Kompanija LG predstaviće najnovije 21:9 monitore na IFA 2016

Najveći 21:9 UltraWideTM monitor na svetu1, kao i prvi UltraWideTM 21:9 gejming monitor sa IPS tehnologijom i brzinom osvežavanja od 144Hz biće predstavljeni u Berlinu

Zvanično press saopštenje

Kompanija LG Electronics (LG), svetski lider u proizvodnji monitora formata 21:9, treću godinu zaredom na sajmu IFA u Berlinu predstaviće svoja dva nova UltraWideTM monitora. Model 38UC99, zakrivljeni monitor dijagonale 38 inča i 34UC79G, zakrivljeni gejming monitor sa IPS tehnologijom i brzinom osvežavanja od 144Hz poseduju izuzetno široko vidno polje i živopisnu reprodukciju boja. Osim standardnih funkcija karakterističnih za UltraWideTM 21:9 monitore kompanije LG, ove modele odlikuje i izuzetno napredna tehnologija ekrana.

Nudeći nenadmašivu veličinu dijagonale, model 38UC99 je savršen izbor za zadatke koji zahtevaju pažnju na detaljima. Pored dizajna, napredna IPS UltraWide QHD+ (3840 x 1600) rezolucija i široka paleta boja koja pokriva 99 odsto sRGB spektra, čine 38UC99 monitor najboljim izborom za korisnike kojima je izuzetno važan vizuelni učinak. Kristalno jasna slika i brojne dodatne funkcije savršene su za tvorce vizuelnog sadržaja, analitičare podataka i sve ostale multitasking profesionalce.

Kao prvi UltraWide™ monitor sa naprednim USB Type-C portTM ulazom, 38UC99 omogućava korisnicima prenos podataka i sadržaja, kao i punjenje uređaja poput smart telefona i laptopova istovremeno. Osim za rad, ovaj model jednako je pogodan i za zabavu, jer ugrađeni Bluetooth zvučnici od 10W pružaju bogate bas tonove jačine i do 85Hz. Ovaj monitor ima i značajno smanjeno vreme kašnjenja slike zahvaljujući Motion Blur Reduction opciji, dok AMD FreeSyncTM omogućava savršeno igranje video igrica, bez seckanja slike, koje se često javlja kod bržih igara.

Drugi model koji će biti predstavljen u Berlinu, 34UC9G je prvi zakrivljeni UltraWideTM 21:9 gejming monitor sa IPS tehnologijom i brzinom osvežavanja od 144Hz. Ovaj monitor ima munjevito brzu frekvenciju osvežavanja slike, kao i naprednu Motion Blur Reduction opciju. Njegov IPS ekran emituje precizne i bogate boje, bez obzira na ugao gledanja. Uz dodatne opcije, poput Black Stabilizer i Dynamic Action Sync, ovaj model specijalno je kreiran da ispuni sve zahteve gejmera. Black Stabilizer pruža izuzetno jasan kontrast, omogućavajući korisnicima da vide tamnije objekte, čak i u skrivenim delovima slike, a Dynamic Action Sync omogućava gejmerima da nesmetano uživaju u video igrama brzog tempa. 34UC9G takođe poseduje opciju koja dodaje fiksiranu metu i postavlja je u sam centar ekrana, u cilju povećavanja preciznosti prilikom igranja FSP igrica. Uz zakrivljene konture ekrana monitora i impresivni 21:9 odnos stranica, ovaj model pružiće vrhunsko iskustvo svim fanovima FPS, RTS i MMORPG video igara.

„Korišćenjem tableta i smart telefona, korisnici se danas osećaju slobodnije i nisu prikovani za sto, zbog čega je sada važnije nego ikad kreirati monitore koji će im pružiti dodatne pogodnosti“, rekao je Brajan Kvon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment. „Kompanija LG je prva uočila da korisnici usvajaju novi stil prilikom rada i igre, zbog čega smo odlučili da uvek budemo jedan korak ispred svih kada je u pitanju tržište monitora sa formatom 21:9.“

Posetioci štanda kompanije LG u hali 18 na sajmu IFA 2016, biće u mogućnosti da tokom trajanja sajma i sami isprobaju nove LG 21:9 UltraWideTM monitore.