Kingston broj jedan dobavaljač DRAM modula u svetu tokom prošle godine

Beograd, Srbija – 23. septembar, 2020. – Kingston Technology Europe Co LLP, ogranak zadužen za DRAM memorije u okviru Kingston Technology Company, Inc., svetskog lidera u memorijskim proizvodima i tehnološkim rešenjima danas je objavio da je rangiran kao broj jedan nezavisni dobavljač DRAM modula, prema najnovijem rangiranju na osnovu prihoda od strane kompanije TrendForce (ranije poznata pod imenom DRAMeXchange). Kingston je zadržao prvo mesto uz procenjeni udeo na tržištu od 80.33%, odnosno 12.9 milijarde dolara, preneo je TrendForce. Ovo je takođe sedamnaesti put zaredom da je TrendForce na prvo mesto postavio Kingston.

TrendForce navodi da su cene DRAM-a bile niže u 2019. godini zbog obilne ponude u kombinaciji sa slabijom potražnjom i sa serverske i sa klijentske strane, što je rezultiralo manjim prihodom za mnoge proizvođače modula. Prema analitičarima, Kingston je bio jedan od retkih proizvođača koji se suprotstavio ovom trendu i zabeležio rast tržišnog udela. Kingston je zadržao svoju prednost bliskom saradnjom sa svojim partnerima i kupcima kako bi ostao fleksibilan, prilagođavajući se njihovim neprestano promenljivim potrebama, kao i uslovima na tržištu.

Kako industrija prelazi sa trenutno aktuelnih memorijskih modula napravljenih pomoću DDR4 čipova 8-Gbitne gustine na 16-Gbitnu, Kingston je spreman da pomogne kupcima i odgovori na njihove probleme u vezi sa kompatibilnošću novih čipova veće gustine na starim platformama. Nova „wafer lithography“ tehnologija potrebna za proizvodnju 16-Gbitnih DRAM-ova takođe omogućava uštedu energije u odnosu na 8-Gbitnu tehnologiju prethodne generacije, pružajući poboljšano trajanje baterije na mobilnim sistemima i smanjujući troškove u data centrima - sve to uz istovremeno povećanje kapaciteta po modulu. Kingston je počeo da isporučuje 64 GB registrovane DIMM module prošlog decembra, a takođe je osvežio čitavu liniju Server Premier proizvoda sa 16-Gbitnim rešenjima u julu 2020. godine.

„Rezultati TrendForce analize pokazuju kontinuirani rast kompanije i poziciju vodećeg nezavisnog proizvođača DRAM rešenja“, rekla je Iwona Zalewska, poslovna menadžerka DRAM-a pri Kingston Technology EMEA. „Naša liderska pozicija na tržištu omogućava nam da blisko sarađujemo sa našim partnerima i dobavljačima i pomažemo u informisanju i usmeravanju kupaca na prelazak na 16-Gbitne module. Nova unapređenja u velikoj meri ubrzavaju rast cloud computing-a, edge data centara i 5G mreža.“