Kompanija Lenovo najavljuje savitljivi računar i prvi 5G laptop na svetu

Beograd, 8. januar 2020. – Kompanija Lenovo je na događaju CES u Las Vegasu predstavila novi niz inovacija koje imaju potencijal da transformišu živote, unapređuju industrije i otkrivaju nove mogućnosti koje predstavlja naša dinamična era povezanosti. Sa globalnom vizijom stvaranja pametnije tehnologije za sve, ove najave nisu samo pametnije, već donose bržu i prenosiviju budućnost svima, svuda. Za sve informacije o proizvodima kompanije Lenovo najavljenim na događaju CES, posetite ovaj link.

Lenovo

Brza budućnost uz 5G

Budući da će 5G nastaviti da menja tehnološki pejzaž i omogućiti pametne gradove, pametne infrastrukture i pametan Internet stvari, kompanija Lenovo najavila je prvi 5G PC na svetu – prvi put donoseći 5G mogućnost povezivanja vrhunskom računarskom iskustvu izvan tehnologije pametnih telefona. Yoga 5G je ultra-prenosivi 2 u 1 laptop i prvi PC koji pokreće Qualcomm Snapdragon 8cx 5G Compute Platforma. Omogućuje brzu 5G mrežnu povezanost koja je i do 10 puta brža od 4G, putem 5G provajdera kada ste u pokretu, i pouzdani WiFi pristup kod kuće.

Lenovo

Laptop Yoga 5G će biti dostupan u proleće 2020 – saznajte više ovde.

Savitljiva forma

Kao lider u predstavljanju novih formi na tržištu, kompanija Lenovo je još jednom transformisala svet laptop računara prvim računarom na svetu koji se može saviti, ThinkPad X1 Fold. Koristeći inženjersku izvrsnost i misljenja dobijena od korisnika da preispita prenosivu formu, novi revolucionarni ThinkPad je napravljen od kombinacije lakih legura i ugljeničnog vlakna, i prekriven je kožnim poklopcem. Uz izdržljivost i pouzdanost koja se očekuje od brenda ThinkPad, X1 Fold je u potpunosti funkcionalan prenosivi računar sa 13.3-inčnim preklopivim OLED ekranom i teži manje od 1kg. Prilagođava se potrebama korisnika jer može neprimetno promeniti više različitih orijentacija iz kompaktnog otiska u potpuno ravni ekran.

X1 Fold će biti dostupan sredinom 2020. godine – saznajte više ovde.

Redefinisanje lične produktivnosti

Kako su upotrebe laptopa i pametnih telefona sve bliže i kako radna snaga nove generacije često ima više zadataka na različitim uređajima, kompanija Lenovo je predstavila ThinkBook Plus – laptop sa inovativnim ekranom za e-mastilo kako bi poboljšao produktivnost i fokus. Ekran se može koristiti za kreiranje ilustracija i pravljenje beleški preciznom olovkom, i istovremeno za primanje osnovnih obaveštenja kada je poklopac zatvoren. Uređaj je nova vrsta laptopa koji pruža inovativne funkcije kako bi korisnicima pomogao da povećaju svoju efikasnost u više zadataka.

Laptop ThinkBook Plus će biti dostupan od marta 2020. Saznajte više ovde.

Prenosivost + jednostavnost

Dizajniran za one koji vole da pregledaju najnovije aplikacije, prate najnoviju zabavu ili obavljaju bitan posao u pokretu, novi Lenovo IdeaPad Duet Chromebook jedan je od najlakših i najtanjih Chromebook računara na svetu sa dugim radnim vekom baterije do 10 sati. Novi Chromebook ima minimalistički dizajn i opcionalnu olovku USI stylus, za intuitivno pisanje rukom, hvatanje beležaka i crtanje crteža, i potpuno opremljeni 2 u 1 Chromebook koji se može ukloniti za savršenu kombinaciju prenosivosti i jednostavnosti.

Chromebook IdeaPad Duet biće dostupan od maja 2020. godine. Saznajte više ovde.

Unapređivanje pametnog doma

Oslanjajući se na uspeh uređaja Lenovo Smart Clock i Lenovo Smart Display, kompanija Lenovo primenjuje svoju stručnost u novoj kategoriji, lansiranjem uređaja Lenovo Smart Frame. Smart Frame ima ekran sa mat završnom obradom i slojem protiv sjaja što znači da slike možete gledati sa različitim podešavanjima osvetljenja ili u različito doba dana. Senzor boje prilagođava osvetljenost slike u skladu sa ambijentalnom svetlošću u sobi za prirodniji i estetski doživljaj, što ga čini idealnim za bilo koju sobu u kući u kojoj se te davno zaboravljene fotografije sa putovanja mogu ponovo otkrivati i deliti. Razni pokreti ruku mogu se koristiti za reprodukciju, nastavak ili pauziranje slajdova ili video zapisa.

Lenovo

Lenovo Smart Frame će biti dostupan od avgusta 2020. godine. Saznajte više ovde.