Kompanija HMD Global imenovala Alaina Lejeunea na mesto rukovodioca globalnih operacija

7.8.2020, BEOGRAD – Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, najavila je danas imenovanje Alaina Lejeunea na mesto rukovodioca globalnih operacija kompanije. Lejeune je iskusni profesionalac sa preko 25 godina radnog iskustva u oblasti telekomunikacija i globalnih operacija. On je prethodno obavljao poziciju specijalnog savetnika za operativnu strategiju u kompaniji OneWeb. Alain će biti zadužen za nadgledanje svih operacija kompanije HMD Global, vodećih inženjerskih procesa i upravljanjem lanca nabavke. Direktno će odgovarati Florianu Seicheu, izvršnom direktoru kompanije HMD Global.

Alain Lejeune, rukovodilac globalnih operacija u kompaniji HMD, je izjavio:

“Veoma sam uzbuđen zbog stupanja na poziciju u kompaniji HMD Global, domu Nokia telefona. Radeći u industriji mobilnih uređaja preko dve i po decenije, bio sam svedok velikih promena u načinu na koji kompanije funkcionišu na globalnom nivou. Potreba za prilagođavanjem i brzim promenama nikada nije bila bitnija za poslovanje, dok se kompanije prilagođavaju svetu posle COVID-19 pandemije. Stabilne operacije igraju ključnu ulogu u održavanju ravnoteže startap kompanija kao što je HMD Global, i radujem se što ću biti u prilici sa pružim svoj doprinos rastu i upravljanju promenama sada i u budućnosti. Nokia telefoni imaju odanu i brzo rastuću bazu fanova, i uzbuđen sam što ću moći da pomognem kompaniji da nastavi da pruža visok nivo kvaliteta i pristupačne inovacije na mobilnim uređajima koje ljudi prepoznaju i vole.”

Florian Seiche, izvršni direktor kompanije HMD Global, je izjavio:

“Srećan sam što mogu da najavim da se Alain Lejeune priključuje našem timu kao rukovodilac globalnih operacija. Alain sa sobom donosi bogato iskustvo i izuzetno poznavanje industrije mobilnih uređaja. Njegova raznolika i jedinstvena stručnost, koja proširuje operativnu izvrsnost na podsticanje kreativnosti u oblasti istraživanja i razvoja, predstavlja jedan od razloga zbog kojih smo sigurni da će on ostaviti izuzetan trag na našem putu.”

“Alain će imati ključnu ulogu u transformisanju našeg poslovanja i unapređenju naših proizvoda i usluga. Njegovo imenovanje dodatno će ojačati naš rukovodeći tim. Radujem se unapređenju našeg poslovanja pod Alainovim vođstvom.”

Pre kompanije OneWeb, Alain je radio sa TCL grupom – kojoj se priključio kada je kompanija preuzela Alcatelovu diviziju mobilnih telefona. Ovo je bila jedna od prvih međunarodnih akvizicija u ovom sektoru koju je sprovela kineska kompanija. Uspešno je rukovodio integracijom kao i pokretanjem istraživanja i aktivnosti vezanih za razvoj i kreiranje proizvoda. Alain je takođe bio odgovoran za upravljanje akvizicijom globalnih licencnih prava kanadske kompanije BlackBerry Limited koju je sprovela kompanija TCL. Nakon uspešne akvizicije, postao je predsednik divizije poslovanja u kompaniji BlackBerry Mobile, koja je kreirana unutar kompanije TCL i ponovo je uspostavio BlackBerry pametne telefone kao premium profesionalni brend na globalnom tržištu.