Kompanija Sony odnela pobedu u pet kategorija na EISA nagradama

Evropska asocijacija za sliku i zvuk (European Imaging and Sound Association – EISA) ove godine je nagradila inovativne Sony uređaje u pet kategorija.

Zvanično press saopštenje

Urednici specijalizovanih publikacija okupljeni u okviru udruženja pažljivo procenjuju uređaje iz raznovrsnih kategorija, a tokom više od 30 godina postojanja, stekli su ugled i reputaciju umeća prepoznavanja istinskog kvaliteta i inovacije.

U kategoriji „European Premium Compact Camera 2016-2017” nagrađen je RX1R II

Kao jedan od najmanjih kompaktnih fotoaparata punog formata na svetu, model RX1R II pruža najbolji kvalitet slike u poređenju sa ostalim Sony kompaktnim fotoaparatima. To je postignuto uparivanjem senzora punog formata visoke rezolucije od 42,4MB sa velikom blendom sa optimizovanim, ZEISS Sonnar T* 35mm F2 fiksnim objektivom. Ovaj fotoaparat odlikuje i prvi na svetu niskopropusni filteri koji daje spektakularan kvalitet slike sa širokim dinamičkim opsegom i veoma niskim nivoom šuma. Brzi hibridni autofokus sa naprednom detekcijom faze i detekcijom kontrasta obezbeđuje oštre fotografije, dok moćni BIONZ X procesor neće dozvoliti da propustite ijedan dragoceni trenutak. XGA OLED Tru-Finder tražiloii koje se uvlači i LCD ekran koji može da se nagne nude veliku slobodu u beleženju kreativnih kompozicija. Zbog svih pomenutih karakteristika, ovaj kompaktni fotoaparat je pravi pobednik u svakom aspektu.

U kategoriji „European Photo & Video Camera 2016-2017” nagrađen je α7S II

Fotoaparat α7S II je pravi alat za profesionalce koji žele fotografije i snimke izuzetnog kvaliteta u svakoj situaciji. Exmor CMOS senzor punog formata od 12,2 miliona pikselaiii postiže visoku osetljivost pri radu, sa maksimalnom vrednošću od ISO 409600iv. Osim toga, zahvaljujući visokom dinamičkom opsegu, stabilizaciji slike po pet osa i internom snimanju 4K filmova punog formata sa punim očitavanjem piksela, stručni snimatelji neće morati da prave kompromise u vezi sa kvalitetom slike. Brzi inteligentni autofokus briljira u brzini i preciznosti i garantuje odlične, oštre fotografije čak i pri slikanju u mraku.

U kategoriji „European Prosumer Compact System Camera 2016-2017” nagrađen je α6300

Fotoaparat α6300 zadržava kompaktan, lagani dizajn popularnog modela α6000 iz iste serije, ali dodaje neverovatno brzi hibridni autofokus (0,05 sekundi) sa 425 autofokusnih tačaka i sistemom 4D FOCUS za praćenje subjekata, daje mogućnost snimanja 4K filmova, dok je samo telo uređaja otporno na vremenske uslove. Novi Exmor CMOS senzor sa 24,2 miliona pikselav pruža visok kvalitet slike čak i pri slabijem osvetljenju, kao i izvrstan kvalitet filmova, dok LCD ekran od 3 inča sa 921.000 tačaka i mogućnošću naginjanja, kao i blistavo OLED tražilo sa 2,36 miliona tačaka uspešno prate brze subjekte brzinom od 11 kadrova u sekundi.

U kategoriji „European Professional Compact System Lens 2016-2017” nagrađen je SEL85F14GM

Fiksni telefoto objektiv SEL85F14GM je odličan saveznik svakom ambicioznom portretisti. Optički dizajn i napredni elementi sočiva obezbeđuju izuzetno visoku rezoluciju koju zahtevaju moderni fotoaparati. Kružna blenda sa 11 krilaca daje privlačan efekat glatke zamućenosti pozadine, dok originalni Sony Nano AR premaz smanjuje flare i ghosting efekte kod subjekata sa pozadinskim osvetljenjem. SSM (ultrazvučni motor) pogonski sistem sa dva poziciona senzora pruža brz i precizan autofokus. Kao što se i očekuje od profesionalnog objektiva, ovaj model je otporan i na prašinu i vlagu.

U kategoriji „European In-Car HD Player 2016-2017” nagrađen je RSX-GS9

Sa kućištem formata 1DIN i točkom za regulisanje jačine zvuka, model RSX-GS9 izgleda kao klasičan medijski risiver, ali iza njegovog minimalističnog „lica“ nalazi se izvanredan audio sistem visoke rezolucije. Pomoću USB priključka tipa A omogućena je podrška za reprodukciju formata do 192kHz/24-bit PCM sa različitih uređaja, zatim za nazivni DSD format od 5,6MHz preko USB mikro-B priključka za povezivanje sa digitalnim muzičkim plejerima visoke rezolucije, dok optički izlaz nudi digitalno povezivanje na eksterni DSP. Uz jedinstvenu Sony aplikaciju za pametne telefone SongPal, korisnici mogu jednostavno da pretražuju muziku i podese postavke zvuka na ekranu telefona u skladu sa svojim željama. Korišćenje DAC veze, operacionih pojačivača i namenskih kola čini audio performanse ovog risivera apsolutno senzacionalnim i daju vam priliku da uživate u muzici visoke rezolucije u udobnosti svog automobila.