Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, imenovala Adama Fergusona na mesto direktora marketinga proizvoda

19.05.2020, LONDON – Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, najavila je danas imenovanje Adama Fergusona (Adam Ferguson) na mesto direktora marketinga proizvoda. Adam je prethodno obavljao poziciju direktora marketinga u kompaniji OnePlus za područje Evrope, a sa sobom donosi i bogato iskustvo iz FMCG sektora, s obzirom na to da je bio na visokim marketinškim pozicijama za područje Istočne Evrope u kompanijama kao što su Nestle i Unilever.

Adam će biti zadužen za predvođenje sveobuhvatne proizvodno-marketinške strategije kompanije HMD Global za čitav portfolio Nokia pametnih i klasičnih telefona. Adamovo imenovanje dolazi odmah nakon što se kompaniji, na mestu direktora marketinga, priključio Stiven Tejlor (Stephen Taylor), dok kompanija HMD Global nastavlja sa jačanjem svog liderskog tima uz najave novih proizvoda. Adam će direktno odgovarati Stivenu Tejloru, dok će zajedno razvijati dugoročnu strategiju rasta za celokupan portfolio Nokia telefona.

Adam Ferguson, direktor marketinga proizvoda u kompaniji HMD Global je izjavio: “Kao neko ko je veoma entuzijastičan kada je reč o mobilnim telefonima, presrećan sam što se priključujem kompaniji HMD Global, domu Nokia telefona. Nema puno uređaja koji mogu da očaraju svoje korisnike i da izazovu kod njih osećaj lojalnosti kao što to mogu Nokia telefoni. Radujem se ovoj prilici i obezbeđivanju onoga na šta su fanovi navikli – najkvalitetnijeg dizajna i najnovije tehnologije po izuzetno pristupačnim cenama.”

Stiven Tejlor, direktor marketinga u kompaniji HMD Global rekao je: “Radujem se bliskoj saradnji sa Adamom i uveren sam da će naš tim dosta toga da nauči iz njegovog iskustva. On je zaista pravi marketinški lider, čije će iskustvo u globalnom FMCG sektoru, telekomunikacijama i potrošački orijentisanim tehnološkim preduzećima, nesumnjivo pokrenuti našu proizvodno-marketinšku strategiju u nove i uzbudljive pravce.”

Adam Ferguson se priključuje kompaniji u uzbudljivom periodu, u kom je nedavno najavljen prvi 5G Nokia pametni telefon – Nokia 8.3 5G.* Uz najveći broj opsega novih 5G radio talasa na telefonu do sada, ovaj pametni telefon pruža zaista globalnu pokrivenost sa bržim vezama, demonstrirajući na taj način posvećenost kompanije HMD Global da svojim korisnicima širom sveta pruži uređaje koji su spremni za budućnost kako bi zadovoljila njihove potrebe.