izveštaja, kao i direktan API pristup, istovremeno određujući koliko detaljan nivo obaveštenja treba da bude.

„Kompanije Kaspersky i Arctic Security dele mnoge zajedničke korisnike u okviru vladinih i komercijalnih centara za sajber bezbednost, kao i provajdere bezbednosnih usluga kojima se upravlja. Zbog toga je ova saradnja veoma važna za nas. U kompaniji Kaspersky smo posvećeni pružanju delotvornih i pouzdanih informacija o pretnjama, a sa rešenjem Arctic Hub našim korisnicima je još lakše da dobiju pristup našim ekspertskim podacima o sajber pretnjama", rekao je Kasper Teijema (Casper Teijema), menadžer za globalna partnerstva u kompaniji Kaspersky.