Kingston Data Traveler 2000 za bezbedno čuvanje podataka zahvaljujući AES enkripciji

Kingston Data Traveler 2000 je dizajniran da bude siguran a njegova alfanumerička tastatura služi za otključavanje drajva kombinacijom slova ili brojeva za laku zaštitu podataka podešavanjem PIN koda. Funkcija automatskog zaključavanja drajva se aktivira kada se on odvoji od računara.

Kingston Data Traveler 2000

Ovaj drajv koristi 256-bitnu AES enkripciju koja je rađena na samom drajvu a ne na host računaru tako da nikakvi podaci o pinu ne ostaju na računaru za napredni nivo zaštite podataka. DataTraveler 2000 je nezavistan od operativnog sistema i može da se koristi sa bilo kojim uređajem koji poseduje USB 2.0 ili 3.0 portove.

Kingston Data Traveler 2000

Kompatibilan je sa Windows, MaC OS , Linux, ChromeOS, Android, thin client i operativnim sistemima za ugrađene primene pri čemu ne zahteva nikakve softvere niti drajvere. Njegov izdržljivi dizajn štiti drajv od svakodnevnih elemenata kao što su voda i prašina.

Specifikacija

  • Proizvođač: Kingston
  • Model: Flash 32GB DataTraveler 2000 *Tip: Flash disk
  • Kapacitet: 32GB
  • Interfejs: USB 3.0

Zaključak

Reč je o uređaju koji ima za cilj da obezbedi maksimalnu sigurnost vaših sadržaja pre svega usled činjenice da je opremljen 256-bitnom hardverskom AES enkripcijom koja odmah čim se drajv odvoji od računara ga zaključava nakon čega da bi ponovo mogli da pristupite podacima potrebno je da unesete PIN preko tastature.

Conclusion

This device aims to ensure maximum safety of your contents due to the fact it is equipped with 256-bit AES hardware encryption that locks the drive as soon as it is separated from the computer, so when you want to use the drive again, you will need to enter the PIN using the keypad.